Dit zijn de 10 meest bekeken films en series op Netflix (week 20 van 2021)

Benieuwd wat de 10 populairste films en series van Netflix zijn op dit moment. De streamingdienst voegt dagelijks nieuwe films en series toe, maar laat ook weten naar welke titels het meest wordt gekeken. In dit overzicht vind je de Top 10 van meest bekeken films en series op Netflix in week 20 van 2021 met het verhaal en de trailer erbij.

Lees ook: Deze films en series komen nieuw op Netflix in mei 2021 🍿

10x Meest bekeken films en series op Netflix in week 20 (2021)

In week 20 van 2021 staan er weer een aantal oude bekenden in de Top 10 van meest bekeken films en series, maar zijn er ook een paar nieuwe titels verschenen. Hieronder vind je wat de populairste films en series op Netflix zijn van dit moment.

1. Ferry (film, 2021)

Ferry is een prequel die het verhaal uit Undercover seizoen 1 vooraf gaat. Het verhaal begint in 2006 in Amsterdam. Een meedogenloze Ferry Bouman werkt voor hasjbaron Ralph Brink, een machtige crimineel en Ferry’s mentor. Op een dag wordt de bende bruut overvallen en raakt de zoon van Ralph levensgevaarlijk gewond. Wanneer de sporen naar een groepje kampers in Brabant wijzen, wordt Ferry op pad gestuurd om de daders te vinden.

Na jarenlange afwezigheid keert Ferry terug naar zijn geboortestreek die hij lang geleden ontvluchtte. Het stroeve weerzien met de familie van wie hij vervreemd is, de terugkeer naar het kamperleven dat hij afgezworen had en de ontmoeting met zijn charmante buurvrouw Danielle kruipen langzaam onder het stalen pantser van Ferry. Zijn zoektocht leidt tot onverwachte ontknopingen en uiteindelijk wordt de loyaliteit van Ferry zwaar op de proef gesteld…

Fans zijn nu benieuwd of er ook een Ferry deel 2 op Netflix komt. Aan het einde van de film blijkt er namelijk een gat in de tijdlijn te zitten tussen het einde van Ferry de film en Undercover seizoen 1.

2. The Woman in the Window (film, 2021)

Anna Fox (Amy Adams) is een agorafobische kinderpsychologe die het perfecte gezin aan de overkant van de straat in de gaten houdt door de ramen van haar New Yorkse huis. Haar leven komt op zijn kop te staan als ze per ongeluk getuige is van een brute misdaad.

Gebaseerd op de aangrijpende bestseller van Tracy Letts, worden schokkende geheimen onthuld en is niets en niemand wat ze lijken in deze spannende psychologische thriller met in de hoofdrollen Amy Adams, Gary Oldman, Anthony Mackie, Fred Hechinger, Wyatt Russell, Brian Tyree Henry, Tracy Letts, Jennifer Jason Leigh, en Julianne Moore.

3. I Am All Girls (film, 2021)

Een onderzoeker van bijzondere misdaden vormt een onwaarschijnlijke band met een seriemoordenaar om een wereldwijd kindersmokkelsyndicaat op te rollen.

4. Undercover (serie, 2 seizoenen)

De serie gaat over agenten Bob Lemmens (gespeeld door Tom Waes) en Kim de Rooij (Anna Drijver) die in een politie operatie zitten om grote drugsbaas Ferry Bouwman (Frank Lammers) op te pakken. De agenten hebben de namen Anouk Janssens en Peter Bogaert als ze in het criminele leven ondergedompeld zijn. Samen met zijn compagnons en vrouw (Danielle Bouwman, gespeeld door Elise Schaap) produceert Ferry in Brabant de drug XTC die over de hele wereld wordt verkocht. De serie is opgenomen bij Camping Blauwe Meer in Lommel, wat in de serie Camping Zonnedauw heet.

Inmiddels is het tweede seizoen van de hitserie Undercover afgelopen en zijn de makers druk bezig met seizoen 3. In september 2021 zal het derde seizoen van de serie worden gelanceerd. Undercover bleek de afgelopen jaren zo ontzettend populair dat het al twee keer op rij de meest bekeken Netflix Original van het jaar is geworden.

5. El Inocente (serie, 1 seizoen)

Op een nacht, probeerde Matt onschuldig een gevecht te stoppen en eindigde in een moordzaak. Nu, negen jaar later, probeert hij opnieuw te beginnen met Olivia, zijn vrouw. Een schokkend telefoontje van Olivia terwijl ze op zakenreis is brengt Matt van zijn stuk, en hij begint aan een hectische race om de waarheid te achterhalen. Zijn onschuld wordt opnieuw in twijfel getrokken, deze keer door Lorena, een politie-inspecteur die een zelfmoordzaak onderzoekt.

