Deze 5 verborgen parels op Netflix moet je zien (week 11 van 2022)

Inmiddels is iedereen bekend met de Netflix Top 10, waarin te vinden is wat de meest bekeken films en series op de streamingdienst van dit moment zijn. Maar welke titels van topkwaliteit op Netflix heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden, zijn al een tijdje van de radar of moet je kijken als je populaire titels van dit moment gezien hebt? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix in week 11 van 2022 (14-20 maart) met het verhaal en de trailer erbij.

Lees ook: Dit zijn de 10 meest bekeken films en series op Netflix (week 10 van 2022) 🍿

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix (week 11 van 2022)

5. Pieter Konijn 2: Op de Vlucht (film, 2021)

In dit familievriendelijke vervolg op Pieter Konijn, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Beatrix Potter, zijn Bea & Thomas met de konijnen samen uitgegroeid tot één grote familie. Maar ook al doet hij nog zo zijn best, Pieter kan zijn ondeugende reputatie maar niet van zich af schudden.

4. Inside Man (film, 2006)

In deze spannende overvalthriller uit 2006 van de legendarische regisseur Spike Lee schitteren in de hoofdrollen Denzel Washington, Clive Owen, Christopher Plummer en Willem Dafoe. Inside Man is het verhaal van een stoere agent, rechercheur Frazier, die het opneemt tegen een slimme bankrover. Terwijl het gevaarlijke kat-en-muisspel zich ontvouwt drijft er een wildcard naar boven: Madaline, een machtsmakelaar met een verborgen agenda, injecteert nog meer instabiliteit in een al onstabiele situatie.

3. Archive 81 (serie, 1 seizoen)

Archive 81 is een Amerikaanse bovennatuurlijke horrorserie die werd ontwikkeld door Rebecca Sonnenshine. Wanneer een videoarchivaris de geheimen achter een mysterieuze brand onderzoekt, raakt hij ervan overtuigd dat hij een jonge vrouw kan redden van het angstaanjagende lot waar ze 25 jaar geleden mee in aanraking kwam. De serie werd tussen 9 en 30 januari volgens de Netflix Top 10 wereldwijd maar liefst 128,47 miljoen uur bekeken. Inmiddels is deze parel echter niet meer in de hitlijsten terug te vinden, maar het is er absoluut één die je gezien moet hebben.

2. American Murder: The Family Next Door (film, 2020)

Deze true crime-documentaire van Jenny Popplewell vertelt het verhaal van de vermissing van Shanann Watts en haar twee jonge dochters in Frederick, Colorado. Wanneer details over hun dood wereldwijd de krantenkoppen halen, wordt duidelijk dat Shananns echtgenoot Chris niet de man was die hij leek te zijn. Ervaar een aangrijpend en meeslepend onderzoek naar het uiteenvallen van een huwelijk en de desastreuze gebeurtenissen die volgden.

1. Taboo (serie, 1 seizoen)

Taboo is een televisiedramaserie van de BBC uit 2017, geproduceerd door Scott Free London en Hardy Son & Baker. De serie is gemaakt door Steven Knight (Peaky Blinders), Tom Hardy en zijn vader Chips Hardy en volgt avonturier James Keziah Delaney wanneer hij tijdens de oorlog van 1812 terugkeert naar Londen om het scheepsimperium van zijn overleden vader weer op te bouwen. Zowel de regering als zijn grootste concurrent willen zijn erfenis echter van hem afpakken en zijn daarvoor overal toe bereid.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen week op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per week.

Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand om alvast te zien welke titels nieuw op de streamingdienst komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix.


Synopsissen: Netflix

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.