Deze 5 verborgen parels op Netflix moet je zien (week 3 van 2022)

Inmiddels is iedereen bekend met de Netflix Top 10, waarin te vinden is wat de meest bekeken films en series op de streamingdienst van dit moment zijn. Maar welke titels van topkwaliteit op Netflix heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden, zijn al een tijdje van de radar of moet je kijken als je populaire titels van dit moment gezien hebt? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix in week 3 van 2022 (17-24 januari) met het verhaal en de trailer erbij.

Lees ook: Dit zijn de 10 meest bekeken films en series op Netflix (week 3 van 2022) 🍿

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix (week 3 van 2022)

5. Shiny_Flakes: The Teenage Drug Lord (film, 2021)

In deze indrukwekkende documentaire vertelt Maximilian Schmidt zijn waargebeurde verhaal dat de inspiratie vormde voor de succesvolle Duitse Netflix Original-serie How To Sell Drugs Online (Fast). In februari 2015 werd hij, online bekend als Shiny Flakes, gearresteerd voor het verkopen van ca. 4,1 miljoen euro aan drugs. Vanuit zijn slaapkamer als kind.

Met behulp van zijn eigen website shinyflakes.com en de Duitse postdienst runde hij op 19-jarige leeftijd in zijn eentje een internationaal drugsimperium – waarbij hij in 14 maanden tijd een ton drugs verkocht. Het is één van de grootste cybercriminaliteitszaken die Duitsland kent, en de politie weet nog steeds niet waar het grootste deel van het geld is.

4. Titans (serie, 3 seizoenen)

In oktober 2018 kwam het DC Universum met een gloednieuwe superheldenserie over Batman’s ex-partner Dick Grayson. In Titans is hij een eigen weg ingeslagen en komt hij een aantal jonge helden met problemen tegen die hard een mentor nodig hebben.

Na de eerste twee seizoenen werd dit een serie van HBO Max, maar gelukkig zijn alle delen momenteel nog bij Netflix te zien in Nederland. Titans wordt via IMDb beoordeeld met een 7,6 uit bijna 100.000 stemmen.

3. Coach Carter (film, 2005)

In deze klassieker uit 2005 wordt het waargebeurde verhaal van coach Ken Carter op de Richmond High School (Californië) verteld. Hij haalde de krantenkoppen in 1999 toen hij zijn ongeslagen basketbalteam op de bank zette omdat ze slecht presteerden op school.

De rol van Carter wordt vertolkt door de legendarische Samuel L. Jackson. Alleen al om zijn fantastische optreden is dit een absolute kijktip voor iedereen die houdt van films bomvol sport, drama en bijzondere levenslessen.

2. Get Hard (film, 2015)

Voor wie het wel even kan gebruiken om lekker te lachen tijdens de zoveelste coronalockdown biedt Netflix gelukkig Get Hard aan in haar Nederlandse bibliotheek. Kevin Hart en Will Ferrell vormen een iconisch duo in deze hilarische komedie uit 2015.

We volgen een hedgefondsmanager die wordt veroordeeld tot een lange gevangenisstraf. Hij huurt een ex-gevangene in om hem klaar te stomen voor zijn gevangenschap. Wat hij niet weet, is dat die nog nooit gevangenzat.

1. The Ranch (serie, 8 delen)

Aston Kutcher schitterde van 2016 tot 2020 in de Netflix Original-serie The Ranch, samen met onder andere Elisha Cuthbert en Sam Elliott. Hij speelt een voormalig footballfenomeen dat samen met zijn oudere broer en hun vader (veehouder) probeert een ranch op het platteland te runnen en met elkaar te leven.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen week op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per week.

Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand om alvast te zien welke titels nieuw op de streamingdienst komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix.


Synopsissen: Netflix