Deze 5 verborgen parels op Netflix moet je zien (week 14 van 2022)

Inmiddels is iedereen bekend met de Netflix Top 10, waarin te vinden is wat de meest bekeken films en series op de streamingdienst van dit moment zijn. Maar welke titels van topkwaliteit op Netflix heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden, zijn al een tijdje van de radar of moet je kijken als je populaire titels van dit moment gezien hebt? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix in week 14 van 2022 (4 – 10 april) met het verhaal en de trailer erbij.

Lees ook: Dit zijn de 10 meest bekeken films en series op Netflix (week 14 van 2022) 🍿

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix (week 14 van 2022)

5. Prisoners (film, 2013)

In deze Amerikaanse misdaadthriller uit 2013 schitteren onder andere Hugh Jackman (Wolverine), Jake Gyllenhaal (Donnie Darkie) en Paul Dano (The Batman). De film is met een cijfer van 8,1/10 op IMDb en 81% op Rotten Tomatoes door zowel fans en critici geprezen en staat zelfs op #172 van de best beoordeelde films aller tijden. Prisoners volgt Keller Dover (Jackman) wanneer de ergste nachtmerrie van elke ouder voor hem werkelijkheid wordt: zijn dochter van 6 wordt ontvoerd. Wanneer de politie te lang de tijd neemt om zijn dochter en haar vriend te vinden, besluit hij zelf naar de twee op zoek te gaan. Zijn wanhoop brengt hem dichter bij de waarheid, maar hierdoor brengt hij ook zijn eigen leven in gevaar.

4. L.A.’s Finest (serie, 2 seizoenen)

Slechts een paar dagen geleden, op donderdag 31 maart, verscheen L.A.’s Finest in het aanbod van Netflix. Deze Amerikaanse komische misdaadserie is gemaakt door Brandon Margolis en Brandon Sonnier en geproduceerd door Sony Pictures Television. Het is een spin-off van de Bad Boys-franchise die werd gemaakt door George Gallo. In de hoofdrollen schitteren Jessica Alba (Fantastic Four, Sin City) en Gabrielle Union (Bring It On, Bad Boys II). In de serie wordt LAPD-detective Sydney Burnett (Gabrielle Union) gekoppeld aan een nieuwe partner, Nancy McKenna (Jessica Alba). Hoewel hun persoonlijkheden niet overeenkomen, doen ze samen koste wat het kost om criminelen op te pakken.

3. De Mitchells Tegen de Machines (film, 2021)

De Mitchells Tegen de Machines‘ is een familievriendelijke door een computer geanimeerde sciencefictionkomedie van Sony Pictures Animation uit 2021. De film werd geregisseerd door Michael Rianda (Gravity Falls) en geproduceerd door Oscar-winnaars Phil Lord, Chris Miller, en Kurt Albrecht. Het verhaal van de film volgt het disfunctionele gezin van de Mitchells, die tijdens hun langverwachte roadtrip moeten vechten tegen een robotapocalyps om de mensheid te redden. De animatiefilm werd genomineerd voor een Oscar en scoort op IMDb een uitstekende 7,7 uit bijna 100.000 stemmen.

2. Rotten (serie, 2 seizoenen)

Rotten is een onderzoeksdocumentaire die werd geproduceerd door Zero Point Zero. De 12 afleveringen-tellende serie is gericht op corruptie in de wereldwijde voedselvoorzieningsketen. Lokale landbouw vervaagt doordat de winstmarges van de voedselindustrie bepalen welk voedsel op ons bord komt. In de twee seizoenen van Netflix’ documentaireserie worden de fraude, corruptie en de gevolgen voor onze gezondheid van de huidige wereldwijde voedselindustrie blootgelegd.

1. The Guilty (film, 2021)

The Guilty is een Amerikaanse misdaadthriller uit 2021, geregisseerd en geproduceerd door Antoine Fuqua naar een scenario van Nic Pizzolatto. In de remake van de gelijknamige Deense film 2018 schitteren onder andere Jake Gyllenhaal (Spider-Man: Far From Home, 2019) en Christina Vidal (See No Evil, 2006). De film volgt een onrustige politiedetective die tot hulpdienst telefonist is gedegradeerd. Hij worstelt om een ​​noodlijdende beller te redden tijdens een schrijnende dag van onthullingen en afrekeningen.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen week op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per week.

Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand om alvast te zien welke titels nieuw op de streamingdienst komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix.


Synopsissen: Netflix

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.