Extra lid toevoegen aan je Netflix-account: zo werkt het

Netflix staat het delen van je account met mensen buiten je eigen huishouden sinds mei 2023 niet meer toe. Alleen als je je dus op hetzelfde huisadres bevindt, mag je samen de kosten van het abonnement delen. Gelukkig is het voor ‘meekijkers’ nog wel mogelijk om als extra lid toegevoegd te worden aan het Netflix-account en voor minder geld een eigen profiel aan te maken. In dit artikel leggen we uit hoe het toevoegen van een extra lid aan je Netflix-account precies werkt en vind je een handig stappenplan.

Account delen niet meer mogelijk op Netflix

Het was altijd mogelijk om je Netflix-account met mensen buiten het huishouden te delen, maar sinds kort heeft Netflix dit veranderd. Tegenwoordig kun je je account enkel nog delen met de mensen die op hetzelfde huisadres wonen. Hoe houdt Netflix dit in de gaten? Hiervoor kijken ze naar je IP-adres, apparaat-ID en accountactiviteit. Deel je je account dus met een vriend of familielid dat ergens anders woont, dan moet je nu een nieuw abonnement afsluiten. Een andere optie is om een extra lid te kopen.

🚨 Het is mogelijk om deze regels te omzeilen en tóch nog gratis je Netflix-account te delen. Lees hier ons artikel met twee manieren om extra kosten te besparen.

Extra lid toevoegen aan je Netflix-account: dit houdt het in

Voor €3,99 per maand kun je een extra lid kopen. Dit is iemand buiten je huishouden die in feite voor een kleine meerprijs kan meeliften op jouw account en dus niet zelf een duurder abonnement hoeft af te sluiten. De hoofdgebruiker betaalt dit maandbedrag bovenop zijn eigen abonnementskosten.

Het extra lid krijgt toestemming om een eigen profiel te maken. Dit betekent dat je in feite een eigen account hebt, met een eigen e-mailadres en wachtwoord. Gelukkig kun je ook je oude profiel overzetten, zodat je niet al je gegevens kwijt bent en gewoon verder kunt waar je gebleven bent met je series. Je kunt vervolgens met één scherm kijken naar Netflix-films en -series op een andere locatie dan die van het hoofdhuishouden. Met een Standaard-profiel kun je één extra lid toevoegen en met een Premium-abonnement twee extra leden.

Zo werkt het toevoegen van een extra lid aan je Netflix-account

Het is helemaal niet lastig om een extra lid toe te voegen aan je Netflix-account, maar je moet wel even weten hoe het zit. Dat leggen we hieronder in een stappenplan uit. Voor het toevoegen van een extra lid moet je op een desktop inloggen, dus via je tv of telefoon werkt dit helaas niet. Zo gaat het:

  1. Log in op Netflix en ga naar een van de profielen
  2. Klik op je profielfoto en ga naar ‘Account’
  3. Ga hier naar het kopje ‘Extra leden’ en klik op ‘Een plek voor een extra lid kopen’
  4. Nodig het extra lid uit

Vervolgens moet je het e-mailadres en de gebruikersnaam van het nieuwe lid toevoegen. Hier kun je ook kiezen of je een nieuw profiel wil aanmaken of het oude profiel wil overzetten. Doe je dat laatste, dan verdwijnt het profiel van de ‘meekijker’ uit je eigen account. Het nieuwe extra lid ontvangt een uitnodigingsmail en kan vervolgens het account bevestigen en het wachtwoord aanpassen. Zo is het extra lidaccount heel eenvoudig aangemaakt.


Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.