Netflix verhoogt prijzen in Nederland en België met 1-3 euro per maand

Netflix verhoogt per direct de prijzen van alle abonnementen in Nederland en België. Dat bleek uit gewijzigde gegevens op de website van de rode streamer. Het is voor het eerst sinds 2021 dat Netflix weer een prijsverhoging doorvoert. Dit keer is elk type abonnee de klos en stijgen de kosten per direct met 1 tot 3 euro per maand.

Prijsverhoging bij elk abonnement van Netflix

Als je vanaf vandaag een abonnement op Netflix wilt aanschaffen, dan geeft de website alleen nog maar verhoogde kosten weer. Daaruit blijkt dat er een nieuw prijsmodel geïmplementeerd is voor nieuwe klanten. Bestaande abonnees zullen binnenkort te horen krijgen wanneer zij meer gaan betalen.

Maar hoeveel stijgt elk type lidmaatschap dan? Laten we beginnen bij het ‘Basic’ abonnement. Die kostte voorheen 8 euro, maar gaat nu met 12,5% omhoog naar 9 euro per maand. Je resolutie is daarmee maximaal 720p (HD) en downloaden en gelijktijdig kijken kan op 1 device binnen je huishouden. Elke ‘Standard’ abonnee zal zijn maandelijkse kosten zien stijgen van €12 naar €14 per maand, een verhoging van bijna 17%. Kwaliteit is daarbij 1080p (Full HD) en downloaden en gelijktijdig kijken kan op 2 apparaten. Maar vooral ‘Premium’ abonnees gaan deze prijsverhoging voelen in hun portemonnee. Dat lidmaatschap kost nu niet meer €16, maar €19 per maand. Een stijging van bijna 19%. Wel krijg je daar 4k (Ultra HD) + HDR resolutie voor terug met spatial audio (immersive sound) en 4 gelijktijdige streamdevices + 6 downloaddevices.

  • Basic: van €7,99 naar €8,99 per maand (prijsverhoging van 12,5%)
  • Standard: van €11,99 naar €13,99 per maand (prijsverhoging van bijna 17%)
  • Premium: van €15,99 naar €18,99 per maand (prijsverhoging van bijna 19%)

Extra lid kost sinds mei vorig jaar ook al €3,99 per maand

Dit nieuws komt in een tijd waarin het überhaupt al voor veel mensen duurder was geworden om Netflix te kijken. Precies een jaar geleden werd namelijk een nieuwe regel ingevoerd, waardoor het delen van je account moeilijker werd gemaakt. Sindsdien moet je €3,99 per maand bijbetalen voor een extra lid buiten je huishouden dat gebruik kan maken van je inloggegevens.

En dat terwijl juist veel mensen proberen de kosten van de streamingdiensten in toom te houden door accounts te delen met vrienden en familie. Overigens kwam onze redactie erachter dat deze regel wel relatief eenvoudig te omzeilen is.

Prijsverhogingen bij allerlei streamingdiensten

Overigens lijken we weer middenin het seizoen van de prijsverhogingen te zitten in het streaminglandschap. Bij Amazon Prime Video ging de prijs omhoog van €3 naar €5 per maand, terwijl Disney+ in kosten steeg van €10 naar €11. Viaplay gooide de prijs zelfs omhoog van €16 naar €18.

Verder werd deze week ook al bekendgemaakt dat het vernieuwde HBO Max, een samenvoeging met de streamingdienst discovery+, live zal gaan met verhoogde prijzen. Het standaardabonnement kost daar vanaf de lancering op 11 juni niet meer €8, maar €10 per maand. Wel kun je de kosten drukken door het ‘Basic’ lidmaatschap met advertenties te nemen voor €6 per maand. Wil je van alle functies en de hoogste kwaliteit genieten, dan kun je ook het ‘Premium’ abonnement nemen van €14 per maand.