Dit zijn de 10 meest bekeken films en series op Netflix (week 40 van 2021)

Benieuwd wat de 10 populairste films en series van Netflix zijn op dit moment. De streamingdienst voegt dagelijks nieuwe films en series toe, maar laat ook weten naar welke titels het meest wordt gekeken. In dit overzicht vind je de Top 10 van meest bekeken films en series op Netflix in week 40 van 2021 met het verhaal en de trailer erbij.

Lees ook: Deze films en series komen nieuw op Netflix in oktober 2021 🍿

10x Meest bekeken films en series op Netflix in week 40 (2021)

In week 40 van 2021 staan er weer een aantal oude bekenden in de Top 10 van meest bekeken films en series, maar zijn er ook een paar nieuwe titels verschenen. Hieronder vind je wat de populairste films en series op Netflix zijn van dit moment.

1. Squid Game (serie, 1 seizoen)

Een mysterieuze uitnodiging om mee te doen aan het spel wordt verstuurd naar mensen in gevaar die dringend geld nodig hebben. 456 deelnemers uit alle lagen van de bevolking worden opgesloten in een geheime locatie waar ze spelletjes spelen om 45,6 miljard won te winnen. Elk spel is een Koreaans traditioneel kinderspel zoals Rood Licht, Groen Licht, maar de consequentie van verliezen is de dood. Wie zal de winnaar zijn, en wat is het doel achter dit spel?

Lees ook onze Top of Flop-recensie van de Koreaanse hitserie. Momenteel is nog niet bekend of er ook een tweede seizoen van Squid Game zal worden gemaakt.

2. The Guilty (film, 2021)

De film speelt zich af in de loop van één ochtend in een 911 dispatch callcenter. Telefonist Joe Baylor (Gyllenhaal) probeert een beller te redden die in groot gevaar verkeert – maar hij ontdekt al snel dat niets is wat het lijkt, en dat de waarheid onder ogen zien de enige uitweg is.

3. Sex Education (serie, 3 seizoenen)

Sex Education gaat over Otis Milburn, een sociaal onhandige middelbare scholier die samenwoont met zijn seksuologe moeder, Jean. In seizoen 1 zetten Otis en zijn vriendin Maeve Wiley een sekskliniek op school op om munt te slaan uit zijn intuïtieve talent voor seksadvies. In seizoen 2 moet Otis als laatbloeier zijn pas ontdekte seksuele driften onder de knie krijgen om verder te komen met zijn vriendin Ola, terwijl hij ook moet zien om te gaan met zijn inmiddels gespannen relatie met Maeve. Ondertussen wordt Moordale Secondary geteisterd door een uitbraak van Chlamydia, waardoor de behoefte aan betere seksuele voorlichting op de school duidelijk wordt en er nieuwe kinderen naar de stad komen die de status quo zullen uitdagen.

Met de komst van seizoen 3 op 17 september 2021 is een nieuw jaar begonnen, heeft Otis heeft losse seks, Eric en Adam zijn officieel, en Jean heeft een baby op komst. Ondertussen probeert de nieuwe directrice Hope Moordale terug te brengen naar een pijler van uitmuntendheid, ontdekt Aimee het feminisme, krijgt Jackson een oogje en dreigt er nog steeds een verloren voicemail. Bereid je voor op verbintenisdieren, buitenaardse verschijnselen, vulva-cupcakes en nog veel meer van Madam Groff.

Goed nieuws voor liefhebbers van de serie, want het vierde seizoen van de Original-serie Sex Education is tijdens het wereldwijde fanevenement TUDUM officieel aangekondigd door Netflix.

4. Kastanjemanden / The Chestnut Man (serie, 1 seizoen)

De kastanjeman speelt zich af in een rustige buitenwijk van Kopenhagen, waar de politie op een winderige oktoberochtend een verschrikkelijke ontdekking doet. Een jonge vrouw is brutaal vermoord aangetroffen in een speeltuin en een van haar handen ontbreekt. Naast haar ligt een kleine man gemaakt van kastanjes. De ambitieuze jonge rechercheur Naia Thulin (Danica Curcic) krijgt de zaak toegewezen, samen met haar nieuwe partner, Mark Hess (Mikkel Boe Følsgaard). Al snel ontdekken ze een mysterieus bewijsstuk op de kastanjeman – bewijs dat hem in verband brengt met een meisje dat een jaar eerder werd vermist en vermoedelijk dood was – de dochter van politica Rosa Hartung (Iben Dorner).

De nieuwe Deense misdaadserie is razend populair, maar momenteel nog niet officieel verlengd met een tweede seizoen.

