Deze 5 verborgen parels op Netflix moet je zien (week 13 van 2022)

Inmiddels is iedereen bekend met de Netflix Top 10, waarin te vinden is wat de meest bekeken films en series op de streamingdienst van dit moment zijn. Maar welke titels van topkwaliteit op Netflix heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden, zijn al een tijdje van de radar of moet je kijken als je populaire titels van dit moment gezien hebt? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix in week 13 van 2022 (28 maart – 3 april) met het verhaal en de trailer erbij.

Lees ook: Dit zijn de 10 meest bekeken films en series op Netflix (week 13 van 2022) 🍿

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix (week 13 van 2022)

5. Raising Dion (serie, 2 seizoenen)

Raising Dion is een Amerikaanse superheldendramaserie die in oktober 2019 in première ging op Netflix. De serie is gebaseerd op het gelijknamige stripboek en de korte film uit 2015 van Dennis Liu. Vorig jaar vernieuwde Netflix de serie met een tweede seizoen dat op 1 februari 2022 in première ging. In Raising Dion volgen we een jongetje die zijn nieuwe krachten onder controle probeert te houden. Zijn alleenstaande moeder vecht er meedogenloos voor om haar zoontje veilig te houden. De familie wordt langzaam omringd door duistere geheimen, gevaarlijke complotten en gecompliceerde mysteries.

4. The Weekend Away (film, 2022)

The Weekend Away is een spannende thriller die ervoor zorgt dat je op het puntje van je stoel gaat zitten. De film volgt twee beste vriendinnen op een misgelopen vakantie. Als één van hen vermist wordt, wordt de ander beschuldigd van haar dood en moet ze haar onschuld bewijzen. Tijdens haar pogingen om de waarheid te achterhalen worden echter pijnlijke geheimen onthuld. De film is geregisseerd door Kim Farrant (Strangerland, 2015) met een scenario dat, net als de gelijknamige roman, geschreven werd door Sarah Alderson.

3. Merlin (serie, 5 seizoenen)

Merlin is een Britse avontuurlijke fantasyserie die losjes is gebaseerd op de legendes van de hechte vriendschap tussen Merlin en King Arthur. De serie werd gemaakt door Julian Jones, Jake Michie, Johnny Capps en Julian Murphy voor de BBC. Het verhaal volgt de jonge tovenaar Merlin die door zijn moeder naar het koninkrijk Camelot wordt gestuurd vanwege zijn ‘speciale gave’. In de eerste aflevering redt hij direct Arthur’s leven en wordt hij vervolgens zijn vertrouwde compagnon.

2. Spirited Away (film, 2001)

Spirited Away is een wonderlijke fantasyfilm over een jong meisje genaamd Chihiro dat een geheime wereld van vreemde geesten, wezens en tovenarij ontdekt. Wanneer haar ouders op mysterieuze wijze worden getransformeerd, moet ze een nieuwe moed en kracht ontdekken om zichzelf te bevrijden en haar familie terug te krijgen. De Academy Award-winnende film is geschreven en geregisseerd door Hayao Miyazaki (Princess Mononoke, My Neighbor Totoro), één van de meest bekende en gevierde filmmakers in de geschiedenis van de geanimeerde film. Op de internationale filmdatabase IMDb wordt deze film van Studio Ghibli beoordeeld met een uitmuntende 8,6 uit ruim 700.000 stemmen.

1. The Last Dance (serie, 1 seizoen)

Deze documentaireserie uit 2020 won een Primetime Emmy en scoort een extreem hoog cijfer van 9,1 uit 100.000+ beoordelingen op IMDb. The Last Dance is de veelgeprezen 10-delige serie van regisseur Jason Hehir (The Fab Five, The ’85 Bears, Andre the Giant). We komen hierin alles te weten over het Chicago Bulls basketbalteam met Michael Jordan wanneer ze in 1998 hun zesde NBA kampioenschap in acht jaar proberen te winnen. Ambitie wordt echter overschaduwd door spanningen van het management van de club. Met nog nooit eerder vertoonde beelden uit dit legendarische basketbalseizoen.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen week op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per week.

Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand om alvast te zien welke titels nieuw op de streamingdienst komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix.


Synopsissen: Netflix

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.