Netflix schrapt weer twee populaire series na slechts één seizoen

Netflix heeft besloten niet door te gaan met Partner Track en The Imperfects. Deze twee series verschenen enkele maanden geleden bij de streamingdienst en werden best aardig bekeken, maar toch blijkt het niet goed genoeg te zijn voor een vervolg. Na First Kill en Resident Evil zijn dit weer twee populaire series die na slechts één seizoen stoppen.

Netflix-serie ‘Partner Track’ gecanceld na één seizoen

Op 26 augustus verscheen Partner Track op Netflix, een nieuwe romantische dramaserie die al snel vergeleken werd met Sex and the City en Suits. De serie van de makers van Charmed en Hawaii Five-0 draait om advocaat Ingrid Yun (Arden Cho), die om partner te worden de nodige zakelijke (en romantische) hindernissen moet zien te overwinnen. Ondanks het veelbelovende openingsweekend, waarin de serie 16,7 miljoen minuten gestreamd werd, hield een plekje in de Netflix top 10 maar drie weken aan.

Was je wel te spreken over de serie en behoorde je misschien wel tot die eerste 16,7 miljoen gestreamde minuten, dan heeft Netflix helaas slecht nieuws voor je. Ondanks de grote cliffhanger aan het einde van het eerste seizoen zullen we nooit weten wat er verder met Ingrid Yun gaat gebeuren. De serie heeft namelijk geen groen licht gekregen voor een tweede seizoen.

Ook ‘The Imperfects’ mag niet door

Voor The Imperfects is de koek ook op. Hoewel deze serie ruim 24 miljoen uur bekeken werd in de eerste week, was dit niet genoeg. Ook hierbij was de snel dalende populariteit misschien een goede graadmeter; net als Partner Track hield The Imperfects het maar drie weken vol in de Netflix Top 10.

De serie draaide om drie twintigers die door experimentele gentherapie veranderden in monsters. Om dit terug te draaien, moesten ze de wetenschapper opsporen die dit op zijn geweten had. De recensies van deze sciencefictionserie waren niet al te best, maar onder het grote publiek viel de serie dus best in de smaak. Helaas zullen we nooit weten wat er na de eerste tien afleveringen met de personages gebeurt.

Dit gaat er ook verdwijnen van Netflix

Naast een hoop gecancelde series worden er door Netflix ook regelmatig titels compleet uit het aanbod verwijderd. Zo werd onlangs bekendgemaakt dat op 21 november de allereerste Netflix Original zal verdwijnen uit het aanbod. Op de hoogte blijven van alle films en series die door de streamingdienst verwijderd worden? Houd dan het verdwijnsein in de gaten, waarbij we dit maandelijks op een rijtje zetten. Van de belangrijkste titels hoor je dit natuurlijk ook altijd via je mail.


Synopsissen: Netflix

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.