Het is nu toch echt zo ver: prijs van Netflix abonnement per direct verhoogd in Nederland

Er werd al een tijdje over gespeculeerd, maar het is nu toch echt zo: de streamingdienst Netflix verhoogt per direct de prijzen van haar abonnementen in Nederland. Twee van de drie soorten abonnementen worden per direct duurder voor nieuwe leden. Voor huidige abonnees wordt de prijsverhoging geleidelijk toegepast.

Oude en nieuwe prijzen van Netflix abonnementen

Vier jaar geleden werden de prijzen van Netflix voor het laatst verhoogd. In andere landen werden de laatste maanden al prijsverhogingen toegepast, maar Nederlandse abonnees bleven tot nu toe bespaard. Helaas moeten we er nu aan geloven, want het Standaard en Premium abonnement worden respectievelijk met €1 per maand en €2 per maand verhoogd. De prijs van het goedkoopste abonnement (Basic) blijft gelijk op €7,99 per maand.

AbonnementOude prijsNieuwe prijsPrijsverhoging
Basic abonnement€7,99 p/m€7,99 p/m0%
Standaard abonnement€10,99 p/m€11,99 p/m9%
Premium abonnement€13,99 p/m€15,99 p/m14%

Met het Basic abonnement kun je nog steeds via 1 scherm tegelijk kijken en zijn HD- en UHD-resolutie niet beschikbaar. Wie een Standaard abonnement heeft kan met 2 schermen tegelijk naar HD films en series kijken, maar niet naar UHD. Voor Premium gebruikers zijn 4 schermen tegelijkertijd beschikbaar en kun je zowel in HD als in UHD streamen.

Eerder communiceerde Netflix overigens een nieuwe prijs van €13,99 per maand voor het Standaard abonnement, maar dat bleek een fout te zijn in het systeem. De correcte nieuwe prijs is dus €11,99 p/m in plaats van de eerdere prijs van €10,99 per maand.

Per direct prijsverhoging voor nieuwe leden, geleidelijk voor huidige abonnees

Wie nu nog een abonnement op Netflix wilt afsluiten, betaalt daarvoor direct de nieuwe prijzen. Voor huidige leden van de streamingdienst worden de verhogingen geleidelijk ingevoerd, maar daar zal in ieder geval eerst een notificatie per mail aan vooraf gaan.