5x Adembenemende 4K Ultra HD films en series op Netflix

Heb je eindelijk een spiksplinternieuwe 4K televisie gekocht, weet je niet welke films en series je erop kunt streamen in de beste beeldkwaliteit. Gelukkig schiet Streamwijzer te hulp. In dit artikel zetten wij vijf 4K Ultra HD films en series uit het Netflix aanbod op een rij die je niet mag missen.

Ultra HD Kwaliteit

Allereerst is het belangrijk om te weten wat er nodig is om films en series van 4K Ultra HD kwaliteit te kunnen bekijken. Je zult niet alleen een beeldscherm nodig hebben dat deze kwaliteit ondersteunt, maar je internet zal ook aan een aantal eisen moeten voldoen. Daarom raden we je aan om bij een vaste verbinding een snelheidstest te doen en om bij een mobiele verbinding te zorgen dat je internetsnelheid toereikend is. Zorg dat je in je mobiele bundel of bij je sim only abonnement dus een snelle verbinding hebt, want anders wordt het lastig om films en series van hoge kwaliteit te streamen.

Ga direct naar de Netflix speedtest om te kijken of je internetverbinding snel genoeg is. Overigens is het van essentieel belang dat jouw specifieke Netflix abonnement het streamen van films en series in 4K Ultra HD kwaliteit ondersteunt. Dit bekijk je door rechts bovenin bij je avatar op ‘Account’ te klikken en te kijken of er Ultra HD achter je abonnement staat.

Vijf adembenemende films en series op Netflix in 4K

Hier vind je vijf films en series op Netflix die te bekijken zijn in 4K Ultra HD kwaliteit. Onder deze titels vallen een paar van de meest populaire films en series van het afgelopen jaar, maar ook minder bekende titels of juist een kunststuk dat in eerdere jaren in de prijzen is gevallen. We horen via onze Facebook pagina ook graag van jou wat je favoriete 4K titel op Netflix is!

1. The Witcher (serie, 2019)

Als er één serie op Netflix aan te wijzen is waar fans al een hele tijd naar uitkeken, dan is het deze wel. The Witcher kwam op de streamingdienst in december 2019 en is gebaseerd op een reeks boeken van auteur Andrzej Sapkowski. Daarnaast verscheen er eerder al een populaire game over dit verhaal.

Wij schreven voor de release van deze serie al een uitgebreide recensie en concludeerden dat voornamelijk de actiescènes fenomenaal zijn. Overigens is seizoen 2 van The Witcher op Netflix al in de maak. Heb je de kans om deze serie in 4K Ultra HD kwaliteit te kijken? Dan weten wij zeker dat de actie bij jou thuis uit je beeldscherm springt. Een absolute kijktip!

Verhaal, IMDb cijfer en trailer

The Witcher is gebaseerd op de gelijknamige fantasy boekenreeks en is een fantastisch verhaal over familie en het lot. Geralt of Rivia, een eenzame jager op monsters, probeert in een wereld waar de meeste mensen slechter zijn dan beesten zijn plek te vinden. Het noodlot brengt hem bij een magiër met veel macht en een jonge prinses die een gevaarlijk geheim met zich meedraagt. De drie personages zijn in ‘de nieuwe Game of Thrones‘ aan elkaar overgeleverd om hun weg door het onheilspellende ‘Continent’ te vinden.

The Witcher krijgt een 8.3 uit 10 op IMDb. Kijk nu de trailer of bekijk de serie direct op Netflix.

2. Night On Earth (serie, 2020)

Een natuurdocumentaire zonder de prachtige stem van sir David Attenborough… Zou dat wel goedkomen? Volgens velen is het zware gemis van zijn prachtige stem op zijn minst rechtgezet door de waanzinnige beelden van deze nieuwe serie op Netflix.

In januari 2020 verscheen Night On Earth op de streamingdienst. Toen bleek dat niet alleen het ontbreken van daglicht geen reden hoeft te zijn voor kwaliteitsvermindering bij een natuurdocumentaire, maar dat ook het gemis van de stem van sir David Attenborough opgevangen kan worden. Samira Wiley heeft namelijk besloten het verhaal achter Night On Earth in te spreken. “Wie is Samira Wiley?” We horen het je denken. Misschien komt haar stem je wel bekend voor. Zij speelde namelijk eerder de rol van Poussey Washington in de bekende Netflix serie Orange is the New Black.

Door deze serie in 4K Ultra HD kwaliteit te bekijken, beleef je de nachtelijke spanning nog intenser dan de gemiddelde Netflix kijker. Vergeet deze titel dus niet in je kijklijst te zetten en bekijk dan absoluut ook de making-of genaamd Shot in the Dark.

Verhaal, IMDb cijfer en trailer

Night on Earth is een Britse natuurdocumentaireserie die gemaakt is voor Netflix. De serie wordt verteld door Samira Wiley en geproduceerd door Plimsoll Productions. De serie volgt dieren die actief zijn tijdens de nacht met behulp van state of the art, low-light camera technologie.

