Netflix reclame zou 57% van de abonnees kosten

Als Netflix zou beslissen om reclame te introduceren op de streamingdienst, zou dat waarschijnlijk niet de beste keuze zijn. Reclames op Netflix zou de grootste streamingdienst ter wereld met 140 miljoen abonnees zo’n 57% van haar kijkers kosten, heeft nieuw onderzoek uitgewezen.

Netflix reclame

De reden dat Netflix reclame zou kunnen introduceren is dat het geld op zou leveren. Zo zou de streamingdienst haar inkomsten voor vergroot (Netflix Original) aanbod niet hoeven te halen uit duurdere abonnementen. Toch blijkt uit recent onderzoek volgens Movieweb dat 57% van de Britten aangeven af te haken als enkel advertenties aan de streamingdienst zouden worden toegevoegd. Als ter evenwicht de prijs van het abonnement zou worden verlaagd, zou nog steeds 42% afhaken. Het afspelen van reclames voor of na het streamen zou Netflix kijken volgens de respondenten minder aantrekkelijk maken.

Advertenties op Netflix

Er is op dit moment geen indicatie dat Netflix aan het overwegen streaming ads te plaatsen voor of na de programmering. Toch blijkt uit een andere studie uit 2017 dat Netflix $2 miljard per jaar misloopt door geen advertenties weer te geven. Dat is echter met de aanname dat abonnees Netflix niet verlaten door de invoering van reclames. En precies die laatste aanname wordt ontkracht door het recente onderzoek.

Onderzoek over commercials op Netflix

Wel moet hierbij worden vermeld dat het onderzoek plaatsvond in het Verenigd Koninkrijk. De Engelsen hoeven niet per se representatief te zijn voor de rest van de wereld, en het onderzoek vond enkel plaats in in een in te vullen vragenlijst. Het betekent dus niet dat de uitslag van dit onderzoek meteen kloppend is voor een echte wereldwijde situatie waarin Netflix advertenties zou doorvoeren.

Eerdere poging van Netflix voor invoeren eigen reclames

Vorig jaar testte Netflix al de mogelijkheid om reclames voor eigen titels in te voeren tussen afleveringen van series. Dat is al zeer slecht gevallen bij de Netflix kijkers. Het lijkt er dus op dat het een bijzonder slecht idee zou zijn voor de streamingdienst om reclames in te voegen tussen het kijken van content.

Netflix aanbod

Het volledige online aanbod van alle streamingdiensten in Nederland is te vinden in de categorie online. Als je enkel naar de films en series van Netflix op zoek bent vind je die in het Netflix aanbod.