Netflix maakt top 10 best bekeken films aller tijden bekend

Benieuwd wat de best bekeken Netflix Original films op het video on demand-platform ooit zijn? Dan hebben wij goed nieuws voor je! De streamingdienst heeft namelijk eindelijk eens een boekje open gedaan over de kijkcijfers van hun populairste zelf geproduceerde films in het volledige aanbod van Netflix.

Top 10 best bekeken Netflix Original films

Netflix heeft aan het gerenommeerde mediabedrijf Bloomberg bekendgemaakt wat de top 10 inhoudt. Netflix meet populariteit in aantal views door unieke huishoudens (accounts). Ook is het belangrijk om te weten dat Netflix een enkele keer minstens twee minuten van een film kijken vanaf een uniek account registreert als één huishouden dat een film heeft gezien.

Hieronder vind je de positie in de lijst, de titel, het aantal keer bekeken door unieke huishoudens, het verhaal, het jaar en de trailer van de top 10 van meest bekeken Netflix Original films aller tijden.

1. Extraction (2020) – 99 miljoen keer bekeken

Tyler Rake, een onbevreesde zwarte markt huurling, begint aan de meest dodelijke extractie van zijn carrière wanneer hij in dienst wordt genomen om de ontvoerde zoon van een gevangen internationale misdadiger te redden.

→ Meer films met Chris Hemsworth vind je hier en meer films vergelijkbaar met Extraction haal je hier 🍿

2. Bird Box (2018) – 89 miljoen keer bekeken

Vijf jaar nadat een onheilspellende ongeziene aanwezigheid het grootste deel van de samenleving tot zelfmoord drijft, doen een moeder en haar twee kinderen een wanhopige poging om de veiligheid te bereiken.

→ Meer films met Sandra Bullock vind je hier en meer films vergelijkbaar met Bird Box haal je hier 🍿

3. Spenser Confidential (2020) – 85 miljoen keer bekeken

Wanneer twee politieagenten uit Boston worden vermoord, gaat ex-politieagent Spenser samen met zijn no-nonsense kamergenoot, Hawk, op pad om misdadigers neer te halen.

→ Meer films met Mark Wahlberg vind je hier en meer films vergelijkbaar met Spenser Confidential haal je hier 🍿

4. 6 Underground (2019) – 83 miljoen keer bekeken

Ontmoet een nieuw soort actieheld. Zes onvindbare agenten, totaal verdwenen. Ze hebben hun verleden begraven zodat ze de toekomst kunnen veranderen.

→ Meer films met Ryan Reynolds vind je hier en meer films vergelijkbaar met 6 Underground haal je hier 🍿

5. Murder Mystery (2019) – 83 miljoen keer bekeken

Een agent uit New York en zijn vrouw gaan op vakantie naar Europa om de vonk in hun huwelijk nieuw leven in te blazen, maar worden er uiteindelijk in geluisd en vluchten na de dood op een oude miljardair.

→ Meer films met Adam Sandler en Jennifer Aniston vind je hier en hier en meer films vergelijkbaar met Murder Mystery haal je hier 🍿

6. The Irishman (2019) – 64 miljoen keer bekeken

Een oude man herinnert zich zijn tijd dat hij huizen schilderde voor zijn vriend, Jimmy Hoffa, in de jaren 1950-70.

→ Meer films met Robert De Niro vind je hier en meer films vergelijkbaar met The Irishman haal je hier 🍿

7. Triple Frontier (2019) – 63 miljoen keer bekeken

Loyaliteit wordt op de proef gesteld wanneer vijf vrienden en voormalige soldaten van de special forces zich herenigen om een Zuid-Amerikaanse drugsbaron neer te halen, waarbij een ketting van onbedoelde gevolgen wordt ontketend.

→ Meer films met Ben Affleck vind je hier en meer films vergelijkbaar met Triple Frontier haal je hier 🍿

8. The Wrong Missy (2020) – 59 miljoen keer bekeken

Tim denkt dat hij de vrouw van zijn dromen heeft uitgenodigd op een werkverblijf op Hawaï, totdat hij zich te laat realiseert dat hij iemand van een vreselijke blind date heeft ge-sms’t.

→ Meer films met David Spade vind je hier en meer films vergelijkbaar met The Wrong Missy haal je hier 🍿

9. The Platform (2019) – 56 miljoen keer bekeken

Een verticale gevangenis met één cel per niveau. Twee mensen per cel. Eén enkel voedselplatform en twee minuten per dag om zich te voeden van boven naar beneden. Een eindeloze nachtmerrie, gevangen in The Hole.

→ Meer films met Ivan Massagué vind je hier en meer films vergelijkbaar met The Platform haal je hier 🍿

10. The Perfect Date (2019) – 55 miljoen keer bekeken

Om te sparen voor de universiteit, creëert Brooks Rattigan een app waar iedereen hem kan betalen om het perfecte stand-in vriendje te spelen voor elke gelegenheid.

→ Meer films met Noah Centineo vind je hier en meer films vergelijkbaar met The Perfect Date haal je hier 🍿

Opvallende karakteristieken van de films in de top 10

Wat direct opvalt, is dat de vier best bekeken films allemaal grote sterren in de cast hebben, zoals Chris Hemsworth, Sandra Bullock, Mark Wahlberg en Ryan Reynolds. Daarnaast zijn alle films in de laatste drie jaar uitgekomen, waarvan zelfs de meeste in de laatste 12 maanden. Dit is niet verrassend, omdat Netflix sinds het begin van 2019 wereldwijd 43.6 miljoen nieuwe abonnees heeft weten te werven die allemaal ook de promotie voor de nieuwste Netflix Originals mee hebben gekregen.

Scott Stuber, het hoofd van Netflix’ filmdivisie, laat weten elke twee weken een aangrijpende film te willen publiceren. “Voor de ene persoon is dat Extraction, maar voor de andere is het The Wrong Missy.”

The Old Guard inmiddels al 72 miljoen keer bekeken (zesde plaats)

Maar wacht, er is meer! The Old Guard is volgens Netflix een paar dagen geleden al door ruim 72 miljoen huishoudens bekeken. Dat betekent dat de film op dit moment een zesde plaats in de lijst in zou nemen. Aangezien de film pas een week op de streamingdienst staat, is de kans dat het aantal views stijgt nog erg groot. Daarom heeft de titel momenteel nog geen blijvende plaats in de lijst gekeken. Wel weten we zeker dat de film een bijzonder plekje in de Netflix Original ‘Hall of Fame’ zal krijgen!

Trailer en verhaal van The Old Guard

Een heimelijk team van onsterfelijke huurlingen wordt plotseling ontmaskerd en moet nu vechten om hun identiteit geheim te houden, net wanneer een onverwacht nieuw lid wordt ontdekt.

→ Meer films met Charlize Theron vind je hier en meer films vergelijkbaar met The Old Guard haal je hier 🍿