5. Maid (serie, 1 seizoen)

Geïnspireerd door de New York Times best-selling memoir, Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother’s Will to Survive van Stephanie Land. MAID volgt het verhaal van Alex, een alleenstaande moeder die het huishouden oppakt om – ternauwernood – de eindjes aan elkaar te knopen terwijl ze ontsnapt aan een gewelddadige relatie en dakloosheid overwint om een beter leven voor haar dochter Maddy te creëren. Gezien door de emotionele maar humoristische lens van een wanhopige maar vastberaden vrouw, is deze serie een rauwe en inspirerende verkenning van de veerkracht van een moeder.

We weten op dit moment nog niet of Netflix ook een seizoen 2 zal maken van deze serie.

6. Forever Rich (film, 2021)

De film vertelt het verhaal van Richie en zijn reis om de grootste rap-artiest van Nederland te worden. Op een avond wordt hij gewelddadig beroofd door een groep tieners en verliest hij zijn kostbaarste bezit: een duur horloge. Wanneer beelden van de vernederende overval viraal gaan, wordt Richie’s zuurverdiende reputatie geschaad. Kan Richie zijn imago herstellen of betekent dit het einde van zijn carrière?

7. La Casa de Papel (serie, 5 seizoenen)

Een crimineel mastermind genaamd El Profesor heeft het plan om de grootste overval in de geschiedenis te plegen door miljarden euros te printen in de Koninklijke Munt in Spanje. Om hem te helpen met zijn ambitieuze plan zoekt hij acht mensen bij elkaar met speciale skills die allen niks te verliezen hebben. De groep dieven neemt gijzelaars om hen te helpen bij de onderhandelingen met de politie. Naarmate de tijd vordert maken de rovers zich klaar voor de confrontatie met de politie.

Sinds 3 september is seizoen 5A op Netflix te zien, waarna seizoen 5B verschijnt op 3 december. Dat is het laatste deel van de Spaanse hitserie, want er zal geen seizoen 6 van La Casa de Papel volgen.

8. Braqueurs: La Série (serie, 1 seizoen)

Mehdi, een gediplomeerde overvaller, en Liana, een leerling-dief, raken betrokken bij een turfoorlog tussen drugsdealers, en moeten samenwerken om hun geliefden te redden.

9. Midnight Mass (serie, 1 seizoen)

Van The Haunting of Hill House-bedenker Mike Flanagan, vertelt Midnight Mass het verhaal van een kleine, geïsoleerde eilandgemeenschap waarvan de bestaande verdeeldheid wordt versterkt door de terugkeer van een in ongenade gevallen jongeman (Zach Gilford) en de komst van een charismatische priester (Hamish Linklater). Wanneer de verschijning van Father Paul op Crockett Island samenvalt met onverklaarbare en schijnbaar wonderbaarlijke gebeurtenissen, krijgt een hernieuwde religieuze vurigheid vat op de gemeenschap – maar hebben deze wonderen een prijs?

Op het moment van schrijven is nog niet bekend of er ook een tweede seizoen zal worden gemaakt.

10. Britney vs. Spears (film, 2021)

De wereld kent Britney Spears: artieste, artiest, icoon. Maar de laatste jaren is haar naam publiekelijk verbonden met een andere, meer mysterieuze term: conservatoir beslag. Britney vs Spears vertelt het explosieve verhaal van Britney’s leven en haar publieke en privé zoektocht naar vrijheid. Met jaren van onderzoek, exclusieve interviews en nieuwe documenten, schetst deze Netflix speelfilm een grondig portret van het traject van de popster van girl next door tot een vrouw gevangen door roem en familie en haar eigen juridische status. Het toont Britney’s leven zonder gebruik te maken van de traumatische beelden die haar eerder hebben gedefinieerd. Regisseur Erin Lee Carr (How To Fix a Drug Scandal, Dirty Money) en journaliste Jenny Eliscu werken samen om diep te graven in de verwarde geschiedenis van het conservatoir bewind dat al meer dan 13 jaar van kracht is. De film weeft een schokkende tijdlijn van oude en nieuwe spelers, geheime rendez-vous en Britney’s gevecht achter de schermen voor haar eigen autonomie. Sms-berichten en een voicemail alsmede nieuwe interviews met hoofdrolspelers maken duidelijk wat Britney zelf heeft verklaard: het volledige verhaal moet nog worden verteld.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen week op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per week.

Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand om alvast te zien welke titels nieuw op de streamingdienst komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix.


Synopsissen: Netflix