Deze 5 verborgen parels op Netflix moet je zien (week 45 van 2021)

Inmiddels is iedereen bekend met de Netflix Top 10, waarin te vinden is wat de meest bekeken films en series op de streamingdienst van dit moment zijn. Maar welke titels van topkwaliteit op Netflix heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden, zijn al een tijdje van de radar of moet je kijken als je populaire titels van dit moment gezien hebt? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix in week 45 van 2021 (8 t/m 14 november) met het verhaal en de trailer erbij.

Lees ook: Dit zijn de 10 meest bekeken films en series op Netflix (week 45 van 2021) 🍿

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix (week 45 van 2021)

5. StartUp (serie, 3 seizoenen)

Netflix is niet de enige die de uitzendrechten van deze serie heeft weten te bemachtigen (tevens hier op Amazon Prime Video en bij Videoland te zien), maar het is wel zonder enige twijfel een parel te noemen. Een aantal topacteurs, waaronder Otmara Marrero, Edi Gathegi en de legendarische Martin Freeman, vertellen het verhaal van een onwaarschijnlijk team dat werkt aan de GenCoin, een nieuwe cryptomunt. Het bedrijf wordt onder druk gefinancierd met zwart geld, waardoor ze in aanraking komen met de FBI en een criminele bende.

4. La cocinera de Castamar (serie, 1 seizoen)

Spaanse Netflix-series zijn de laatste jaren ongekend populair. Waarschijnlijk ken je de hitseries La Casa de Papel en Vis a Vis al en misschien heb je zelfs al gehoord van El Inocente, maar ken je al… La cocinera de Castamar? De Spaanse serie verscheen dit jaar op Netflix en deed het direct erg goed in de Top 10 van meest bekeken titels. LCDC speelt zich af in Madrid in 1720, waar een hertog die weduwnaar is een oogje krijgt op een goede kok. Het verhaal kun je kennen van het gelijknamige boek van Fernando J. Múñez.

3. Dave Chappelle: Sticks & Stones (film, 2019)

Dave Chappelle ligt flink onder vuur de laatste tijd. Vanwege transfobe uitspraken in zijn special The Closer werden er stakingen bij Netflix georganiseerd, zegden werknemers hun baan op en plaatsten veel kijkers boze reacties op social media. Toch zijn er ook shows van de comedian uit het verleden die enorm veel positief commentaar binnen hebben weten te halen. Zo wordt Sticks & Stones uit 2019 op IMDb beoordeeld met een 8,5 uit ruim 24.000 stemmen. Hierin geeft hij onder andere zijn mening over opiaten, wapens en schandalen van celebrities.

2. Gotham (serie, 5 seizoenen)

Wat is jouw favoriete film rondom Batman? The Dark Knight (2008)? Joker (2019)? Of ken je toevallig al de prequel serie Gotham? In 2014 verscheen de eerste aflevering en na 5 seizoenen werd er in 2019 een einde aan het verhaal gebreid, maar dat betekent dat je nu nog heel wat kijkmateriaal hebt als je nog niet begonnen met de serie. In Gotham zoomen we in op James Gordon. Lang voordat hij politiecommissaris werd, onderzocht hij de moord op de ouders van Bruce Wayne. Zo komt hij een heleboel van Batman’s bekende vijanden tegen.

1. Extraction (film, 2020)

Extraction was een enorme hitfilm in 2020, maar is dit jaar toch enigszins onder de radar gebleven. Ondertussen wordt er al wel hard gewerkt aan een de vervolgfilm Extraction 2, waarvan recentelijk ook de trailer al verschenen is. In de populaire film uit 2020 schittert Chris Hemsworth in de hoofdrol van Tyler Rake, een geharde huurling. Hij moet zien te overleven wanneer hij in Bangladesh de missie krijgt om de ontvoerde zoon van een drugsbaas te redden.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen week op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per week.

Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand om alvast te zien welke titels nieuw op de streamingdienst komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix.