Deze 5 verborgen parels op Netflix moet je zien (week 48 van 2021)

Inmiddels is iedereen bekend met de Netflix Top 10, waarin te vinden is wat de meest bekeken films en series op de streamingdienst van dit moment zijn. Maar welke titels van topkwaliteit op Netflix heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden, zijn al een tijdje van de radar of moet je kijken als je populaire titels van dit moment gezien hebt? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix in week 48 van 2021 (29 november t/m 5 december) met het verhaal en de trailer erbij.

Lees ook: Dit zijn de 10 meest bekeken films en series op Netflix (week 48 van 2021) 🍿

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix (week 48 van 2021)

5. Las Chicas del Cable (serie, 6 seizoenen)

Bij deze serie hoef je niet bang te zijn dat er te weinig afleveringen zijn, want er zijn maar liefst 42 episodes te bingewatchen verspreid over 6 seizoenen. Dit is vooral een kijktip voor wie houdt van Spaanse series, zoals La Casa de Papel, Vis a Vis en Sky Rojo. De serie begint in Madrid in 1928. De nationale telefoonmaatschappij opent haar hoofdkantoor in het centrum van de stad en honderden meisjes staan in de rij om een baan te krijgen als “cable girl” op de enige plaats die in die tijd voor vrouwen vooruitgang en moderniteit vertegenwoordigt. Vier meisjes, afkomstig uit zeer verschillende milieus, gaan aan de slag als telefonistes. Vanaf die dag zullen jaloezie, afgunst en verraad zich vermengen met de honger naar succes, vriendschap en liefde.

4. First They Killed My Father (film, 2017)

In First They Killed My Father volgen we een vijfjarig meisje dat begint aan een barre tocht om te overleven tijdens de plotselinge opkomst en het schrikbewind van de Rode Khmer in Cambodja. Deze indrukwekkende film onder de regie van Angeline Jolie kwam in 2017 uit op Netflix. Dit is een bewerking van de aangrijpende memoires van de Cambodjaanse auteur en mensenrechtenactiviste Loung Ung over haar overleving van het regime van 1975 tot 1978.

3. BONDING (serie, 2 seizoenen)

Tiff is een studente uit New York City die besluit om bij te klussen als dominatrix. Vervolgens besluit ze om haar homoseksuele beste vriend van de middelbare school, Pete, in te zetten als haar assistent. Deze komische dramaserie verscheen in april 2019 op Netflix, waarna in januari 2021 het tweede seizoen online kwam. Er komt geen derde seizoen, want de streamingdienst heeft besloten de serie te cancellen. Maar de afleveringen die er zijn, worden met een 7,2 op IMDb goed beoordeeld.

2. Amanda Knox (film, 2016)

Ken je het spraakmakende verhaal over de Amerikaanse uitwisselingsstudente Amanda Knox al? De grote vraag was meer dan een decennium geleden of ze een koelbloedige psychopaat was die haar huisgenoot had vermoord of een naïve student die in het buitenland gevangen zat in een eindeloze nachtmerrie. Ze werd tweemaal veroordeeld en uiteindelijk vrijgesproken voor de dood van een andere student in Italië. De documentaire duikt in de details van deze bizarre zaak, de gerechtelijke procedures en mediarel die ontstond.

1. Black Summer (serie, 2 seizoenen)

Vond je Netflix’ recente hitfilm Army of the Dead fantastisch? En heb je alle seizoenen van The Walking Dead al gebingewatcht? Dan is het het zeker waard om eens een kijkje te nemen bij de zombieserie Black Summer. Het eerste seizoen verscheen in de lente van 2019, waarna deze zomer nieuwe afleveringen online kwamen. De serie gaat over de donkere dagen na een zombieapocalyps, waarin volslagen vreemden samen moeten werken om de kracht te vinden om te overleven en terug te keren naar hun dierbaren.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen week op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per week.

Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand om alvast te zien welke titels nieuw op de streamingdienst komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix.