Deze 5 verborgen parels op Netflix moet je zien (week 9 van 2022)

Inmiddels is iedereen bekend met de Netflix Top 10, waarin te vinden is wat de meest bekeken films en series op de streamingdienst van dit moment zijn. Maar welke titels van topkwaliteit op Netflix heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden, zijn al een tijdje van de radar of moet je kijken als je populaire titels van dit moment gezien hebt? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix in week 9 van 2022 (28 februari – 6 maart) met het verhaal en de trailer erbij.

Lees ook: Dit zijn de 10 meest bekeken films en series op Netflix (week 9 van 2022) 🍿

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix (week 9 van 2022)

5. Case (serie, 1 seizoen)

Scandinavische thrillerserie uit 2015. Wanneer Lara opgehangen wordt aangetroffen op de plaatselijke balletschool, wordt er aangenomen dat ze zelfmoord heeft gepleegd. Rechercheur Gabríela denkt daar anders over en besluit verder onderzoek te doen. Ze is niet de enige, want ook Lara’s ouders hebben een advocaat aangenomen om de zaak te onderzoeken. Naarmate de serie vordert, wordt duidelijk dat er een heleboel vreselijke dingen aan de hand zijn. Een paar jongens plaatsen video’s van meisjes die seks hebben op internet, een balletleraar pest zijn leerlingen en geeft ze drugs, een adoptievader heeft duidelijk iets te verbergen en enkele jonge mannen maken tienermeisjes verslaafd aan drugs voordat ze hen de prostitutie in dwingen.

4. Russian Doll (serie, 2 seizoenen)

De voor een Emmy genomineerde actrice Natasha Lyonne schittert in deze komische dramaserie als Nadia, een jonge vrouw die op reis is om eregast te zijn op een feest in New York City. Ze raakt verstrikt in een mysterieuze tijdlus als ze herhaaldelijk hetzelfde evenement bijwoont en elke keer aan het einde van de avond sterft – om vervolgens de volgende dag ongedeerd wakker te worden. Lyonne heeft de serie mede geproduceerd met “Saturday Night Live”-ster Amy Poehler en is daarnaast ook schrijver en regisseur van deze Netflix Original. Het tweede seizoen van de serie is inmiddels bevestigd en op komst bij Netflix.

3. 13 Geboden (serie, 1 seizoen)

13 Geboden is een Nederlandstalige (Vlaamse) misdaadserie uit 2017 met Dirk van Dijck, Marie Vinck en Karlijn Sileghem. Het verhaal draait om Peter Devriendt (Dirk van Dijck), een gescheiden vader en politieagent, en zijn nieuwe partner Vicky Degraeve (Marie Vinck). In de serie begint een seriemoordenaar een golf aan misdaad met een missie om mensen te straffen die daden hebben gepleegd die in strijd zijn met de tien geboden.

2. The Biggest Little Farm (film, 2018)

The Biggest Little Farm is een Amerikaanse documentaire uit 2018 van John Chester. Een stel wordt door hun successen en mislukkingen gevolgd, terwijl ze aan de ontwikkeling van hun duurzame boerderij Apricot Lane Farms in Moorpark, California werken. De film vertelt het verhaal van acht jaar ontmoedigend werk en buitensporig idealisme terwijl ze hun eigen utopie proberen te creëren.

1. Don’t Breathe (film, 2016)

In deze angstaanjagende horrorfilm uit 2016 volgen we Rocky, een jonge vrouw die een beter leven wenst voor zichzelf en voor haar zus. Ze stemt daarom ermee in om samen met haar vriend Money en Alex deel te nemen aan een overval op het huis van een rijke blinde man. De blinde man blijkt een meedogenloze tegenstander te zijn. Nu moet de groep een manier vinden om uit zijn huis te ontsnappen, voordat ze zelf zijn slachtoffers worden. Het vervolg, Don’t Breathe 2, is sinds januari bij Pathé Thuis te zien.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen week op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per week.

Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand om alvast te zien welke titels nieuw op de streamingdienst komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix.


Synopsissen: Netflix

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.