Deze 5 verborgen parels op Netflix moet je zien (week 16 van 2022)

Inmiddels is iedereen bekend met de Netflix Top 10, waarin te vinden is wat de meest bekeken films en series op de streamingdienst van dit moment zijn. Maar welke titels van topkwaliteit op Netflix heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden, zijn al een tijdje van de radar of moet je kijken als je populaire titels van dit moment gezien hebt? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix in week 16 van 2022 (19-25 april) met het verhaal en de trailer erbij.

Lees ook: Dit zijn de 10 meest bekeken films en series op Netflix (week 16 van 2022) 🍿

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix (week 16 van 2022)

5. Hacksaw Ridge (film, 2016)

Hacksaw Ridge is een tweevoudig Oscarwinnende biografische oorlogsfilm van regisseur Mel Gibson met Andrew Garfield in de hoofdrol als Desmond Doss. De film volgt het waargebeurde verhaal van Doss, een soldaat die de Congressional Medal of Honor won ondanks het weigeren van het dragen en gebruiken van wapens tijdens de Tweede Wereldoorlog om religieuze redenen.

4. Costa! (film, 2001)

Costa film 2001
Film: Costa! (2001) | Beeld: A-Film

Costa! is een Nederlandse romkom uit 2001 die werd gemaakt door Johan Nijenhuis. In de cast vind je een aantal topacteurs van Hollandse bodem, waaronder Katja Schuurman, Georgina Verbaan, Daan Schuurmans en Kürt Rogiers. Het verhaal volgt jonge Nederlandse proppers aan de Spaanse kust en werd later zelfs vervolgd met een televisieserie (tevens hier op Netflix te zien, maar nog tot eind deze maand) en twee TV-films. Er is geen trailer van deze klassieker op YouTube te vinden, maar die is gelukkig wel hier bij Pathé Thuis te zien. Op donderdag 29 april verschijnt ook de nieuwe film Costa!! in de Nederlandse bioscoop.

3. Our Great National Parks (serie, 1 seizoen)

Our Great National Parks is een gloednieuwe vijfdelige Original-documentaireserie van Netflix over een aantal indrukwekkende nationale parken en de bijzondere dieren die er te vinden zijn. De serie wordt gepresenteerd door voormalig president van de Verenigde Staten: Barack Obama. Door critici en fans wordt deze nieuwe titel geprezen met een kijkciijfer van 7,3 op IMDb en een verbluffende 100% op de recensentenwebsite Rotten Tomatoes.

2. How It Ends (film, 2018)

How It Ends is een Amerikaanse actiethriller uit 2018, geregisseerd door David M. Rosenthal en geschreven door Brooks McLaren. Wanneer een mysterieuze apocalyps de verspreiding van verkeerde informatie en geweld veroorzaakt, racen een man en zijn vervreemde schoonvader door een chaotisch en gebroken land om zijn zwangere vrouw te redden. Met Theo James, Forest Whitaker, Kat Graham en Mark O’Brien.

1. Ginny & Georgia (serie, 1 seizoen)

Ginny & Georgia is een Amerikaanse komische dramaserie die werd gemaakt door Sarah Lampert. De serie volgt de tiener Ginny, haar broertje Austin en hun jonge moeder Georgia wanneer zij na jaren op de vlucht te zijn geweest verlangen naar settelen in een rustig stadje in New England. De productie van een tweede seizoen werd in april 2021 aangekondigd.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen week op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per week.

Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand om alvast te zien welke titels nieuw op de streamingdienst komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix.


Synopsissen: Netflix

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.