Deze 5 verborgen parels op Netflix moet je zien (week 7 van 2022)

Inmiddels is iedereen bekend met de Netflix Top 10, waarin te vinden is wat de meest bekeken films en series op de streamingdienst van dit moment zijn. Maar welke titels van topkwaliteit op Netflix heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden, zijn al een tijdje van de radar of moet je kijken als je populaire titels van dit moment gezien hebt? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix in week 7 van 2022 (14-20 februari) met het verhaal en de trailer erbij.

Lees ook: Dit zijn de 10 meest bekeken films en series op Netflix (week 7 van 2022) 🍿

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix (week 7 van 2022)

5. The Mauritanian (film, 2021)

De aangrijpende film The Mauritanian (2021) werd in januari dit jaar toegevoegd aan het aanbod van Netflix in Nederland en is wat ons betreft eigenlijk een film die iedereen gezien zou moeten hebben. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Mohamedou Ould Slahi die door de Amerikaanse regering werd opgepakt voor de aanslagen op 9/11 en zonder enige vorm van rechtspraak gevangen werd gezet in Guantamo Bay.

4. Eigen Kweek (serie, 4 seizoenen)

Fan van Netflix’ kijkcijferkanon Undercover? Dan is Eigen Kweek een fantastische kijktip voor jou. Niet alleen omdat het verhaal overeenkomsten vertoont, maar ook omdat de Vlaamse acteurs Wim Willaert en Sebastien Dewaele uit Undercover seizoen 2 hier ook een fantastisch duo van broers speelt. We volgen het verhaal van een sympathieke boerenfamilie met een wel heel bijzondere oogst. Naast aardappelen teelt het gezin namelijk wiet.

3. Tall Girl (film, 2019)

In september 2019 verscheen de Netflix Original-film Tall Girl voor het eerst op de streamingdienst. Door het grote succes werd er een vervolgfilm gemaakt die vorige week vrijdag in première ging. Direct steeg hij naar de hitlijsten van meest bekeken films op de videodienst, maar we moeten natuurlijk niet vergeten dat ook de voorganger uit 2019 een kijktip is voor liefhebbers van komische dramafilms voor het hele gezin. In de film volgen we Jodi, het langste meisje van haar school. Ze voelt zich al jaren oncomfortabel door haar lengte, maar besluit het nu te accepteren en omarmen.

2. Jackass Number Two (film, 2006)

Op 1 februari werden zowel Jackass Number Two (2006) en Jackass 3 (2010) aan het aanbod van Netflix in Nederland toegevoegd. De derde film uit de bizarre (en vooral pijnlijke) filmreeks doet het goed in de Netflix Top 10, maar de tweede film blijft nog wat achter qua kijkcijfers. In Jackass Number Two stellen de heren natuurlijk weer hun lichamen bloot aan de meest absurde situaties. Bloopers, weggelaten scènes en nooit eerder vertoond bonusmateriaal zijn ook in de uitzending terug te vinden.

1. Unbelievable (serie, 1 seizoen)

Misschien heb je Kaitlyn Dever recentelijk zien schitteren in haar rol als Betsy Mallum in de hitserie Dopesick op Disney+. Dat is echter niet haar enige indrukwekkende rol. Zo speelde ze eerder al in Booksmart (2019), Justified (2010-2015) en… de miniserie Unbelievable. Met een 8,4 op IMDb uit bijna 100.000 stemmen is dit een absolute must-see. We volgen hierin de tiener Marie Adler die aangifte doet van seksueel misbruik door een indringer in haar huis. Rechercheurs en mensen om haar heen twijfelen echter aan de waarheid van haar verhaal. Ondertussen, honderden kilometers verderop, ontmoeten rechercheurs Grace Rasmussen en Karen Duvall elkaar tijdens het onderzoek naar een griezelig gelijksoortig paar verkrachtingen door indringers en werken samen om een potentiële serieverkrachter te pakken. Geïnspireerd door echte gebeurtenissen.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen week op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per week.

Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand om alvast te zien welke titels nieuw op de streamingdienst komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix.


Synopsissen: Netflix