Deze 5 verborgen parels op Netflix moet je zien (week 1 van 2022)

Inmiddels is iedereen bekend met de Netflix Top 10, waarin te vinden is wat de meest bekeken films en series op de streamingdienst van dit moment zijn. Maar welke titels van topkwaliteit op Netflix heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden, zijn al een tijdje van de radar of moet je kijken als je populaire titels van dit moment gezien hebt? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix in week 1 van 2022 (3-9 januari) met het verhaal en de trailer erbij.

Lees ook: Dit zijn de 10 meest bekeken films en series op Netflix (week 1 van 2022) 🍿

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix (week 1 van 2022)

5. The Hitman’s Bodyguard (film, 2017)

Sinds de release op Pathé Thuis staat vooral The Hitman’s Wife’s Bodyguard in de schijnwerpers, maar we moeten ook haar voorganger uit 2017 niet vergeten. Elke film met Ryan Reynolds verandert natuurlijk automatisch in goud, maar met Samuel L. Jackson erbij in een hoofdrol ben je verzekerd van een fantastische toptitel. Extra leuk: een groot deel van The Hitman’s Bodyguard speelt zich af in Nederland!

In deze film moet een onopvallende bodyguard ervoor zorgen dat een kroongetuige, die ook nog een wispelturige moordenaar is, in leven blijft om tegen een wrede dictator te getuigen. Nu te zien op Netflix.

4. Below Deck Mediterranean (serie, 3 seizoenen)

Heb je altijd al eens willen weten hoe het eraan toe gaat achter de schermen van een extreem luxe jacht in de Middellandse Zee? Neem dan eens een kijkje op de ‘Ionian Princess’, ‘Sirocco’ en ‘Talisman Maiton’ in Below Deck Mediterranean.

In deze realityserie vaar je mee met kapiteins Sandy en Mark en volg je hoe ze omgaan met wilde scheepsbemanningen en veeleisende gasten op een enorm jacht in Griekenland (seizoen 1), Kroatië (seizoen 2) of Italië (seizoen 3).

3. Identity Thief (film, 2013)

Zet Jason Bateman en Melissa McCarthy met elkaar in de hoofdrollen van een komedie en succes is gegarandeerd. In 2013 verscheen Identity Thief voor het eerst in de bioscopen en op dit moment is hij gewoon op Netflix te streamen.

In de film wordt Sandy, een man in Colorado, beschuldigd wordt van misdaden die hij niet gepleegd. Hij besluit op zoek te gaan naar zijn identiteitsdief die in Florida woont.

2. Interstellar (film, 2014)

De ruimtefilm Interstellar uit 2014 is met recht een kijkcijferkanon te noemen. Met een 8,6 uit meer dan 1,7 miljoen stemmen op IMDb landt deze titel op plek 28 in de lijst van best beoordeelde films aller tijden. Hij werd dan ook bekroond met een Oscar voor de beste visuele effecten. Toch is het niet een titel die nog elke week in de Netflix Top 10 opduikt, terwijl hij het absoluut verdient om nog eens een tweede, derde of vierde keer opnieuw bekeken te worden.

In de film staat de mensheid op het punt om uit te sterven. Een groep astronauten reist door een wormgat op zoek naar een andere bewoonbare planeet, met onder andere de supersterren Matthew McConaughey en Anne Hathaway in de hoofdrollen.

1. The Stranger (serie, 1 seizoen)

Harlan Coben is een fantastische schrijver die door de jaren heen een aantal ijzersterke mysterieuze thrillers heeft uitgebracht. Toen Netflix besloot verfilmingen in de vorm van miniseries uit te brengen op basis van zijn verhalen, bleek dat direct een groot succes. Na de eerste 4 Harlan Coben-series verscheen een paar maanden geleden Spoorloos. Afgelopen week werd ook Stay Close aan het assortiment toegevoegd.

Één van de eerdere series die op Netflix verscheen was The Stranger. Hierin volgen we Adam Price, een gelukkig getrouwde vader van twee kinderen wiens leven op zijn kop wordt gezet nadat een vreemdeling hem een geheim over zijn vrouw heeft verteld. De onthulling katapulteert hem in een wereld vol gevaar.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen week op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per week.

Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand om alvast te zien welke titels nieuw op de streamingdienst komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix.


Synopsissen: Netflix