Netflix lanceert nieuwe Sherlock serie: The Irregulars

Netflix zal een nieuwe Sherlock Holmes serie gaan landeren. Deze serie zal The Irregulars gaan heten. De hoofdrol zal niet worden vertolkt door Sherlock zelf, maar door een straatbende die hem helpt om misdaden op te lossen. Het is nog niet bekend wanneer The Irregulars te zien zal zijn. Dat meldt NU.nl vandaag.

Baker Street Irregulars Boys

De straatbende die gaat worden gevolgd in de serie wordt gebaseerd op de Baker Street Irregulars Boys. Zij speelden een rol in de originele boeken over Sherlock Holmes, die geschreven waren door Arthur Conan Doyle. De groep hield de straten in de gaten en speelden informatie door aan Sherlock Holmes. Dit doet menigeen denken aan de populaire serie Sherlock, die vanaf 2010 wordt uitgezonden, waarin een netwerk van daklozen dezelfde rol vervullen voor de detective. In die serie vertolkt Benedict Cumberbatch de rol van Sherlock Holmes. Zijn rol werdt eerder al vervuld door Robert Downey Jr. in de film Sherlock Holmes uit 2009 en de film Sherlock Holmes: Game of Shadows uit 2011.

The Irregulars

Tom Bidwell zal verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van het script van The Irregulars. Hij is bekend van de nieuwe versie van Watership Down, een serie van de BBC en Netflix. Bidwell vertelt dat de serie het scenario vertolkt waarin Sherlock Holmes een drugsverslaafde is. Zo lost de straatbende de zaken op, terwijl Sherlock Holmes alle credits krijgt. Tom Bidwell laat weten dat het zijn droomproject en oudste idee is, en dat hij niet meer opgewonden kan zijn om te beginnen aan de serie.

Tom Bidwell

“SHERLOCK HOLMES [IN CONAN DOYLE’S BOOKS] HAD A GROUP OF STREET KIDS HE’D USE TO HELP HIM GATHER CLUES, SO OUR SERIES IS WHAT IF SHERLOCK WAS A DRUG ADDICT AND A DELINQUENT AND THE KIDS SOLVE THE WHOLE CASE WHILST HE TAKES CREDIT. IT’S MY DREAM PROJECT AND MY OLDEST IDEA (I’VE BEEN PITCHING IT FOR TEN YEARS).”

🚨 Zoek je het volledige online aanbod van alle streaming services? Klik dan hier!