Deze 5 verborgen parels op Netflix moet je zien (week 6 van 2022)

Inmiddels is iedereen bekend met de Netflix Top 10, waarin te vinden is wat de meest bekeken films en series op de streamingdienst van dit moment zijn. Maar welke titels van topkwaliteit op Netflix heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden, zijn al een tijdje van de radar of moet je kijken als je populaire titels van dit moment gezien hebt? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix in week 6 van 2022 (7-13 februari) met het verhaal en de trailer erbij.

Lees ook: Dit zijn de 10 meest bekeken films en series op Netflix (week 6 van 2022) 🍿

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix (week 6 van 2022)

5. Icarus (film, 2017)

In de spraakmakende documentaire Icarus uit 2017 wilde regisseur Bryan Fogel doping in de sportwereld onderzoeken. Hiervoor zou hij zichzelf als amateur wielrenner doping toedienen, de veranderingen in zijn prestaties observeren en kijken of hij aan ontdekking kon ontkomen. Daarbij werd hij in contact gebracht met een Russische wetenschapper, Dr. Grigory Rodchenkov, een hoeksteen in het anti-doping programma van zijn land.

4. Dawson’s Creek (serie, 6 seizoenen)

In januari 2021 werden Netflix abonnees verrast met een nostalgische toevoeging aan het aanbod van de streamingdienst. Alle 6 seizoenen van Dawson’s Creek verschenen namelijk online op de streamingdienst. In de serie, die werd uitgezonden tussen 1998 en 2003, volgen we vier vrienden (Dawson, Joey, Pacey en Jen) die opgroeien in een klein kuststadje en samen de pieken en dalen van de middelbare school en de buitenwereld ervaren.

3. Bastille Day (film, 2016)

Netflix heeft genoeg te bieden voor fans van bloedstollende misdaadfilms vol actie, waaronder Bastille Day (ook bekend als The Take) uit 2016 met de geliefde acteur Idris Elba in de hoofdrol. Hij speelt Sean Briar, een ervaren zakkenroller die zich in de nesten werkt en moet samenwerken met een nuchtere CIA-agent om in Parijs een groep terroristen op te sporen. Er zijn ook een paar grote rollen weggelegd voor steracteurs Richard Madden en Charlotte Le Bon.

2. Daniël Arends: Blessuretijd (stand-up comedyshow, 2013)

Netflix staat bomvol films en series, maar op de streamingdienst zijn ook heel wat stand-up comedyshows te vinden. Naast een behoorlijke selectie van Engelstalige content, zijn er ook een aantal Nederlandse cabaretiers in de bibliotheek vertegenwoordigd. Één van de grootste namen van dit moment in de komediewereld is Daniël Arends. Zijn show Blessuretijd uit 2013 staat op Netflix, maar je kunt er ook naar De Zachte Heelmeester (2014) en Carte Blanche (2016) kijken. Het bovenstaande fragment werd door Daniël Arends op YouTube geplaatst, maar is niet van deze specifieke show.

1. Murderville (serie, 1 seizoen)

Vorige week verscheen Netflix’ nieuwe serie Murderville online, maar door een aantal grote releases als The Tinder Swindler, seizoen 2 van Sweet Magnolias, Mijn Beste Vriendin Anne Frank en seizoen 2 van Raising Dion lijkt hij wat te zijn ondergesneeuwd en heeft hij de Top 10 nog niet weten te halen. Toch krijgt de serie tot nu toe een 7,1 op IMDb en zijn kijkers op social media doorgaans erg enthousiast.

In de komische misdaadserie maak je kennis met Senior Detective Terry Seattle (Will Arnett) van de Homicide Division. Terry krijgt elke dag een nieuwe moordzaak en een nieuwe beroemde gastster als zijn partner. Maar er is een addertje onder het gras: de gastster van elke aflevering krijgt het script niet. Ze hebben geen idee wat er met hen gaat gebeuren. Samen moeten de gastster en Terry Seattle zich een weg door de zaak improviseren… maar het is aan elke beroemdheid om de moordenaar aan te wijzen. De celebrity gaststerren zijn dit eerste seizoen Annie Murphy, Conan O’Brien, Ken Jeong, Kumail Nanjiani, Marshawn Lynch en Sharon Stone.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen week op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per week.

Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand om alvast te zien welke titels nieuw op de streamingdienst komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix.


Synopsissen: Netflix