Dit zijn de 10 meest bekeken films en series op Netflix (week 19 van 2021)

Benieuwd wat de 10 populairste films en series van Netflix zijn op dit moment. De streamingdienst voegt dagelijks nieuwe films en series toe, maar laat ook weten naar welke titels het meest wordt gekeken. In dit overzicht vind je de Top 10 van meest bekeken films en series op Netflix in week 19 van 2021 met het verhaal en de trailer erbij.

Lees ook: Deze films en series komen nieuw op Netflix in mei 2021 🍿

10x Meest bekeken films en series op Netflix in week 19 (2021)

In week 19 van 2021 staan er weer een aantal oude bekenden in de Top 10 van meest bekeken films en series, maar zijn er ook een paar nieuwe titels verschenen. Hieronder vind je wat de populairste films en series op Netflix zijn van dit moment.

1. Jupiter’s Legacy (serie, 1 seizoen)

De eerste generatie superhelden heeft de wereld bijna een eeuw lang veilig gehouden. Nu moeten hun kinderen hun erfenis waarmaken in een episch drama dat decennia overspant en de dynamiek van familie, macht en loyaliteit navigeert.

2. El Inocente (serie, 1 seizoen)

Op een nacht, probeerde Matt onschuldig een gevecht te stoppen en eindigde in een moordzaak. Nu, negen jaar later, probeert hij opnieuw te beginnen met Olivia, zijn vrouw. Een schokkend telefoontje van Olivia terwijl ze op zakenreis is brengt Matt van zijn stuk, en hij begint aan een hectische race om de waarheid te achterhalen. Zijn onschuld wordt opnieuw in twijfel getrokken, deze keer door Lorena, een politie-inspecteur die een zelfmoordzaak onderzoekt.

De serie, gebaseerd op het Bestseller boek van Harlan Coben, krijgt geen tweede seizoen. Het verhaal is volledig verteld en deze titel is uitgebracht als een miniserie door Netflix.

3. Shadow and Bone (serie, 1 seizoen)

Shadow and Bone is gebaseerd op de succesvolle Grishaverse-reeks van Leigh Bardugo. We treffen in Shadow and Bone een door oorlog verscheurde wereld aan waarin we kennismaken met de nederige soldaat en wees Alina Starkov. Zij heeft net een buitengewone kracht in zichzelf ontketend die de sleutel zou kunnen zijn tot de vrijheid van haar land. Door de levensgevaarlijke dreiging van de ‘Shadow Fold’ besluit Aline haar vertrouwde omgeving te verlaten en zich aan te sluiten bij de Grisha, een elitair leger met magische soldaten.

Terwijl ze worstelt met haar nieuwe krachten ontdekt ze dat bondgenoten en vijanden een en dezelfde kunnen zijn en dat niets is wat het lijkt in deze weelderige wereld. Er zijn gevaarlijke krachten in het spel, waaronder een bende charismatische criminelen. Ze beseft dat er meer nodig zal zijn dan alleen wat magie om te kunnen overleven.

De serie, gebaseerd op de gelijknamige boeken van Leigh Bardugo, heeft nog geen bevestiging van een tweede seizoen gekregen van Netflix. Wel is de kans zeker aanwezig dat de serie bij succes verlengd wordt, want er is nog veel meer van het verhaal te vertellen.

4. The Serpent (serie, 1 seizoen)

Het kronkelige, waargebeurde verhaal van Charles Sobhraj, een moordenaar, dief en verleidelijke meester in vermomming, die in het midden van de jaren ’70 een verborgen duisternis was op het hippiepad van Azië.

De serie zal geen tweede seizoen krijgen, want het volledige waargebeurde verhaal wordt in het eerste deel van de serie verteld.

5. Pokémon: Detective Pikachu (film, 2019)

Tim Goodmans vader wordt op mysterieuze wijze ontvoerd. Op een dag ontmoet Tim een Pikachu, een eigenaardig pratend wezen dat niet zo sterk en wendbaar is als andere Pikachu’s, maar claimt een uitermate goede rechercheur te zijn. Samen beginnen ze aan een missie om Tims vader te vinden. Tijdens hun zoektocht worden ze geholpen door de journalist Lucy.

6. The Sons of Sam: A Descent Into Darkness (serie, 1 seizoen)

De jacht op de “Zoon van Sam” hield de wereld in de ban in de late jaren 1970, maar het verhaal achter een van Amerika’s meest beruchte seriemoordenaars is bijna allemaal vergeten — tot nu.

Terwijl de arrestatie en veroordeling van David Berkowitz voor veel New Yorkers de nachtmerrie tot een einde bracht, was voor journalist en Ultimate Evil auteur Maury Terry, het echte mysterie nog maar net begonnen. Terry, ervan overtuigd dat Berkowitz niet alleen had gehandeld, zou decennia lang proberen te bewijzen dat het web van duisternis achter de moorden dieper ging dan iemand had gedacht – en zijn jacht op die ongrijpbare waarheid zou hem uiteindelijk alles kosten.

Filmmaker Joshua Zeman maakt gebruik van archiefbeelden van het nieuws, gesprekken met de mensen die het dichtst bij het onderzoek stonden, en Terry’s eigen woorden en dossiers om een waarschuwend verhaal te vertellen over een man die in een konijnenhol dook en er nooit meer uitkwam. Maar was Maury Terry gewoon op spoken aan het jagen – of zijn de echte Zonen van Sam nog steeds daarbuiten…

Naast deze documentaire kun je je verder in de moordzaak verdiepen met de true crime-documentaire ‘Son Of Sam: The Hunt For A Killer’ op discovery+.

7. New Amsterdam (serie, 2 seizoenen)

Dr. Max Goodwin is briljant, charmant – en de nieuwe medisch directeur van Amerika’s oudste openbare ziekenhuis. Terwijl hij vastbesloten is de bureaucratie af te breken om uitzonderlijke zorg te verlenen, zijn de dokters en het personeel daar niet zo zeker van. Ze hebben dit al eerder gehoord, en niemand anders heeft die beloftes waargemaakt.

Max neemt geen genoegen met “nee”, verstoort de status quo en bewijst dat hij voor niets zal stoppen om dit onderbezette, ondergefinancierde en ondergewaardeerde ziekenhuis nieuw leven in te blazen – het enige ziekenhuis ter wereld dat in staat is om Ebola-patiënten, gevangenen van Rikers Island en de president van de Verenigde Staten allemaal onder één dak te behandelen – en het de glorie terug te geven waarmee het op de kaart is gezet.

Momenteel is het nog de vraag of ook seizoen 3 van New Amsterdam binnenkort naar Netflix zal komen.

8. De Mitchells tegen de Machines (film, 2021)

Een eigenzinnige, disfunctionele familie’s road trip wordt verstoord wanneer ze zich in het midden van de robot apocalyps bevinden en plotseling de meest onwaarschijnlijke laatste hoop van de mensheid worden.

9. Believe Me: The Abduction of Lisa McVey (film, 2018)

Op de avond dat ze van plan is zichzelf van het leven te beroven, wordt een 17-jarig meisje ontvoerd en vecht ze om in leven te blijven. Ze slaagt erin haar aanvaller over te halen haar vrij te laten, maar als ze thuiskomt, gelooft niemand haar verhaal, behalve één detective, die vermoedt dat ze door een seriemoordenaar is ontvoerd. Gebaseerd op gruwelijke waargebeurde feiten.

10. Paddington 2 (film, 2018)

Paddington (Ben Whishaw), nu gelukkig bij de familie Brown en een populair lid van de lokale gemeenschap, neemt een reeks klusjes aan om het perfecte cadeau voor zijn tante Lucy’s (Imelda Staunton’s) 100e verjaardag te kopen, alleen wordt het cadeau gestolen.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen week op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per week.

Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand om alvast te zien welke titels nieuw op de streamingdienst komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix.