Netflix op tv: alle manieren om via je televisie te kijken

Het is heel eenvoudig om via je televisie naar films en series op Netflix te kijken. In dit artikel leggen we alle mogelijke opties uit om Netflix op tv te kijken. Op deze manier kun je op groot scherm van het volledige aanbod van Netflix in Nederland genieten. De meestgebruikte methodes die we zullen bespreken om films en series op Netflix via de televisie te streamen zijn de volgende:

Download de app voor Netflix op je Smart TV

De makkelijkste manier om op je televisie naar Netflix te kijken is om de app van de streamingdienst op je Smart TV te installeren. Mocht je televisie in de app store voor Nederland niet de app hebben om naar de films en series op Netflix Nederland te kijken, dan kun je gebruik maken van één van de andere hieronder beschreven opties om te streamen.

Stream Netflix via een Chromecast of Apple TV vanaf je mobiel, tablet of laptop

Het is met een Chromecast of Apple TV heel eenvoudig om een film of serie vanaf de Netflix applicatie op een ander apparaat (zoals laptop, tablet of mobiel) op je televisie af te spelen. Koop hiervoor één van beide apparaatjes voor een lage prijs door op de naam hierboven te klikken, installeer hem eenvoudig in je televisie en begin met streamen naar je televisie.

Dit apparaatje is geschikt voor de meeste televisies, mits ze een HDMI-aansluiting hebben. In principe maakt een Chromecast of Apple TV van elke televisie een zogenaamde Smart TV. Bedenk je bij deze aankoop wel dat een Chromecast geschikt is om vanaf elk soort apparaat naar je televisie te streamen, maar dat een Apple TV kastje alleen werkt in combinatie met een Apple mobiel (iPhone), tablet (iPad) of laptop (Macbook).

Download de Netflix applicatie via je Playstation 4

Inmiddels hebben veel huishoudens een Playstation 4 of 5 in huis. Deze gaming console is tegelijkertijd een compleet entertainment systeem, waarmee de televisie naast beeldscherm voor spellen ook kan worden gebruikt om films, series of muziek op af te spelen. De Playstation heeft een speciale app voor Netflix, waardoor eenvoudig naar alle films en series kan worden gekeken via het entertainmentsysteem.

Deel je scherm via een HDMI-kabel

Een HDMI-kabel is mogelijk de goedkoopste oplossing om Netflix via de televisie te streamen. Voor ongeveer een tientje kun je hiermee je laptop aansluiten aan de televisie en je scherm direct delen tijdens het kijken van je favoriete films en series.

Let wel op. Het kan dat je laptop of televisie net geen HDMI-aansluiting heeft. Hiervoor heb je in dat geval ook een verloopstukje nodig, zoals voor een VGA-aansluiting bij de televisie of voor een USB-C aansluiting bij de laptop.

Kijk via een webbrowser op je televisie

Sommige slimme televisies hebben een webbrowser. Het verschilt per televisie hoe makkelijk het werkt en of de juiste programma’s draaien om Netflix te kijken, maar verschillende kijkers hebben al aangegeven dat dit een geschikte methode was om het gemis van een applicatie te omzeilen. Ga hiervoor naar de webbrowser op je televisie, zoek de Netflix website op, log in bij je account en begin met streamen.

Gebruik de Netflix Nederland app op je tv mediabox van Ziggo, KPN of een andere provider

Het is ook een eenvoudige optie om op een mediabox van Ziggo, KPN of een andere provider de Netflix applicatie te gebruiken. Sommige afstandsbedieningen hebben zelfs een speciale Netflix knop! Het verschilt per provider hoe en waar de Netflix app precies te vinden is, maar bijna elke aanbieder heeft de applicatie beschikbaar.


Veelgestelde vragen