Top 10 Beste Kerstfilms op Netflix in 2020

Staat de kerstboom al? En liggen de chocolade kerstkransjes klaar? Mooi, dan ben je klaar voor een heerlijk avondje op de bank met een kerstfilm op Netflix! De Kerst van 2020 wordt absoluut anders dan gebruikelijk door het Coronavirus, maar dat mag de filmpret niet drukken. Daarom vind je hier de Top 10 Beste Kerstfilms op Netflix van 2020!

Top 10 Beste Kerstfilms op Netflix in 2020

Wat is er nou precies zo speciaal aan de kerstfilms op Netflix? Wat ons betreft is dat de combinatie van ijzersterke Netflix Originals en absolute klassiekers. Zo kun je op de streamingdienst films als Sleepless in Seattle en The Polar Express bekijken, maar is er met gloednieuwe eigen content als Operation Christmas Drop en Dolly Parton’s Christmas on the Square meer dan genoeg van eigen makelaardij te streamen.

Hieronder vind je de top 10 van de beste en nieuwste kerstfilms op Netflix van dit moment (inclusief verhaal en trailer van de film) en via de rode knop bekijk je direct de volledige collecties van de titels voor Kerst op het video on demand-platform. Alvast een hele fijne Kerst in 2020 gewenst!

1. The Christmas Chronicles (2018)

Nadat een broer en een zus per ongeluk de slee van de Kerstman laten crashen, halen ze een nacht door om kerstmis te redden met een Kerstman die zegt waar het op staat.

Ga direct naar The Christmas Chronicles op Netflix.

2. The Christmas Chronicles 2 (2020)

Kate is inmiddels een tiener en niet blij met de nieuwe relatie van haar moeder. Ze loopt weg en belandt op de Noordpool, waar een ondeugende elf Kerstmis wil dwarsbomen.

Ga direct naar The Christmas Chronicles 2 op Netflix.

3. De Familie Claus (2020)

Jules houdt niet van kerst. Maar als zijn opa plotseling ziek wordt, ontdekt hij de magische tradities van zijn familie en beseft hij dat alleen hij Kerstmis kan redden.

Ga direct naar De Familie Claus op Netflix.

4. Holidate (2020)

Twee singles die elkaar nauwelijks kennen en niet alleen willen zijn tijdens de feestdagen, worden elkaars platonische metgezel, maar krijgen dan gevoelens voor elkaar.

Ga direct naar Holidate op Netflix.

5. Klaus (2019)

Een simpele goede daad geeft een ijskoude, afgelegen plek een sprankje hoop en laat een kerstlegende herleven.

Ga direct naar Klaus op Netflix.

6. The Princess Switch 2: Switched Again (2020)

Margarets kroning tijdens de kerst verstoort haar liefdesleven. Haar dubbelgangster Stacy probeert haar te helpen, maar zal een derde lookalike hun plan verpesten?

Ga direct naar The Princess Switch 2: Switched Again op Netflix. Deze film is het vervolg op The Princess Switch uit 2018.

7. Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020)

Jaren nadat zijn leerling hem heeft verraden, krijgt een ooit opgewekte speelgoedmaker nieuwe hoop wanneer zijn lieve, nieuwsgierige kleindochter in zijn leven komt.

Ga direct naar Jingle Jangle: A Christmas Journey op Netflix.

8. Dr Seuss’ How The Grinch Stole Christmas (2000)

Waarom is The Grinch (Jim Carrey) zo´n mopperpot? Niemand lijkt dit te weten, tot de kleine Cindy Lou Who (Taylor Momsen) de touwtjes in eigen handen neemt en zowel Whoville als de wereld van The Grinch op zijn kop zet, binnenstebuiten keert … en met de grappige kant naar boven op haar zoektocht naar de echte betekenis van Kerstmis.

Ga direct naar Dr. Seuss’ How the Grinch Stole Christmas op Netflix.

9. The Holiday (2006)

De Amerikaanse Amanda en de Engelse Iris ruilen tijdens de kerstdagen twee weken van huis. Beide vrouwen zijn teleurgesteld in de liefde, maar lijken in hun tijdelijke woning het geluk weer te vinden.

Ga direct naar The Holiday op Netflix.

10. Office Christmas Party (2016)

Clay dreigt zijn baan te verliezen dankzij zijn ijskoude zus Carol, die de CEO van zijn bedrijf is. Hij probeert hier een stokje voor te steken door een grote klant binnen te halen met een kerstfeestje.

Ga direct naar Office Christmas Party op Netflix.

Alle beste kerstfilms op streamingdiensten in Nederland

In het overzicht hieronder zie je vijf topfilms voor Kerst op de vier grootste streamingdiensten van Nederland. Daaronder vind je nog wat extra uitleg voor de beste films voor de feestdagen per streamingdienst en zelfs de mogelijkheid om een tijd gratis naar deze titels te kijken. Al deze films met verhaal en trailer vind je op de pagina met de Top 20 Kerstfilms van 2020 in Nederland.

Overzicht films kerst 2020 streaming
In dit overzicht vind je vijf topfilms op Netflix, Amazon Prime Video, Videoland en Disney+ in Nederland voor de Kerst van 2020

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video heeft al meermaals laten zien dat ze beschikken over een flinke selectie van kwaliteitscontent en ook dit jaar kun je weer op de snel groeiende streamingdienst terecht voor een aantal heerlijke kerstfilms. Zo is bijvoorbeeld het kerstkijkcijferkanon Last Christmas uit 2019 aan Amazon’s video on demand-platform toegevoegd, maar kun je er ook terecht voor de volledige reeks van Lord of the Rings en natuurlijk Harry Potter. Voor wie is het bingewatchen van deze films inmiddels nou geen kersttraditie?

Disney+

Disney+ is natuurlijk dé magische streamingdienst waar je terecht kunt om te genieten van de beste kerstfilms, waaronder de ideale kerstklassieker: Home Alone! Daarnaast verschijnt dit jaar een gloednieuwe film (Godmothered) net als de kersthit Noelle van 2019. Overigens kun je op Disney+ ook terecht voor kerstklassiekers als A Christmas Carol. Veel kijkplezier!

Videoland

Videoland is in Nederland de plek waar je terecht kunt voor de heerlijke Hallmark films, dus er is een flink aantal kerstfilms op de streamingdienst te vinden die van deze makelaardij zijn. Daarnaast vind je er een combinatie van wat oudere klassiekers en wat nieuwere kersthits.