Deze 5 verborgen parels op Netflix moet je zien (week 10 van 2022)

Inmiddels is iedereen bekend met de Netflix Top 10, waarin te vinden is wat de meest bekeken films en series op de streamingdienst van dit moment zijn. Maar welke titels van topkwaliteit op Netflix heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden, zijn al een tijdje van de radar of moet je kijken als je populaire titels van dit moment gezien hebt? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix in week 10 van 2022 (7-13 maart) met het verhaal en de trailer erbij.

Lees ook: Dit zijn de 10 meest bekeken films en series op Netflix (week 10 van 2022) 🍿

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix (week 10 van 2022)

5. Surviving Paradise: A Family Tale (film, 2022)

Okavango Delta is een enorme oase die is geïsoleerd van de rest van de wereld door een meedogenloze woestijn. Het is ook een toevluchtsoord dat dagelijks door de bewoners wordt onderhouden. In ruil daarvoor voorziet het hen van alle behoeften. Grote katten lijken hier misschien te heersen, maar in werkelijkheid is het lot van elk schepsel, groot en klein, met elkaar verweven. Terwijl de Kalahari-woestijn te maken krijgt met een steeds slechter wordend hitteseizoen moeten roedels en kuddes van alle soorten vertrouwen op de kracht van familie om te overleven.

4. Downfall: The Case Against Boeing (film, 2022)

Downfall: The Case Against Boeing‘ is een Amerikaanse documentaire uit 2022, geregisseerd door Rory Kennedy. Door relevante mensen te interviewen en archiefbeelden te tonen gaat de film in op de gebeurtenissen in de geschiedenis van de vliegtuigfabrikant Boeing die leidden tot het neerstorten van Lion Air Flight 610 en Ethiopian Airlines Flight 302. In beide gevallen was de Boeing 737 MAX het betrokken toestel en beiden vonden binnen een korte tijdspanne van elkaar plaats. De film kiest de kant van de geïnterviewden bij het bekritiseren van de kapitalisatie van Boeing en merkt op dat de drang om grote concurrent Airbus te verslaan leidde tot het negeren van defecte onderdelen binnen de 737 MAX.

3. Bodyguard (serie, 1 seizoen)

Oorlogsveteraan David Budd, gespeeld door publiekslieveling Richard Madden (onder andere bekend van Game of Thrones), vindt werk als politiesergeant bij de Metropolitan Police Service in Londen. Hij komt in de afdeling ‘Royalty en Specialist Protection’ terecht en is aangesteld om de minister van Binnenlandse Zaken, het parlementslid Julia Montague, te beschermen. Zij is een controversiële en ambitieuze politicus die door één van haar assistenten wordt beschreven als ‘de sociopaat’. Wanneer hij steeds meer op gespannen voet komt te staan ​​met het beleid en de persoonlijkheid van Montague – en te maken heeft met fysieke en psychologische littekens van zijn tijd in Afghanistan – komen Budd’s overtuigingen en zijn plicht om te beschermen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Deze serie krijgt een uitstekende score van 8,1 uit 10 op de internationale filmdatabase.

2. The Ninth Gate (film, 1999)

The Ninth Gate‘ is een mysterieuze thriller van legendarische regisseur Roman Polanski met in de hoofdrol de fenomenale Jonny Depp. De film volgt de zeldzame boekenhandelaar Dean Corso. Wanneer hij op zoek gaat naar de laatste twee exemplaren van een demonische tekst, wordt hij betrokken bij een samenzwering met meer dan bovennatuurlijke ondertonen.

1. Forgive Us Our Trespasses (film, 2022)

‘Forgive Us Our Trespasses’ geregisseerd door Ashley Eakin, is een nieuwe korte dramafilm van Netflix die zich afspeelt tegen de achtergrond van nazi-Duitsland. De film is geproduceerd door Aaron Barnett en geschreven door Ashley Eakin en Shawn Lovering. Knox Gibson, Hanneke Talbot en Justin Mader vormen de cast. De looptijd van de dramafilm is maar 14 minuten, maar laat in deze korte tijd zien hoe het zou zijn om van Joodse afkomst te zijn in de wereld van de nazi’s tijdens de tweede wereldoorlog.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen week op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per week.

Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand om alvast te zien welke titels nieuw op de streamingdienst komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix.


Synopsissen: Netflix

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.