Netflix laat weten: einde in zicht voor The Lord of the Rings, Luther, Daredevil, 1917 en meer

Voor een aantal grote titels op Netflix is het einde helaas in zicht. De streamingdienst heeft laten weten van welke series en films de rechten in februari en maart gaan verlopen. Naast The Lord of the Rings, Daredevil, 1917 en Luther bespreken we in dit artikel welke andere titels van de streamingdienst zullen verdwijnen.

Netflix geeft update over titels die in februari en maart worden verwijderd

In een Instagram-post heeft Netflix meer duidelijkheid gegeven over de films en series die de komende weken van de streamingdienst zullen worden verwijderd. We zien hierin een lijstje met onder andere alledrie de Lord of the Rings-films, maar ook Nijntje, Lion, The People v O.J. Simpson, The Punisher en meer.

Stoelendans: grote titels verplaatsen naar andere streamingdiensten

Het is nog niet officieel bevestigd door andere streamingdiensten, maar de verwachting is dat de hiervoor genoemde titels snel een nieuwe plek online zullen vinden om bekeken te kunnen worden. Zo is het mogelijk dat de Marvel-series als Jessica Jones, Daredevil en The Punisher binnenkort op Disney+ zullen verschijnen, aangezien Marvel onderdeel is van The Walt Disney Company. Ook de films van The Lord of the Rings-reeks schuiven door naar een andere streamingdienst: HBO Max. Dit werd in de persconferentie van 24 februari bevestigd.

Update: Alle 6 Marvel-series die verwijderd werden van Netflix verhuizen naar Disney+ 🦸‍♂️

Ook voor de fans van misdaadserie Luther hebben we helaas slecht nieuws. Op 31 maart verlopen de rechten van deze serie, dus hij zal die dag van Netflix verdwijnen. Heb je Luther nog niet helemaal uitgekeken? Dan heb je dus nog maar een paar weken om je door de volledige 5 seizoenen van de serie heen te ‘bingen’. De Netflix Original speelfilm van Luther zal echter wel op de streamingdienst verschijnen, al is hiervoor nog geen release datum naar buiten gebracht. Wel is bevestigd dat Idris Elba (Thor: Ragnarok) zal terugkeren als John Luther, met ook voor Any Serkis (The Batman) een hoofdrol in de film.

Compleet overzicht van Netflix’ verdwijnsein in februari & maart

Naast hiervoor uitgelichte lijst van Netflix zijn er meer films en series die binnenkort verwijderd worden uit het aanbod van Netflix en mogelijk naar andere streamingdiensten zullen verhuizen. We houden dit altijd bij in het verdwijnsein. In dat overzicht vind je welke titels binnenkort zullen verlopen, waardoor je weet dat je haast moet maken met kijken.

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.