Deze 5 verborgen parels op Netflix moet je zien (week 8 van 2022)

Inmiddels is iedereen bekend met de Netflix Top 10, waarin te vinden is wat de meest bekeken films en series op de streamingdienst van dit moment zijn. Maar welke titels van topkwaliteit op Netflix heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden, zijn al een tijdje van de radar of moet je kijken als je populaire titels van dit moment gezien hebt? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix in week 8 van 2022 (21-27 februari) met het verhaal en de trailer erbij.

Lees ook: Dit zijn de 10 meest bekeken films en series op Netflix (week 8 van 2022) 🍿

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix (week 8 van 2022)

5. Manhunt: Unabomber (serie, 1 seizoen)

Deze serie is een echte nagelbijter. Hij wordt op IMDb dan ook beoordeeld met een uitstekende 8,1 uit ruim 50.000 stemmen. Bovendien is de serie gebaseerd op een waargebeurd verhaal, waarin de FBI op zoek gaat naar de beruchte terrorist Ted Kaczynski, beter bekend als de ‘Unabomber’. Tussen 1978 en 1995 doodde hij drie mensen en verwondde hij er nog eens 23 door explosieven per post op te sturen. Daarom wordt een nieuw soort profiler ingeschakeld om hem op te sporen.

4. Skyscraper (film, 2018)

Dit is een kijktip voor fans van de legendarische Dwayne ‘The Rock’ Johnson. Let op, want je moet snel zijn om deze titel te kunnen bekijken. Op 13 maart zal hij namelijk uit het aanbod van Netflix verwijderd worden. De film volgt het verhaal van een beveiligingsadviseur die er alles aan doet om zijn gezin te redden uit de chaos wanneer het hoogste gebouw ter wereld doelwit wordt van een terroristische aanval.

3. Gomorra (serie, 5 seizoenen)

Als je deze nog niet hebt gezien, dan moet hij razendsnel een plekje krijgen op je watchlist. Wij vinden het één van de allerbeste niet-Engelstalige misdaadseries die ooit gemaakt is. Hij krijgt dan ook een 8,7 uit bijna 40.000 stemmen op IMDb en wordt hierdoor beoordeeld als de #131 beste serie aller tijden. We krijgen een inkijkje in de maffia-activiteit in Napels. Het geweld richt op de interne strijd nadat het hoofd van een vooraanstaande criminele familie gevangen is genomen.

2. München: Im Angesicht Des Krieges (film, 2022)

In januari verscheen de verfilming van Robert Harris’ internationale bestseller voor het eerst op Netflix. Het verhaal vindt plaats in de herfst van 1938, wanneer Europa op de rand van oorlog staat. Adolf Hitler bereidt zich voor op een invasie in Tsjecho-Slowakije en de regering van Neville Chamberlain zoekt wanhopig naar een vreedzame oplossing. Terwijl de druk toeneemt, reizen Hugh Legat, Brits ambtenaar, en Paul von Hartmann, Duits diplomaat, naar München voor de spoedconferentie. Als de onderhandelingen beginnen, komen de twee oude vrienden terecht in een web van politieke trucjes en zeer reëel gevaar. Kan een oorlog worden afgewend terwijl de hele wereld toekijkt, en zo ja, tegen welke prijs?

1. Snabba Cash (serie, 2 seizoenen)

Liefhebber van Zweedse misdaadseries? Dan is Snabba Cash wat voor jou. De Zweedstalige reboot speelt zich af in Stockholm tien jaar na de gebeurtenissen in de gelijknamige filmtrilogie uit 2010, 2012 en 2013. In het middelpunt van het verhaal staat Leya, een jonge alleenstaande moeder die het probeert te maken in de startup-scene. Het is een bruisende omgeving waar het verlangen naar status en geld sterker is dan ooit en Leya is vastbesloten om het te maken, wat er ook gebeurt. Zowel de ondernemende jetset als de criminele wereld is brutaler, chaotischer en meedogenlozer dan ooit. Wanneer deze twee werelden botsen, worden loyaliteit, vriendschappen en zakenpartners allemaal op de proef gesteld in de nooit eindigende zoektocht naar makkelijk geld. Inmiddels is ook de komst van een tweede seizoen al officieel bevestigd.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen week op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per week.

Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand om alvast te zien welke titels nieuw op de streamingdienst komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix.


Synopsissen: Netflix