Night On Earth krijgt een 8.4 uit 10 op IMDb. Kijk nu de trailer of bekijk de serie direct op Netflix.

3. When They See Us (serie, 2019)

Deze serie grijp je bij het hart. Het verhaal van vijf jongens die ten onrechte voor lange tijd in de gevangenis belanden is zeer aangrijpend. Daarnaast weten de acteurs de heftige emoties die dit waargebeurde verhaal heeft losgemaakt bij de personen waarom het draaide extreem goed over te brengen op de kijker.

Het absolute schoolvoorbeeld daarvan is de performance van Jharrel Jerome. Hij wist met zijn hoofdrol in deze serie een (wat ons betreft zeer terechte) Emmy Award te behalen. De shots met zijn hartverscheurende monologen komen nog harder binnen door deze serie in 4K Ultra HD kwaliteit te bekijken. Zorg dus dat je deze als Netflix abonnee gezien hebt.

Verhaal, IMDb cijfer en trailer

Het is het jaar 1989 wanneer 5 jongens in hun tienerjaren naar New York’s Central Park gingen. Op deze noodlottige avond wordt de joggende Trisha Meili verkracht en voor dood in het park achtergelaten. Na een snelle arrestatie en veroordeling die al volgt in het jaar 1990 moeten alle vijf de jongens naar de gevangenis voor verkrachting en mishandeling. Na een jarenlange strijd voor hun onschuld lukt het hen pas in 2014 om vrij te komen uit de gevangenis na een onterechte straf.

When They See Us krijgt een 9.0 uit 10 op IMDb. Kijk nu de trailer of bekijk de serie direct op Netflix.

4. The Irishman (film, 2019)

Wat kan er misgaan als je Martin Scorsese, Joe Pesci, Robert De Niro en Al Pacino bij elkaar zet om een nieuwe maffiafilm voor Netflix te maken? Bijna niks. Het enige grote commentaar wat The Irishman wist binnen te halen draaide om de duur van de film. Sommige kijkers vonden hem te lang. Gelukkig is het erg makkelijk om de film in stukken te kijken, zoals wij in de afbeelding op deze pagina aanraadden.

Daarnaast staat deze film bekend om de manier waarop CGI (Computer-Generated Imagery) is gebruikt om de oude acteurs een jonger gezicht te geven. Door The Irishman in 4K Ultra HD te bekijken, is nog beter te zien hoe extreem geavanceerd de technieken zijn die hiervoor gebruikt zijn bij de productie van de film.

Verhaal, IMDb cijfer en trailer

‘The Irishman’ volgt het waargebeurde verhaal van Frank Sheeran (Robert De Niro). Frank is een WWll-veteraan die uitgroeit tot een gerenommeerde huurmoordenaar. Hij zou volgens geruchten een rol hebben gespeeld in de verdwijning van vakbondsleider Jimmy Hoffa (Al Pacino).

The Irishman krijgt een 7.9 uit 10 op IMDb. Kijk nu de trailer of bekijk de film direct op Netflix.

5. Moonlight (film, 2016)

De Oscar voor beste film gaat naar… La La Land! Of nee… Toch naar Moonlight! Dit is één van de meest historische momenten van de Oscar-uitreikingen door alle jaren heen. Er werd een vergissing gemaakt bij de bekendmaking van de Academy Award voor beste film. Dat is misschien wel de meest prestigieuze prijs voor alle films die in het afgelopen jaar zijn uitgekomen. Waar eerst door de presentatoren werd gezegd dat La La Land met de prijs naar huis ging, bleek uiteindelijk toch dat de film Moonlight de Oscar had gewonnen.

Het oordeel of dat de terechte winnaar is in vergelijking met La La Land of niet, laten we aan jou over. Wel weten wij dat La La Land momenteel niet op Netflix te bekijken is, maar Moonlight wel. Deze Oscarwinnaar is het zeker waard om een avondje goed voor op de bank te gaan zitten.

Als je een televisie hebt die de kwaliteit van 4K Ultra HD aan kan, zul je nog eens extra goed van het sterrenoptreden van de acteurs kunnen genieten. Komt één van de acteurs je overigens erg bekend voor? Dat kan kloppen! Ook hier wist Jharrel Jerome (van When They See Us) een fenomenale rol te vertolken.

Verhaal, IMDb cijfer en trailer

Een blik op drie bepalende hoofdstukken in het leven van Chiron, een jonge zwarte man die opgroeit in Miami. Zijn epische reis naar het volwassen leven wordt geleid door de vriendelijkheid, steun en liefde van de gemeenschap die hem helpt op te voeden.

Moonlight krijgt een 7.4 uit 10 op IMDb. Kijk nu de trailer of bekijk de film direct op Netflix.