Dit zijn de 10 meest bekeken films en series op Netflix (week 17 van 2021)

Benieuwd wat de 10 populairste films en series van Netflix zijn op dit moment. De streamingdienst voegt dagelijks nieuwe films en series toe, maar laat ook weten naar welke titels het meest wordt gekeken. In dit overzicht vind je de Top 10 van meest bekeken films en series op Netflix in week 17 van 2021 met het verhaal en de trailer erbij.

Lees ook: Deze films en series komen nieuw op Netflix in mei 2021 🍿

10x Meest bekeken films en series op Netflix in week 17 (2021)

In week 17 van 2021 staan er weer een aantal oude bekenden in de Top 10 van meest bekeken films en series, maar zijn er ook een paar nieuwe titels verschenen. Hieronder vind je wat de populairste films en series op Netflix zijn van dit moment.

1. Shadow and Bone (serie, 1 seizoen)

Shadow and Bone is gebaseerd op de succesvolle Grishaverse-reeks van Leigh Bardugo. We treffen in Shadow and Bone een door oorlog verscheurde wereld aan waarin we kennismaken met de nederige soldaat en wees Alina Starkov. Zij heeft net een buitengewone kracht in zichzelf ontketend die de sleutel zou kunnen zijn tot de vrijheid van haar land. Door de levensgevaarlijke dreiging van de ‘Shadow Fold’ besluit Aline haar vertrouwde omgeving te verlaten en zich aan te sluiten bij de Grisha, een elitair leger met magische soldaten.

Terwijl ze worstelt met haar nieuwe krachten ontdekt ze dat bondgenoten en vijanden een en dezelfde kunnen zijn en dat niets is wat het lijkt in deze weelderige wereld. Er zijn gevaarlijke krachten in het spel, waaronder een bende charismatische criminelen. Ze beseft dat er meer nodig zal zijn dan alleen wat magie om te kunnen overleven.

De serie, gebaseerd op de gelijknamige boeken van Leigh Bardugo, heeft nog geen bevestiging van een tweede seizoen gekregen van Netflix. Wel is de kans zeker aanwezig dat de serie bij succes verlengd wordt, want er is nog veel meer van het verhaal te vertellen.

2. The Serpent (serie, 1 seizoen)

Het kronkelige, waargebeurde verhaal van Charles Sobhraj, een moordenaar, dief en verleidelijke meester in vermomming, die in het midden van de jaren ’70 een verborgen duisternis was op het hippiepad van Azië.

De serie zal geen tweede seizoen krijgen, want het volledige waargebeurde verhaal wordt in het eerste deel van de serie verteld.

3. Misfit 3: De Finale (film, 2020)

De Misfits staan onder druk door roem en oude rivalen, maar gooien alles in de strijd om bij elkaar te blijven en een populaire internationale muziekwedstrijd te winnen.

4. Sniper: Assassin’s End (film, 2020)

In deze achtste film van de ‘Sniper’ filmreeks, wordt Special Ops Sniper Brandon Beckett (Chad Michael Collins) als hoofdverdachte aangewezen voor de moord op een buitenlandse hoogwaardigheidsbekleder op de vooravond van de ondertekening van een high-profile handelsovereenkomst met de Verenigde Staten.

Beckett ontsnapt ternauwernood aan de dood, realiseert zich dat er mogelijk een duistere spion binnen de regering aan het werk is en gaat in zee met de enige persoon die hij kan vertrouwen, zijn vader, de legendarische sluipschutter Sgt. Thomas Beckett (Tom Berenger). Beide Becketts zijn op de vlucht voor de CIA, Russische huurlingen en een door de Yakuza getrainde huurmoordenaar met sluipschuttersvaardigheden die niet onderdoen voor die van beide legendarische scherpschutters.

5. Godzilla II: King of the Monsters (film, 2019)

Het nieuwe verhaal volgt de heldhaftige pogingen van het crypto-zoölogische agentschap Monarch als zijn leden het opnemen tegen een batterij aan monsters van goddelijke afmetingen, waaronder de machtige Godzilla, die in botsing komt met Mothra, Rodan en zijn ultieme nemesis, de driekoppige King Ghidorah. Wanneer deze oude supersoorten, waarvan men dacht dat het slechts mythen waren, weer herrijzen, strijden ze allemaal om de suprematie, waardoor het bestaan van de mensheid op het spel komt te staan.

6. New Amsterdam (serie, 2 seizoenen)

Dr. Max Goodwin is briljant, charmant – en de nieuwe medisch directeur van Amerika’s oudste openbare ziekenhuis. Terwijl hij vastbesloten is de bureaucratie af te breken om uitzonderlijke zorg te verlenen, zijn de dokters en het personeel daar niet zo zeker van. Ze hebben dit al eerder gehoord, en niemand anders heeft die beloftes waargemaakt.

Max neemt geen genoegen met “nee”, verstoort de status quo en bewijst dat hij voor niets zal stoppen om dit onderbezette, ondergefinancierde en ondergewaardeerde ziekenhuis nieuw leven in te blazen – het enige ziekenhuis ter wereld dat in staat is om Ebola-patiënten, gevangenen van Rikers Island en de president van de Verenigde Staten allemaal onder één dak te behandelen – en het de glorie terug te geven waarmee het op de kaart is gezet.

Momenteel is het nog de vraag of ook seizoen 3 van New Amsterdam binnenkort naar Netflix zal komen.

7. Stowaway (film, 2021)

De bemanning van een ruimteschip op weg naar Mars ontdekt kort na het opstijgen een toevallige verstekeling. Te ver van de Aarde om terug te keren en met slinkende middelen, duikt de medische onderzoeker van het schip op als de enige tegenstem van de groep die al heeft besloten tot een grimmige uitkomst.

8. Minions (film, 2015)

Sinds het begin der tijden hebben de Minions de meest verachtelijke meesters gediend. Van de T-Rex tot Napoleon, de gemakkelijk af te leiden stam heeft geholpen de grootste en de slechtste van de schurken. Ga nu mee met de beschermende leider Kevin, de tienerrebel Stuart en de sympathieke kleine Bob op een wereldwijde road trip. Ze verdienen een kans om voor een nieuwe baas te werken, ’s werelds eerste vrouwelijke supervillain, en proberen het hele Minionvolk te redden van de ondergang.

9. Life in Colour with David Attenborough (serie, 1 seizoen)

In deze driedelige serie, die op deze Dag van de Aarde in première gaat, reist David Attenborough de wereld rond, van de regenwouden van Costa Rica tot de besneeuwde Schotse Hooglanden, om de buitengewone en nog nooit eerder vertoonde manieren te onthullen waarop dieren kleur gebruiken.

Met behulp van revolutionaire cameratechnologie die speciaal voor Life in Colour with David Attenborough is ontwikkeld, zullen kijkers ervaren hoe kleuren die onzichtbaar zijn voor het menselijk oog een vitale rol spelen in de interacties tussen dieren. Van de schijnbaar magische ultraviolette signalen op de vleugels van een vlinder tot het verrassende maar cruciale doel achter de strepen van een Bengaalse tijger, er ligt een verborgen wereld van kleur te wachten om ontdekt te worden.

10. ¿Quién mató a Sara? (serie, 1 seizoen)

Alex is vastbesloten om wraak te nemen en te bewijzen dat hij er is ingeluisd voor de moord op zijn zus. Hij gaat op zoek naar veel meer dan de echte dader van de misdaad.

Goed nieuws voor liefhebbers, want de komst van seizoen 2 van ¿Quién mató a Sara? is al aangekondigd! Vanaf 19 mei 2021 kun je genieten van gloednieuwe afleveringen van de Mexicaanse misdaadserie.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen week op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per week.

Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand om alvast te zien welke titels nieuw op de streamingdienst komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix.