Netflix Speedtest: welke internetsnelheid heb ik nodig?

Vraag je je ook wel eens af welke internetsnelheid je nodig hebt om films en series bij Netflix in verschillende resoluties te streamen? En wil je graag testen hoe snel je internet op dit moment is? In dit artikel leggen we uit bij welke aanbevolen internetsnelheid bij welke beeldkwaliteit hoort en hoe je met de Netflix Speedtest kan checken hoe snel je internet op dit moment is met een combinatie van de Ziggo speedtest en Fast.com speedtest.

Netflix Speedtest: hoe goed is mijn internetsnelheid op dit moment?

Laten we beginnen bij het begin. Je kan erg eenvoudig testen hoe snel je internet thuis is op dit moment, maar tests kunnen verschillen in betrouwbaarheid. Daarom raden we je aan een combinatie van twee tests te doen en het gemiddelde van de snelheden te nemen als uitgangspunt.

1. Begin met de Ziggo Speedtest

Ga eerst hier naar de Ziggo speedtest en klik op de grote knop met GO erop. Eerst gaat de test meten hoe snel je downloadsnelheid is en daarna zal worden gemeten wat je uploadsnelheid is. Na even te wachten zul je de snelheden in beeld zien, waarbij het in dit geval voornamelijk gaat om de mbps (megabit per seconde) van het downloaden.

2. Dubbel check met de test van Fast.com

Ga hierna naar de test van Fast.com (ook ondersteund door Netflix) om het resultaat dubbel te checken. Ook hier wordt een getal in mbps gegeven. Neem het gemiddelde van deze test en de Ziggo speedtest om een betrouwbare inschatting te hebben van hoe goed je internet in huis is op dit moment.

Hoe snel moet mijn internet zijn om goed films en series te kunnen kijken?

Je hebt door de bovenstaande twee tests de bandbreedte van je internetverbinding gemeten in megabit per seconde (mbps). Bij elke kwaliteit van het beeld hoort een andere aanbevolen minimumsnelheid van je internet. Zo heb je minstens 0.5 mbps nodig om überhaupt naar Netflix te kunnen zijn, maar heb je voor films en series in Ultra HD maar liefst een snelheid van 50x zo veel nodig (25.0 mbps). Alle aanbevolen internetsnelheden per beeldkwaliteit zijn hieronder te vinden.

  • 0.5 mbps: Minimaal vereiste internetsnelheid om te kunnen Netflixen
  • 1.5 mbps: Aanbevolen snelheid om Netflix te kijken
  • 3.0 mbps: Aanbevolen internetsnelheid om naar films en series in SD-kwaliteit te kunnen kijken
  • 5.0 mbps: Aanbevolen snelheid om naar films en series in HD-kwaliteit te kunnen kijken
  • 25.0 mbps: Aanbevolen internetsnelheid om naar films en series in Ultra HD-kwaliteit te kunnen kijken

Waar haal ik internet dat snel genoeg is om Netflix te kunnen kijken?

Welke provider van internet een internetverbinding levert die past bij jouw kijkgedrag is afhankelijk van de plaats waar je woont. Zo kun je het beste het rijtje hieronder afwerken om te kijken naar het aanbod van de bandbreedte bij de verschillende providers. Zo weet je zeker dat jij met lekker snel internet op de bank naar je favoriete films en series kunt gaan kijken!