Netflix verhoogt prijzen abonnement met 18%

Streamingdienst Netflix heeft de prijzen van de abonnementen in de Verenigde Staten met een historische 13%-18% verhoogd. Het Basic abonnement wordt van $8 naar $9 verhoogd, Standaard gaat van $11 naar $13 en Premium stijgt van $14 naar $16. De prijsstijging is per direct van toepassing op nieuwe Netflix leden en wordt de komende 3 maanden voor bestaande leden doorgevoerd.

Verhoogt Netflix de prijzen van abonnementen in Nederland ook binnenkort?

Het gebeurt veelal dat prijsverhogingen voor Amerikaanse leden later ook vergelijkbaar voor niet-Amerikaanse abonnees wordt doorgevoerd. Netflix heeft daar echter zelf nog geen uitlatingen over gedaan.

Als Nederlandse abonnementen met dezelfde procentuele prijsstijging te maken zouden krijgen als Amerikaanse abonnementen zouden we de komende prijzen per Netflix abonnement kunnen verwachten.

Waarom verhoogt Netflix abonnementsprijzen?

De laatste keer dat de prijzen van Netflix abonnementen verhoogd werken was eind 2017. De verhoging van de abonnementsprijzen heeft voornamelijk te maken met de nieuwe weg die Netflix in is geslagen. De focus is naast het aanschaffen van licenties voor populaire films en series verlegd naar het maken van zo veel mogelijk Netflix Originals. De productie van films en series is nou eenmaal erg duur. Om deze producties te kunnen bekostigen zijn prijsstijgingen noodzakelijk volgens de CEO van Netflix, Reed Hastings.

Zo kost het Netflix bijvoorbeeld alleen al $100 miljoen om de licentie van Friends binnen te halen. Daarnaast zijn er in het afgelopen jaar ongeveer 700 Originals uitgebracht door Netflix. Aan die producties zal al helemaal een flink prijskaartje hebben gehangen.

Nu andere streamingdiensten, zoals Videoland, Ziggo Movies & Series, Amazon Prime Video, Youtube Premium en Hulu terrein winnen en Disney+, WarnerMedia en Apple eraan zitten te komen is nieuwe content essentieel voor Netflix. Het lijkt erop dat dat de enige manier is om marktleider van de streamingdiensten te blijven.

Vergelijking Netflix abonnementen

Netflix Abonnement ‘Basic’Netflix Abonnement ‘Standaard’Netflix Abonnement ‘Premium’
Prijs per maand (na gratis maand)7,99 EUR10,99 EUR13,99 EUR
HD beschikbaarNeeJaJa
Ultra HD beschikbaarNeeNeeJa
Aantal schermen tegelijk mogelijk124
Aantal apparaten met gedownloade films en series tegelijk mogelijk124
Kijken op laptop, tablet, computer, mobiele telefoon en tvJaJaJa
Toegang tot alle films en series op Netflix NederlandJaJaJa
Altijd opzegbaarJaJaJa
Eerste maand gratisJaJaJa

Soorten Netflix abonnementen

Vergelijk je de drie Netflix abonnementen, dan zie je een paar verschillen. Die verschillen worden in de tabel hierboven duidelijk weergegeven. Hier vergelijken we nog eens extra de details van de drie Netflix abonnementen.

‘Basic’ abonnement Netflix

Het Basic abonnement is het goedkoopste abonnement dat Netflix biedt. Het kost 7,99 EUR per maand en biedt geen ondersteuning voor het kijken van films en series in HD of Ultra HD. Je kunt maar op één scherm tegelijkertijd Netflix kijken met dit abonnement. Ook kun je maar op één apparaat tegelijk films en series gedownload hebben. Het is wel mogelijk om Netflix te streamen op laptops, tablets, computers, mobiele telefoons en tv. Ook heb je toegang tot het volledige Netflix aanbod. Ten slotte is het abonnement altijd opzegbaar en krijg je de eerste maand gratis.

