Deze 5 verborgen parels op Netflix moet je zien (week 17 van 2022)

Inmiddels is iedereen bekend met de Netflix Top 10, waarin te vinden is wat de meest bekeken films en series op de streamingdienst van dit moment zijn. Maar welke titels van topkwaliteit op Netflix heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden, zijn al een tijdje van de radar of moet je kijken als je populaire titels van dit moment gezien hebt? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix in week 17 van 2022 (25 april – 1 mei) met het verhaal en de trailer erbij.

Lees ook: Dit zijn de 10 meest bekeken films en series op Netflix (week 17 van 2022) 🍿

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix (week 17 van 2022)

5. Hitman’s Wife’s Bodyguard (film, 2021)

De lancering van de actiekomedie The Hitman’s Bodyguard (2017) met Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson bleek zo’n groot succes dat de filmstudio besloot een vervolg te maken. Vorig jaar schitterden top-bodyguard Michael Bryce (Reynolds) en huurmoordenaar Darius Kincaid (Jackson) dan ook weer zij aan zij in Hitman’s Wife’s Bodyguard (2021), waarna de film al in maart 2022 aan het aanbod van Netflix Nederland werd toegevoegd. Het duo is opnieuw tot elkaar veroordeeld, maar ditmaal om Kincaid’s vrouw Sonia (Salma Hayek) te beschermen. De oplichtster blijkt echter nog veeleisender en krankzinniger dan haar echtgenoot. In een bizar kat-en-muisspel met hun maniakale tegenstander (Antonio Banderas), vliegen de kogels, ontploffingen en achtervolgingen je opnieuw om de oren.

4. Keizersvrouwen (serie, 1 seizoen)

In Nederland lijken bijna al onze meest populaire series over seks of drugs te gaan. Denk bijvoorbeeld aan Mocro Maffia, Undercover, Meisje van Plezier en zelfs de recent verschenen serie Dirty Lines. Mochten dit titels zijn die je graag kijkt, dan is Keizersvrouwen er ook absoluut één om aan je watchlist toe te voegen. Het verhaal gaat over de vrouw van een rijzende ster bij de gemeente Amsterdam. Zij wordt achtervolgd door een donker verleden en zakt steeds dieper weg in de onderwereld van… seks en drugs.

3. The Big Short (film, 2015)

In 2008 klapten de financiële beurzen compleet in elkaar door de kredietcrisis. Voor velen was dit een grote en uiterst onaangename verrassing, maar er waren een paar sluwe opportunisten die de Amerikaanse beurscrash aan zagen komen. Hun verhaal wordt verteld in The Big Short, een film die vertoont hoe deze vooruitkijkende handelaren besloten in te zetten tegen de banken en zo multimiljonair werden. Deze film wist een Oscar in de wacht te slepen voor ‘Best Writing, Adapted Screenplay’.

2. Molly’s Game (film, 2017)

Deze film uit 2017 is gebaseerd op Molly Bloom’s bestseller boek Molly’s Game. Zij trainde jarenlang om skiër op Olympisch niveau te worden, maar tijdens haar kwalificatie voor de Spelen raakte ze ernstig geblesseerd. Vervolgens besloot ze een ultra-exclusief ondergronds pokerspel te beginnen, waarin met hoge inzet werd gespeeld. Dit trok zelfs de aandacht van de FBI.

1. Kastanjemanden (serie, 1 seizoen)

Als ze in de Noord-Europese landen ergens goed in zijn, dan is het wel in het produceren van zinderende detectiveseries. De Deense Original-serie Kastanjemanden (in het Engels uitgebracht onder de titel The Chestnut Man) is hier een relatief nieuw voorbeeld van. Sinds september 2021 is deze titel volledig en exclusief te zien op Netflix. Twee rechercheurs gaan op zoek naar degene die een gruwelijke moord heeft gepleegd: één hand mist en naast het lichaam vinden ze een kastanjemannetje.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen week op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per week.

Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand om alvast te zien welke titels nieuw op de streamingdienst komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix.


Synopsissen: Netflix