Deze 5 verborgen parels op Netflix moet je zien (week 50 van 2021)

Inmiddels is iedereen bekend met de Netflix Top 10, waarin te vinden is wat de meest bekeken films en series op de streamingdienst van dit moment zijn. Maar welke titels van topkwaliteit op Netflix heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden, zijn al een tijdje van de radar of moet je kijken als je populaire titels van dit moment gezien hebt? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix in week 50 van 2021 (13-19 december) met het verhaal en de trailer erbij.

Lees ook: Dit zijn de 10 meest bekeken films en series op Netflix (week 50 van 2021) 🍿

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix (week 50 van 2021)

5. The Ritual (film, 2018)

Maak je borst maar nat voor The Ritual, want deze Netflix-film gaat je niet in de koude kleren zitten. Vier oude studievrienden zijn herenigd na de tragische dood van hun beste vriend en besluiten om te gaan trekken door de Scandinavische wildernis. Maar een verkeerde afslag leidt hen naar de donkere en mysterieuze bossen van de Noorse legende, waar een oude kwade kracht nog steeds bestaat en hen bij elke afslag achtervolgt.

4. The IT Crowd (serie, 5 seizoenen)

Lachen, gieren, brullen! Daarvan ben je verzekerd wanneer je een nieuwe aflevering van The IT Crowd aanzet. Deze serie uit 2006 (met een waanzinnige 8,5 op IMDb uit 143.000 stemmen) telt in totaal 5 seizoenen en die zijn allemaal op Netflix te zien. Al telt het laatste seizoen wel maar één aflevering. In deze komische serie maken we kennis met een team van nerds die samen met hun atechnische manager besluiten om beste te maken van hun IT-bestaan in de kelder van een bedrijf, wanneer deze wordt overgenomen door een lompe nieuwe eigenaar.

3. Creep 2 (film, 2017)

Niet alleen de eerste Creep-film uit 2014 is op Netflix te zien, maar ook het vervolg uit 2017 is in het aanbod van de streamingdienst opgenomen. In deze horrorfilm vindt een videokunstenares het perfecte personage voor een sensationeel werk, maar blijkt hij al snel een verraderlijke kant van zichzelf te laten zien.

2. Dear Ex (film, 2018)

Je denkt er misschien niet snel aan om een film uit Taiwan op te zetten, maar zou het eigenlijk eens moeten proberen. In 2018 verscheen er voor het eerst Dear Ex, een dramatische romkom die gaat over Liu Sanlian. Wanneer haar ex-man overlijdt, ontdekt ze dat hij zijn verzekeringspolis heeft gewijzigd, waarbij hun zoon wordt uitgesloten ten gunste van een vreemdeling genaamd Jay. Woedend besluit Sanlian dat zij en haar zoon Jay zullen confronteren, maar Jay blijkt tegen haar plan opgewassen. Wanneer haar zoon echter onverwacht bij Jay intrekt, wordt ze gedwongen haar relatie met hen beiden te heroverwegen.

1. Fauda (serie, 3 seizoenen)

Met een uitstekende 8,2 uit 24.000 stemmen op IMDb is Fauda een absolute kijktip van het publiek voor jou. Al helemaal als je fan bent van Israëlische series als Hit & Run en Shtisel. In deze serie volgen we Doron Kavillio. Hij is een gepensioneerde topagent en gaat op onderzoek uit wanneer hij op het spoor komt van een Palestijnse strijder die hij dacht in het verleden gedood te hebben. Inmiddels zijn er 3 seizoenen met elk 12 afleveringen op Netflix te zien.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen week op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per week.

Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand om alvast te zien welke titels nieuw op de streamingdienst komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix.


Synopsissen: Netflix