Deze 5 verborgen parels op Netflix moet je zien (week 5 van 2022)

Inmiddels is iedereen bekend met de Netflix Top 10, waarin te vinden is wat de meest bekeken films en series op de streamingdienst van dit moment zijn. Maar welke titels van topkwaliteit op Netflix heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden, zijn al een tijdje van de radar of moet je kijken als je populaire titels van dit moment gezien hebt? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix in week 5 van 2022 (31 januari – 6 februari) met het verhaal en de trailer erbij.

Lees ook: Dit zijn de 10 meest bekeken films en series op Netflix (week 5 van 2022) 🍿

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix (week 5 van 2022)

5. Cowspiracy: The Sustainability Secret (film, 2014)

Vorig jaar schrokken veel Netflix kijkers zich rot toen ze de confronterende film Seaspiracy te zien kregen op Netflix over de gevaren van overvisserij. Het productieteam achter deze film had onze samenleving echter een paar jaar eerder, in 2014, al een spiegel voorgehouden in Cowspiracy: The Sustainability Secret. Deze schokkende documentaire focust zich op de manier waarop de bio-industrie de natuurlijke hulpbronnen op aarde decimeert en waarom de crisis voor een groot deel wordt genegeerd door de grootste milieuorganisaties. De film krijgt een uitmuntende 8,2 uit 25.000 stemmen op IMDb.

4. For Life (serie, 2 seizoenen)

De extreem getalenteerde acteur Nicholas Pinnock schittert in de hoofdrol van For Life, een serie die gecocreëerd is door Sony Pictures Television en ABC Studios. Na twee ijzersterke seizoenen werd de serie vorig jaar gecanceld, maar het is het absoluut waard om eens een kijkje te nemen. Pinnock speelt een man die onterecht levenslang is opgesloten, maar besluit om advocaat te worden en op die manier gerechtigheid te zoeken. Daarnaast wil hij anderen verdedigen die vals zijn beschuldigd. Seizoen 1 is nu al te zien en seizoen 2 wordt op 19 februari aan het aanbod van de streamingdienst toegevoegd.

3. Dumplin’ (film, 2018)

In 2018 kwam Netflix met haar eigen komische Original film Dumplin’. De beoordelingen zijn voldoende, maar om de verhaallijn is het niet per se te doen. Dumplin’ is simpel doch goed vermaak met de altijd grappige Jennifer Aniston en Danielle Macdonald in de hoofdrollen. Zij zijn een voormalige schoonheidskoningin en een extra grote tienerdochter. De dochter besluit zich in te schrijven voor de verkiezing van haar moeder als protest. Dit escaleert wanneer andere deelnemers in haar voetsporen treden en een revolutie teweegbrengen in de verkiezing en hun kleine Texaanse stadje.

2. 1917 (film, 2019)

Eind september werd er een absolute toptitel aan het aanbod van Netflix toegevoegd: de splinternieuwe oorlogsfilm 1917. Misschien heb je hem sindsdien wel eens voorbij zien komen, maar hij is inmiddels al lang niet meer in de Top 10 te vinden. Toch is dit er eentje die je echt gezien moet hebben. De film van Sam Mendes wist maar liefst 3 Oscars en een gemiddelde score van 8,3 uit 10 in de wacht te slepen en wordt vooral geroemd om de fantastische cinematografie, waardoor het lijkt alsof de hele film in één shot is opgenomen. We volgen in het verhaal twee Britse militairen in de Eerste Wereldoorlog. Zij moeten vijandelijk terrein doorkruisen om een boodschap af te leveren waarmee honderden levens kunnen worden gered.

1. Cheer (serie, 2 seizoenen)

Als je veel Amerikaanse films hebt gekeken, dan ben je inmiddels vast bekend met het stereotype van de cheerleader: knap, populair en vaak wat kattig. Maar hoe gaan de levens van deze tieners en studenten er eigenlijk écht aan toe? Deze aangrijpende docuserie volgt het wel en wee van het cheerleadingteam van Navarro College dat hard traint om de felbegeerde nationale titel binnen te halen. Er zijn nu 2 seizoenen van Cheer te zien, exclusief op Netflix.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen week op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per week.

Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand om alvast te zien welke titels nieuw op de streamingdienst komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix.


Synopsissen: Netflix