Deze 5 verborgen parels op Netflix moet je zien (week 15 van 2022)

Inmiddels is iedereen bekend met de Netflix Top 10, waarin te vinden is wat de meest bekeken films en series op de streamingdienst van dit moment zijn. Maar welke titels van topkwaliteit op Netflix heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden, zijn al een tijdje van de radar of moet je kijken als je populaire titels van dit moment gezien hebt? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix in week 15 van 2022 (11-18 april) met het verhaal en de trailer erbij.

Lees ook: Dit zijn de 10 meest bekeken films en series op Netflix (week 15 van 2022) 🍿

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix (week 15 van 2022)

5. Wonder (film, 2017)

Deze coming-of-age dramafilm uit 2017 met sterren als Julia Roberts en Owen Wilsen is gebaseerd op de gelijknamig roman van R. J. Palacio. Het verhaal volgt August, een tienjarige jongen met een zeldzame gezichtsafwijking die thuis geschoold wordt in Brooklyn. Wanneer hij voor het eerst in zijn leven naar een echte school gaat raakt hij bevriend met Jack. Samen krijgen zij een sterke band en nemen ze het op tegen de pestkoppen van de klassen.

4. Crashing (serie, 1 seizoen)

Crashing is een Britse komische dramaserie uit 2016 die werd gemaakt en geschreven door Phoebe Waller-Bridge (Fleabag). Het verhaal volgt een zestal twintigers die allen anti-kraak samenwonen in een groot en vervallen ziekenhuis. Wanneer de persoonlijke relaties met elkaar overlappen stijgen seksuele spanningen en emotionele bagage van de groepsleden, tot ze uiteindelijk het pand uit worden gezet.

3. Blow (film, 2001)

Blow is een Amerikaanse biografische misdaadfilm over de cocaïne-smokkelaar George Jung. De film is gebaseerd op het boek ‘Blow’: How a Small-Town Boy Made $100 Million with the Medellin Cocaine Cartel and Lost It All van Bruce Porter. De titel van dit boek beschrijft eigenlijk al het hele verhaal. In de film zijn onder andere Johnny Depp (Pirates of the Caribbean), Penélope Cruz (Vanilla Sky) en Ray Liotta (Goodfellas) te zien.

2. In Vlaamse Velden (serie, 1 seizoen)

In Vlaamse Velden is een tiendelige serie van Belgische oorsprong. Dit is een fictief drama dat werd gemaakt naar aanleiding van het honderdste jaar na het begin van de Eerste Wereldoorlog. De reeks volgt het leven van een jong meisje in België dat tijdens de Eerste Wereldoorlog opgroeide tot een jong volwassen vrouw. De serie werd door Jan Matthys geregisseerd en worden de hoofdrollen vertolkt door onder andere Lize Feryn (The Masked Singer), Wietse Tanghe (Vriendinnen) en Matthieu Sysn (A Good Year).

1. The Trial of the Chicago 7 (film, 2020)

Deze historische dramafilm volgt het waargebeurde verhaal van de Chicago 7: een groep protestanten tegen de Vietnam-oorlog die door de Amerikaanse overheid werden aangeklaagd voor samenzwering en het opruien van rellen tijdens de Democratic National Convention van 1968. De film is geschreven geregisseerd door Oscarwinnaar Aaron Sorkin (The Social Network) en heeft een cast met onder andere Eddie Redmayne (Fantastic Beasts and Where To Find Them), Joseph Gordon-Levitt (The Dark Knight Rises), Michael Keaton (Dopesick) en Sacha Baron Cohen (Borat).

Alle films en series die op Netflix verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen week op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per week.

Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand om alvast te zien welke titels nieuw op de streamingdienst komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix.


Synopsissen: Netflix

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.