Deze 5 verborgen parels op Netflix moet je zien (week 51 van 2021)

Inmiddels is iedereen bekend met de Netflix Top 10, waarin te vinden is wat de meest bekeken films en series op de streamingdienst van dit moment zijn. Maar welke titels van topkwaliteit op Netflix heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden, zijn al een tijdje van de radar of moet je kijken als je populaire titels van dit moment gezien hebt? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix in week 51 van 2021 (20-26 december) met het verhaal en de trailer erbij.

Lees ook: Dit zijn de 10 meest bekeken films en series op Netflix (week 51 van 2021) 🍿

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix (week 51 van 2021)

5. Marseille (serie, 2 seizoenen)

Wie houdt van Franstalige series is bij deze politieke thriller absoluut aan het juiste adres. In Marseille kruisen Netflix’ kijkcijferkanonnen House of Cards en Lupin elkaar. Het verhaal volgt de burgemeester van Marseille die na een hele tijd aan het roer te hebben gestaan van plan is om zijn functie over te dragen aan zijn protegé. Dan barst er echter plotseling een onverwachte strijd los om de controle over de stad. Beide seizoenen zijn te zien op Netflix.

4. Angèle (film, 2021)

Recentelijk werd deze Netflix Original op de streamingdienst gelanceerd. In België wist hij de Top 10 te halen, maar in Nederland werd de film minder bekend. De (Franstalige) Belgische popster Angèle reflecteert in de documentaire op haar leven terwijl ze balans vindt tussen de eenzaamheid en de vreugde van roem.

3. Memories of a Murderer: The Nilsen Tapes (film, 2021)

De beruchtste Britse seriemoordenaar, Dennis Nilsen, heeft in 1983 bekend dat hij iets gruwelijks had gedaan: hij vermoordde 15 mensen. Over een periode van vijf jaar pikte hij kwetsbare jonge mannen op, lokte hen naar zijn huis en wurgde hen, alvorens hun lichamen onder de vloerplanken te dumpen.

De waarheid over hoe en waarom hij moordde is het onderwerp geweest van veel speculatie in boeken en documentaires in de afgelopen decennia. Nu, met unieke toegang tot een schat aan persoonlijke archieven die na zijn dood in zijn cel zijn achtergelaten, waaronder meer dan 250 uur nooit eerder gepubliceerde cassettebandjes met zijn privé-opnames, neemt deze film ons mee in de wereld van Nilsen. Van een jongetje dat opgroeide in een rustig Schots vissersdorpje tot een koelbloedige moordenaar die door de straten van Londen sluipt.

2. Gentefied (serie, 2 seizoenen)

Gentefied is een dramatische komedie over familie en gemeenschap. Hierin worstelen drie Mexicaans-Amerikaanse neven in hun streven om de ‘American Dream’ te leven. Zelfs wanneer diezelfde droom de dingen bedreigt die hen het meest dierbaar zijn: hun buurt, hun geïmmigreerde grootvader en de tacowinkel van de familie.

1. El Hoyo (film, 2019)

We kunnen je garanderen dat je van dit verhaal helemaal naar wordt van binnen. De scenarioschrijvers moeten in de diepste krochten van hun hersenen zijn gedoken om dit Spaanse script zwart op wit te krijgen.

In een toekomstige dystopie kijken gevangenen in verticaal gestapelde cellen hongerig toe hoe voedsel van bovenaf neerdaalt – de bovenste lagen worden gevoed, maar de cellen eronder raken uitgehongerd en geradicaliseerd. Maar wat gebeurt er wanneer je je net op je plek voelt en de rangorde plotseling verandert?

Alle films en series die op Netflix verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen week op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per week.

Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand om alvast te zien welke titels nieuw op de streamingdienst komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix.


Synopsissen: Netflix