Deze 5 verborgen parels op Netflix moet je zien (week 12 van 2022)

Inmiddels is iedereen bekend met de Netflix Top 10, waarin te vinden is wat de meest bekeken films en series op de streamingdienst van dit moment zijn. Maar welke titels van topkwaliteit op Netflix heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden, zijn al een tijdje van de radar of moet je kijken als je populaire titels van dit moment gezien hebt? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix in week 12 van 2022 (21-27 maart) met het verhaal en de trailer erbij.

Lees ook: Dit zijn de 10 meest bekeken films en series op Netflix (week 12 van 2022) 🍿

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix (week 12 van 2022)

5. The Ice Road (film, 2021)

Misschien was je er nog niet van op de hoogte, maar de geliefde actiethriller The Ice Road is sinds deze week op Netflix te zien. Dit is een Amerikaanse film die pas vorig jaar voor het eerst op het witte doek verscheen. De film is geschreven en geregisseerd door Jonathan Hensleigh en in de cast schitteren sterren als Liam Neeson (Taken) en Laurence Fishburne (The Matrix). Vooral het acteerwerk van Neeson is een pluspunt, aangezien de acteur een legendarische status in het genre van de actiethriller heeft weten te verwerven. Na het instorten van een diamantmijn in het noorden van Canada moeten twee vrachtwagenchauffeurs over het ijs tegen de klok racen. Wanneer het ijs ontdooit, komen de mijnwerkers namelijk vast te zitten. Zullen de twee het wel op tijd gaan redden?

4. Bohemian Rhapsody (film, 2018)

Rami Malek schittert in de viervoudig Oscarwinnende film Bohemian Rhapsody van Bryan Singer over de legendarische band rockband Queen. In deze biopic transformeert een verlegen buitenbeentje in de iconische Queen-zanger Freddie Mercury. Geïnspireerd op de turbulente opkomst en worstelingen van de band. Overigens zal deze muzikale hitfilm vanaf 1 april ook op Disney+ te zien zijn.

3. Grond (serie, 1 seizoen)

De tragikomische Vlaamse televisieserie Grond van regisseurs Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans vertelt het verhaal van een jonge Belgische broer en zus van Marokkaanse afkomst. Zij nemen de begrafenisonderneming van hun vader over en willen het bedrijf gaan moderniseren. In plaats van overleden Belgische moslims naar hun herkomstland te repatriëren, besluiten ze heilige grond te importeren. Zo kunnen ze thuis in België bij hun familie worden begraven. De serie scoort een kijkcijfer van 7,2/10 op IMDb, wat een prima score is voor een Nederlandstalige titel. Dit is er dus absoluut één voor op je kijklijst.

2. Windfall (film, 2022)

In deze door gloednieuwe door Alfred Hitchcock geïnspireerde misdaadthriller schitteren onder andere Jason Segel (How I Met Your Mother), Jesse Plemons (Breaking Bad) en Lily Collins (Emily in Paris). Dit is dan ook zeker een aanrader voor fans van deze geliefde acteurs. De film is door Charlie McDowell (Dear White People) geregisseerd en tevens deels door Jason Segel geschreven. De film volgt een jong stel dat bij hun vakantiehuisje aankomt voor een ‘last minute getaway’. Al snel merken ze echter dat ze middenin een inbraak zijn aangekomen.

1. The Auschwitz Report (film, 2021)

Historisch oorlogsdrama (sinds donderdag op Netflix te zien) geregisseerd door Peter Bebjak met in de hoofdrollen Noel Czuczor, Peter Ondrejicka en Jan Nedbal. Deze aangrijpende film is gebaseerd op het boek ‘Ik Ontsnapte Uit Auschwitz’ van Rudolf Vrba en vertelt hiermee het waargebeurde verhaal van Freddy en Walter, twee jonge Slowaakse joden die in 1942 naar Auschwitz werden gedeporteerd. Op 10 april 1944 weten ze na een nauwgezette planning en met hulp van hun medegevangenen te ontsnappen. Terwijl de gevangenen die ze hadden achtergelaten moedig stand hielden tegen de nazi-officieren, worden de twee mannen voortgedreven door de hoop dat hun bewijs levens kan redden.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen week op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per week.

Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand om alvast te zien welke titels nieuw op de streamingdienst komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix.


Synopsissen: Netflix

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.