Deze 5 verborgen parels op Netflix moet je zien (week 4 van 2022)

Inmiddels is iedereen bekend met de Netflix Top 10, waarin te vinden is wat de meest bekeken films en series op de streamingdienst van dit moment zijn. Maar welke titels van topkwaliteit op Netflix heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden, zijn al een tijdje van de radar of moet je kijken als je populaire titels van dit moment gezien hebt? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix in week 4 van 2022 (24-30 januari) met het verhaal en de trailer erbij.

Lees ook: Dit zijn de 10 meest bekeken films en series op Netflix (week 4 van 2022) 🍿

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix (week 4 van 2022)

5. The Social Dilemma (film, 2020)

We twitteren, we liken en we delen, maar wat zijn de gevolgen van onze groeiende afhankelijkheid van sociale media? Terwijl digitale platforms steeds meer een levensader worden om verbonden te blijven, onthullen insiders uit Silicon Valley hoe sociale media de beschaving herprogrammeren door te onthullen wat er aan de andere kant van je scherm schuilgaat. Deze spraakmakende documentaire ging vorig jaar ontzettend viraal en doet je als kijker eens extra nadenken voordat je hersenloos door je Instagram-feed begint te scrollen.

4. Aranyak (serie, 1 seizoen)

Indiase Netflix Originals doen het wel vaker goed, maar dit is één van de meest recente titels uit het gigantische land. Aranyak verscheen pas in december op de streamingdienst en krijgt van kijkers een gemiddelde score van een 8. We volgen twee agenten, elkaars tegenpolen, die een vreemde moord onderzoeken in een bergplaatsje. Ze krijgen te maken met politieke en persoonlijke agenda’s en een beestachtige mythe.

3. The Crazies (film, 2010)

Pas vorige week verscheen The Crazies op Netflix, maar dit is er absoluut één voor op je kijklijst. Vooral als je liefhebber bent van horrorfilms met een mysterieuze en intrigerende verhaallijn. In deze film zien we dat de bewoners van een klein plaatsje in Kansas te maken krijgen met vervuiling van hun watervoorziening. Stukje bij beetje beginnen de inwoners gestoord te worden…

2. Voir (serie, 1 seizoen)

Deze prachtige documentaireserie is er eentje voor de échte filmliefhebber. David Fincher en David Prior hebben deze reeks visuele essays gemaakt en zij vieren hiermee de persoonlijke connectie die we hebben met de verhalen op het witte doek. Een ode aan het vakmanschap dat schuil gaat achter de productie van films, maar ook aan de herinneringen en belevingen die ze bij kijkers op weten te wekken.

1. Uncut Gems (film, 2019)

Adam Sandler schittert in Netflix’ ijzersterke misdaadfilm Uncut Gems uit 2019. De film sleept op de internationale filmdatabase een gemiddelde van een 7,4 in de wacht uit ruim 250.000 stemmen, maar wist ook behoorlijk wat prijzen te winnen. We volgen hierin een charismatische juwelier uit New York City die altijd op zoek is naar de volgende grote score. Wanneer hij een aantal weddenschappen afsluit die kunnen leiden tot de meevaller van zijn leven, moet Howard een hachelijke evenwichtsoefening uitvoeren waarbij hij zaken, familie en oprukkende tegenstanders van alle kanten moet zien te balanceren in zijn meedogenloze jacht naar de ultieme winst.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen week op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per week.

Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand om alvast te zien welke titels nieuw op de streamingdienst komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix.


Synopsissen: Netflix