De serie, gebaseerd op het Bestseller boek van Harlan Coben, krijgt geen tweede seizoen. Het verhaal is volledig verteld en deze titel is uitgebracht als een miniserie door Netflix.

6. Love, Death + Robots (serie, 2 seizoenen)

Love, Death + Robots is een explosie van de toekomst met zijn wortels diep in het verleden. Tim Miller, de bedenker van de serie, sloeg de handen ineen met regisseur David Fincher nadat hij jarenlang animatiefilms voor volwassenen en korte films had willen maken in zijn animatiehuis Blur Studio. Toen zijn regiedebuut Deadpool groots aansloeg, zagen ze hun kans schoon en vond de anthologieserie een natuurlijk thuis bij Netflix. Het is een verzameling geanimeerde korte verhalen die verschillende genres omvatten, waaronder science fiction, fantasy, horror en komedie.

Voor seizoen twee werd Miller vergezeld door Jennifer Yuh Nelson als Supervising Director. De voor een Oscar genomineerde regisseur heeft veel animatie-ervaring – ze heeft jaren in de industrie gewerkt en was verantwoordelijk voor Kung Fu Panda 2 en 3. Samen zochten ze getalenteerde en diverse animatieregisseurs van over de hele wereld, voor een mix van stijlen en verhalen variërend van gewelddadige komedie tot existentiële filosofie. “Het is een tonaal en stilistisch Jenga spel,” zegt Jennifer Yuh Nelson, “proberen uit te vinden welke regisseur welk verhaal het beste zou kunnen verwerken.”

7. Jupiter’s Legacy (serie, 1 seizoen)

De eerste generatie superhelden heeft de wereld bijna een eeuw lang veilig gehouden. Nu moeten hun kinderen hun erfenis waarmaken in een episch drama dat decennia overspant en de dynamiek van familie, macht en loyaliteit navigeert.

8. It Chapter Two (film, 2019)

Verslagen door leden van de Losers’ Club, keert de boze clown Pennywise 27 jaar later terug om de stad Derry, Maine, opnieuw te terroriseren. Nu de volwassenen, de jeugdvrienden zijn allang hun eigen weg gegaan. Maar wanneer mensen beginnen te verdwijnen, roept Mike Hanlon de anderen op voor een laatste standje. Beschadigd door littekens uit het verleden, moeten de verenigde Losers hun diepste angsten overwinnen om de shape-shifting Pennywise te vernietigen — nu krachtiger dan ooit.

9. The Serpent (serie, 1 seizoen)

Het kronkelige, waargebeurde verhaal van Charles Sobhraj, een moordenaar, dief en verleidelijke meester in vermomming, die in het midden van de jaren ’70 een verborgen duisternis was op het hippiepad van Azië.

De serie zal geen tweede seizoen krijgen, want het volledige waargebeurde verhaal wordt in het eerste deel van de serie verteld.

10. Shadow and Bone (serie, 1 seizoen)

Shadow and Bone is gebaseerd op de succesvolle Grishaverse-reeks van Leigh Bardugo. We treffen in Shadow and Bone een door oorlog verscheurde wereld aan waarin we kennismaken met de nederige soldaat en wees Alina Starkov. Zij heeft net een buitengewone kracht in zichzelf ontketend die de sleutel zou kunnen zijn tot de vrijheid van haar land. Door de levensgevaarlijke dreiging van de ‘Shadow Fold’ besluit Aline haar vertrouwde omgeving te verlaten en zich aan te sluiten bij de Grisha, een elitair leger met magische soldaten.

Terwijl ze worstelt met haar nieuwe krachten ontdekt ze dat bondgenoten en vijanden een en dezelfde kunnen zijn en dat niets is wat het lijkt in deze weelderige wereld. Er zijn gevaarlijke krachten in het spel, waaronder een bende charismatische criminelen. Ze beseft dat er meer nodig zal zijn dan alleen wat magie om te kunnen overleven.

De serie, gebaseerd op de gelijknamige boeken van Leigh Bardugo, heeft nog geen bevestiging van een tweede seizoen gekregen van Netflix. Wel is de kans zeker aanwezig dat de serie bij succes verlengd wordt, want er is nog veel meer van het verhaal te vertellen.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen week op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per week.

Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand om alvast te zien welke titels nieuw op de streamingdienst komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix.