Dit zijn de 10 meest bekeken films en series op Netflix (week 12 van 2022)

Benieuwd wat de 10 populairste films en series van Netflix zijn op dit moment. De streamingdienst voegt dagelijks nieuwe films en series toe, maar laat ook weten naar welke titels het meest wordt gekeken. In dit overzicht vind je de Top 10 van meest bekeken films en series op Netflix in week 12 van 2022 (21-27 maart 2022) met het verhaal en de trailer erbij.

Lees ook: Deze films en series komen nieuw op Netflix in maart 2022 🍿

10x Meest bekeken films en series op Netflix in week 12 (2022)

In week 12 van 2022 staan er weer een aantal oude bekenden in de Top 10 van meest bekeken films en series, maar zijn er ook een paar nieuwe titels verschenen. Hieronder vind je wat de populairste films en series op Netflix zijn van dit moment.

10. Inventing Anna (serie, 1 seizoen)

Een journalist die veel te bewijzen heeft onderzoek de zaak van Anna Delvey, de op Instagram legendarische Duitse erfgename die de harten stal van de New Yorkse sociale scene – en ook hun geld stal. Maar is Anna de grootste oplichtster van New York of is ze gewoon het nieuwe portret van de Amerikaanse droom? Anna en de reporter vormen een duistere, grappige haat-liefdeband terwijl Anna op haar proces wacht en onze reporter tegen de klok vecht om de grootste vraag in NYC te beantwoorden: wie is Anna Delvey?

9. Rescued by Ruby (film, 2022)

Een politieagent droomt ervan hondengeleider bij een elite-eenheid te worden en gaat aan de slag met de slimme, maar onhandelbare asielhond Ruby. Waargebeurd.

8. The Blacklist (serie, 8 seizoenen)

Raymond “Red” Reddington is een van de meest gezochte criminelen ter wereld. Op een dag geeft hij zich vrijwillig aan op het hoofdkantoor van de FBI. Hij beweert dat hij de politie wil helpen om alle gevaarlijke terroristen en misdadigers op zijn persoonlijke zwarte lijst onschadelijk te maken. Maar hij heeft een belangrijke voorwaarde: Red wil enkel spreken met Elizabeth Keen, een FBI-profiler zonder de minste ervaring… Sinds deze maand is seizoen 8 te zien op Netflix, terwijl seizoen 9 op Videoland staat.

7. The Last Kingdom (serie, 5 seizoenen)

In het vijfde en laatste seizoen van The Last Kingdom (sinds kort te zien) zijn er jaren verstreken sinds de gebeurtenissen van het vorige seizoen en koning Edward is nog steeds bezig met zijn ambities om de Saksische koninkrijken te verenigen en de droom van zijn overleden vader te vervullen. Hoewel er nu een langdurige vrede tussen de Denen en de Saksen heerst, wordt die harmonie bedreigd. Niet alleen door een nieuwe Deense invasie, maar ook door een Saksische opstand. Uhtred is belast met de bescherming van Edwards onwettige zoon, de toekomstige koning van Engeland, Aethelstan. Maar de verraderlijke Heer Aethelhelm heeft ambities om zijn kleinzoon Aelfweard, Edwards andere zoon, te laten regeren.

We volgen Uhtred terwijl hij het opneemt tegen zijn grootste vijanden, en onmetelijke verliezen lijdt, op zijn zoektocht naar het vervullen van zijn lot. Ondertussen bewandelt Edward een dunne lijn tussen vredeshandhaver en autoritair als hij vecht om de verscheurde koninkrijken van het land samen te brengen. In een verrassende wending van het lot, ontdekt Uhtred dat de zoektocht om Engeland te verenigen wel eens verbonden zou kunnen zijn met zijn eigen persoonlijke lot.

6. Formula 1: Drive to Survive (serie, 4 seizoenen)

De coureurs, managers en teameigenaren in de Formule 1 leven op de snelle rijstrook – zowel op als af de racebaan. Deze docuserie geeft kijkers exclusieve, intieme toegang tot de mensen in een van ’s werelds grootste racecompetities. ‘Formula 1: Drive to Survive’ onthult het waargebeurde verhaal van de hogesnelheid sport, die verder gaat dan de strijd om nummer 1 te worden. Er is ook een strijd om het hart, de ziel en de richting van de miljardenbusiness. Seizoen 4, over het fenomenale seizoen van 2021 waarin Max Verstappen wereldkampioen werd, is nu te zien.

5. Svart Krabba (film, 2022)

De Zweedse post-apocalyptische actiethriller Black Crab verscheen vrijdag 18 maart 2022 op Netflix. Black Crab (originele titel: Svart Krabba) is het speelfilmdebuut van regisseur Adam Berg, bekend als producer van de de serie Tales from the Loop. De film volgt zes soldaten op een wanhopige missie om een ​​einde te maken aan de oorlog die hun leven heeft verwoest. Noomi Rapace (Girl with the Dragon Tattoo) schittert in de hoofdrol.

4. Pieces of Her (serie, 1 seizoen)

In een slaperig stadje in Georgia zet een willekeurige gewelddaad een onverwachte reeks gebeurtenissen in gang voor de 30-jarige Andy Oliver en haar moeder Laura. Wanhopig op zoek naar antwoorden begint Andy aan een gevaarlijke reis door Amerika, die haar meeneemt naar het donkere, verborgen hart van haar familie. Deze verfilming is gebaseerd op het gelijknamige bestseller boek van Karin Slaughter. Momenteel is nog niet bekend of er ook een tweede seizoen zal komen.

3. Queen of the South (serie, 5 seizoenen)

Teresa vlucht naar de Verenigde Staten nadat haar drugs smokkelende vriendje is vermoord door een kartelbaas. Daar wil ze drugsbaron worden en zweert ze de dood van haar minnaar te wreken. Seizoen 5, het laatste deel van de serie, is sinds 9 maart te zien op Netflix.

2. Taboo (serie, 1 seizoen)

Avonturier James Keziah Delaney keert tijdens de oorlog van 1812 terug naar Londen om het scheepsimperium van zijn overleden vader weer op te bouwen. Maar zowel de regering als zijn grootste concurrent willen zijn erfenis van hem afpakken en zijn daarvoor overal toe bereid. Taboo is sinds begin maart te zien op Netflix.

1. Top Boy (serie, 2 seizoenen)

In een gloednieuw tweede seizoen van Top Boy is Dushane (Walters) goed op dreef. Hij heeft de oorlog tegen de jonge pretendent Jamie (Ward) gewonnen, waardoor zijn Summerhouse crew ongeëvenaard is en meer geld verdient dan ooit. Het leven met Shelley (Ajikawo) gaat ook goed en geeft hem de kans om te dromen van een toekomst weg van de straat. Maar dan duikt er een probleem op uit onverwachte hoek en dreigt alles in duigen te vallen.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen week op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per week.

Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand om alvast te zien welke titels nieuw op de streamingdienst komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein van Netflix.


Synopsissen: Netflix