‘Standaard’ abonnement Netflix

Het Standaard abonnement is net iets duurder. Je betaalt na de gratis maand een bedrag van 10,99 EUR per maand. Ook kun je er in tegenstelling tot het Basic abonnement wel films en series mee kijken in HD, maar in tegenstelling tot het Premium abonnement niet in Ultra HD. Als je een nieuw abonnement afsluit in de categorie standaard kun je op twee schermen tegelijk Netflix kijken en op twee apparaten tegelijk films en series gedownload hebben. Ook kun je het Netflix aanbod streamen vanaf je laptop, mobiele telefoon, tv, computer en tablet. Ten slotte is er toegang tot het volledige aanbod van Netflix Nederland, is de eerste maand gratis en is het Standaard abonnement altijd opzegbaar.

‘Premium’ abonnement Netflix

Het Premium abonnement is het duurste abonnement van de drie en kost 13,99 EUR per maand na de gratis proefperiode. In tegenstelling tot het Basic en Standaard abonnement is het mogelijk om naast HD ook films en series in Ultra HD te kijken. Kies je ervoor dit abonnement af te sluiten, dan kun je op vier schermen tegelijk Netflix streamen. Ook kun je op vier apparaten tegelijk films en series gedownload hebben en kun je alles kijken op tv, mobiel, computer, tablet en laptop. Verder heb je toegang tot alle films en series van Netflix Nederland. Ten slotte is ook dit abonnement altijd opzegbaar en krijg je de eerste maand gratis.

Netflix abonnement nemen, hoe sluit je een abonnement af?

Nu je erachter bent wat de kosten van een Netflix abonnement zijn, leggen we je uit hoe je een abonnement kan afsluiten. Een Netflix account nemen werkt simpel. Hier leggen we stap voor stap uit hoe je dat moet doen:

  1. Klik hier om naar Netflix te gaan.
  2. Klik op kijk een maand gratis.
  3. Klik op bekijk de abonnementen.
  4. Kies het abonnement dat bij je past en klik op doorgaan.
  5. Klik nogmaals op doorgaan.
  6. Geef een e-mailadres op met een zelf gekozen wachtwoord en klik op doorgaan.
  7. Kies de betalingsmethode en vul je betalingsgegevens in. Let op: er wordt niets afgeschreven als je Netflix opzegt binnen je eerste maand. Als je dat niet doet, wordt pas na de gratis maand het bedrag van je Netflix abonnement per maand afgeschreven.

Netflix account delen

Vraag je je af wat Netflix kost als je een account deelt? Je ziet in het bovenstaande overzicht dat bij de verschillende abonnementen een aantal schermen vermeldt staat waar tegelijkertijd Netflix op kan worden gekeken. De Netflix kosten veranderen niet wanneer een account wordt gedeeld. De prijs hangt alleen af van de keuze van het soort Netflix abonnement. Een account wordt dus niet duurder als je hem deelt met anderen.

HD en Ultra HD, wat is dat? Zijn alle Netflix films en series in (Ultra) HD?

Zoals in de tabel boven vermeld staat kun je met bepaalde momenten het Netflix aanbod in HD en Ultra HD kijken. Dit kan met het Netflix standaard abonnement (HD) en met het Netflix premium abonnement (HD & Ultra HD). Vraag je je af: wat kost Netflix als je HD of Ultra HD wilt kijken? Dan moet je kijken naar de prijzen van het standaard abonnement of premium abonnement. Niet alle films zijn echter in HD of Ultra HD te zien. Dit is afhankelijk van drie factoren. Ten eerste en tweede zijn het apparaat waarop wordt gekeken en de internetprovider via welke wordt gestreamd van belang. Ten derde zijn niet alle Netflix films en series beschikbaar in HD of Ultra HD.

Netflix Aanbod

Het volledige online aanbod van alle streamingdiensten in Nederland is te vinden in de categorie online. Als je enkel naar de films en series van Netflix op zoek bent vind je die in het Netflix aanbod.