Top 100 beste series op Netflix – Maart 2024

Momenteel is Netflix in Nederland nog verreweg de meest populaire streamingdienst op het gebied van films en series. Met een gigantisch aanbod aan titels is het echter soms moeilijk om door de bomen het bos te kunnen zien. Hiervoor hebben wij de top 100 beste series op Netflix in Nederland op een rij gezet om jou te laten weten welke titels je aan je kijklijst kunt toevoegen. De 10 beste titels zijn hieronder te vinden, gesorteerd op IMDb-cijfer, extra uitgelicht met verhaal en trailer. Naast de top 100 beste series op Netflix in maart 2024 vind je op Streamwijzer ook:

Beste series op Netflix Nederland (maart 2024)

De onderstaande 10 series staan op Netflix en worden het hoogst gewaardeerd door bezoekers van de internationale filmdatabase IMDb.

10. Seinfeld (9 seizoenen)

Seinfeld: een van de meest beroemde sitcoms aller tijden en ‘de show die nergens over gaat’. De serie vertelt het verhaal van de fictieve versie van Jerry Seinfeld zelf en zijn drie maffe vrienden Elaine, Kramer en George, die het vooral hebben over de frustraties, verveling en humor van het alledaagse leven. De serie werd gemaakt door Larry David en Jerry Seinfeld en werd één van de best bekeken shows aller tijden. Het programma sleepte ook maar liefst 10 Primetime Emmy Awards binnen.

→ IMDb-cijfer: 8,9 uit 299.000 stemmen

9. The Office US (9 seizoenen)

The Office is een Amerikaanse ‘mockumentary’ sitcom die het dagelijkse werk van kantoormedewerkers in de Scranton, Pennsylvania-vestiging van de Dunder Mifflin Paper Company volgt. De serie is gebaseerd op de gelijknamige BBC-serie uit 2001 van Ricky Gervais en Stephen Merchant. Deze mega populaire titel werd door Greg Daniels herschreven en aangepast voor de Amerikaanse televisie. Daniels schreef eerder al voor Saturday Night Live, King of the Hill en The Simpsons.

→ IMDb-cijfer: 9,0 uit 531.000 stemmen

8. Life (1 seizoen)

Life is een Britse natuurdocumentaire serie met David Attenborough gemaakt en geproduceerd door de BBC in samenwerking met The Open University. De serie weergeeft een beeld van de gespecialiseerde strategieën en het extreme gedrag dat levende wezens hebben ontwikkeld om te overleven, wat Charles Darwin ‘de strijd om het bestaan’ noemde. De serie werd gedurende een periode van vier jaar gemaakt en volledig in HD opgenomen.

→ IMDb-cijfer: 9,1 uit 40.000 stemmen

7. The Last Dance (1 seizoen)

The Last Dance is de veelgeprezen 10-delige serie van regisseur Jason Hehir (The Fab Five, The ’85 Bears, Andre the Giant). In de Primetime Emmy-winnende documentaire komen we alles te weten over het Chicago Bulls basketbalteam met Michael Jordan wanneer ze in 1998 hun zesde NBA kampioenschap in acht jaar proberen te winnen. Ambitie wordt echter overschaduwd door spanningen van het management van de club. Met nog nooit eerder vertoonde beelden uit dit legendarische basketbalseizoen.

→ IMDb-cijfer: 9,1 uit 109.000 stemmen

6. Arcane (1 seizoen)

Arcane is een geanimeerde actie-avonturenserie die werd gemaakt door Christian Linke en Alex Yee voor Netflix. De serie speelt het zich af in het fictieve universum van League of Legends, in de utopische regio Piltover en de onderdrukte underground van Zaun. Het verhaal volgt de oorsprong van twee iconische League-kampioenen en de kracht die hen uit elkaar zal drijven. Binnen een week na de première werd de serie de best beoordeelde Original-titel van Netflix tot nu toe. Arcane kwam op de eerste plaats in de Netflix Top 10 in 52 verschillende landen en op de tweede plaats in de Verenigde Staten.

→ IMDb-cijfer: 9,1 uit 169.000 stemmen

5. Rick and Morty (5 seizoenen)

Rick and Morty is een tweevoudig Primetime Emmy-winnende Amerikaanse geanimeerde sciencefiction-sitcom voor volwassenen, gemaakt door Justin Roiland (Solar Opposites) en Dan Harmon (Community) voor Adult Swim. De serie volgt de avonturen van de excentrieke en briljante wetenschapper Rick Sanchez en zijn goedhartige maar voorzichtige kleinzoon, Morty Smith. Zij verdelen hun tijd tussen het huiselijke alledaagse leven en meerdimensionale ruimtereizen.

→ IMDb-cijfer: 9,2 uit 469.000 stemmen

4. Our Planet (miniserie van 1 seizoen)

Our Planet is de tweevoudig Primetime Emmy-winnende docuserie van David Attenborough, geproduceerd door Silverback Films, geleid door Alastair Fothergill en Keith Scholey. In de serie worden kwesties van natuurbehoud aan het licht gebracht met beelden van wanhopige dieren in hun oorspronkelijke leefomgevingen. De docuserie staat vooral bekend om de focus op de impact van de mens op het milieu, meer dan bij andere natuurdocumentaires waarbij de nadruk vooral ligt op hoe klimaatverandering alle levende wezens beïnvloedt.

→ IMDb-cijfer: 9,3 uit 41.000 stemmen

3. Kota Factory (2 seizoenen)

Kota Factory is een Indiase Hindi-talige webserie gemaakt door Saurabh Khanna en geregisseerd door Raghav Subbu. Het verhaal speelt zich af in Kota, een knooppunt voor veel coachingcentra waar studenten uit heel India komen om zich voor te bereiden op verschillende toelatingsexamens. Zoals veel studenten komt Vaibhav naar Kota om zich voor te bereiden op JEE en NEET. Samen met zijn vrienden navigeert hij zich door het leven op de campus en werkt hij hard om binnen IIT te komen. In de serie schitteren onder andere Jitendra Kumar, Ahsaas Channa, Alam Khan en Ranjan Raj.

→ IMDb-cijfer: 9,3 uit 67.000 stemmen

2. Avatar: The Last Airbender (3 seizoenen)

Avatar: The Last Airbender is een Amerikaanse animatieserie die werd geproduceerd door Nickelodeon Animation Studios. Deze titel werd onder andere gemaakt door Michael Dante DiMartino (Family Guy) en Bryan Konietzko (King of the Hill) met Aaron Ehasz (The Dragon Prince) als hoofdschrijver van de serie. Avatar speelt zich af in een Aziatisch geïnspireerde wereld waarin ‘benders’ telekinetisch één van de vier klassieke elementen – water, aarde, vuur of lucht – kunnen manipuleren, geïnspireerd door Chinese vechtsporten.

→ IMDb-cijfer: 9,3 uit 294.000 stemmen

1. Breaking Bad (5 seizoenen)

Breaking Bad is de 16-voudig Primetime Emmy-winnende misdaadserie van Vince Gilligan en voorloper van de prequelserie Better Call Saul. In de hoofdrollen schitteren onder andere Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul en Bob Odenkirk. De nagelbijtende dramaserie volgt Walter White, een scheikundeleraar op een middelbare school die ontdekt dat hij kanker heeft en besluit cystal meth te gaan maken om zijn medische schulden terug te betalen. Zijn prioriteiten beginnen echter te verschuiven wanneer hij een samenwerking aangaat met zijn voormalige leerling, Jesse.

→ IMDb-cijfer: 9,5 uit 1,7 miljoen stemmen

Rest van de Top 100 op Netflix: nummer 11 tot en met 100

Heb je tussen de bovenstaande titels genoeg kijkmateriaal gevonden of zou je graag nog de rest van de Netflix Top 100 (#11-100) van beste series willen bekijken? In het laatste geval raden we je aan om een kijkje te nemen in het aanbod van Netflix in Nederland. Hier kun je de lijst sorteren op IMDb-cijfer, terwijl je alleen selecteert dat je alleen de series uit het overzicht zou willen laten weergeven. Dan krijg je precies te zien wat de beste titels op dit moment zijn. Het aanbod van Netflix wisselt namelijk veel, waardoor je in dat overzicht het meest up-to-date kunt vinden wat er nu te streamen is.

Hieronder vallen ook een aantal vaste krachten: de zogeheten Netflix Originals. Dit zijn titels die door de streamingdienst zelf zijn geproduceerd en uiteindelijk door de kijkers via de internationale filmdatabase uitstekend zijn beoordeeld. Zo krijgt de legendarische serie House of Cards met Kevin Spacey een 8,7 en wordt de gevangenisserie Orange Is the New Black gewaardeerd met een gemiddelde score van 8,1. Daarnaast zijn Narcos met 8,8 en Mindhunter met een 8,6 ook zeker een vermelding waard.

De beste films en series van andere streamingdiensten in Nederland

Er komen steeds meer streamingdiensten bij in Nederland, waardoor het moeilijker wordt om een compleet overzicht te hebben van de beste films en series per video on demand-platform. Gelukkig kun je op onze website terecht voor een Top 10 van beste films op HBO Max en beste series op HBO Max en hebben we ook onder andere een lijstje gemaakt van de beste 100 films en series op Disney+.

Mocht je over andere videodiensten meer te weten willen komen, neem dan vooral even een kijkje in de lijst van de beste streamingdiensten in Nederland. Alvast heel veel kijkplezier gewenst!