Netflix abonnementen: wat kost welk lidmaatschap?

Wat kost een Netflix abonnement? Wil je weten welke abonnementen Netflix biedt? Hoe duur is Netflix als je een eigen account aanschaft en wat zijn de kosten als je een Netflix account deelt? Hier leggen we alles uit over de verschillen tussen de soorten Netflix abonnementen en de prijs ervan.

Let op: Claim tijdelijk deze kosteloze aanbiedingen ➝ kijk hier nu 30 dagen gratis naar Amazon Prime Video of kijk hier 14 dagen gratis naar NLZIET

Wat zijn de kosten van de verschillende Netflix abonnementen?

Allereerst is het goed om te weten dat Netflix vroeger de eerste maand gratis was, zodat je de streamingdienst eerst kon uitproberen. Inmiddels is dat echter niet meer het geval. Daarna wordt er een kleine prijs vanaf 7,99 euro per maand voor het goedkoopste abonnement (basic abonnement) automatisch van je rekening afgeschreven. De andere prijzen zijn 11,99 euro per maand voor het standaard abonnement en 15,99 euro per maand voor het premium abonnement. De drie verschillende abonnementen vergelijken we hieronder met elkaar. Van de drie verschillende accounts is het abonnement Standaard het meest gekozen Netflix abonnement.

Netflix Abonnement ‘Basic’Netflix Abonnement ‘Standaard’Netflix Abonnement ‘Premium’
Prijs per maand€7,99€11,99€15,99
Resolutie720p1080p4K + HDR
HD / Full HD / Ultra HD beschikbaarHDFull HDUltra HD
Aantal schermen tegelijk mogelijk124
Aantal apparaten met gedownloade films en series tegelijk mogelijk126
Kijken op laptop, tablet, computer, mobiele telefoon en tvJaJaJa
Toegang tot alle films, series en games op Netflix NederlandJaJaJa
Altijd opzegbaarJaJaJa
Eerste maand gratisNeeNeeNee
Ruimtelijke audioNeeNeeJa
Optie om extra lidplekken met ander woonadres toe te voegenNeeJa, max. 1 voor €3,99 p/mJa, max. 2 voor elk €3,99 p/m

Netflix abonnementen vergelijking

Vergelijk je de drie Netflix abonnementen, dan zie je een paar verschillen. Die verschillen worden in de tabel hierboven duidelijk weergegeven. Hier vergelijken we nog eens extra de details van de drie Netflix abonnementen.

Netflix abonnement ‘Basic’

Het Basic abonnement is het goedkoopste abonnement dat Netflix biedt. Het kost €7,99 per maand en biedt geen ondersteuning voor het kijken van films en series in Full HD of Ultra HD. Je kunt maar op één scherm tegelijkertijd Netflix kijken met dit abonnement. Ook kun je maar op één apparaat tegelijk films en series gedownload hebben. Het is wel mogelijk om Netflix te streamen op laptops, tablets, computers, mobiele telefoons en tv. Ook heb je toegang tot het volledige Netflix aanbod. Ten slotte is het abonnement altijd opzegbaar, maar je hebt geen ruimtelijke audio en kunt geen extra lidplekken van buiten je huishouden toevoegen.

Netflix abonnement ‘Standaard’

Het Standaard abonnement is net iets duurder. Je betaalt een bedrag van €11,99 per maand. Ook kun je er in tegenstelling tot het Basic abonnement wel films en series mee kijken in HD en Full HD, maar in tegenstelling tot het Premium abonnement niet in Ultra HD. Als je een nieuw abonnement afsluit in de categorie standaard kun je op twee schermen tegelijk Netflix kijken en op twee apparaten tegelijk films en series gedownload hebben. Ook kun je het Netflix aanbod streamen vanaf je laptop, mobiele telefoon, tv, computer en tablet. Ten slotte is er toegang tot het volledige aanbod van Netflix Nederland, is het Standaard abonnement altijd opzegbaar, kun je niet naar ruimtelijke audio luisteren en kun je maximaal 1 extra lidplek aanschaffen van buiten je huishouden voor €3,99 per maand.

Netflix abonnement ‘Premium’

Het Premium abonnement is het duurste abonnement van de drie en kost €15,99 per maand. In tegenstelling tot het Basic en Standaard abonnement is het mogelijk om naast HD en Full HD ook films en series in Ultra HD te kijken. Kies je ervoor dit abonnement af te sluiten, dan kun je op vier schermen tegelijk Netflix streamen. Ook kun je op zes apparaten tegelijk films en series gedownload hebben en kun je alles kijken op tv, mobiel, computer, tablet en laptop. Verder heb je toegang tot alle films en series van Netflix Nederland. Ten slotte is ook dit abonnement altijd opzegbaar, kun je met ruimtelijk audio luisteren en kun je maximaal twee extra lidplekken voor elk €3,99 per maand aan je account toevoegen.

Netflix abonnement nemen, hoe sluit je een abonnement af?

Benodigde tijd: 5 minuten

Nu je erachter bent wat de kosten van een Netflix abonnement zijn, leggen we je uit hoe je een abonnement kan afsluiten. Een Netflix account nemen werkt simpel. Hier leggen we stap voor stap uit hoe je dat moet doen:

 1. Ga naar de website van Netflix.

  Die vind je op www.netflix.com.

 2. Klik op bekijk de abonnementen.

  Zo zie je een overzicht van de verschillende opties.

 3. Kies het abonnement dat bij je past en klik op doorgaan.

  Maak je keuze in deze stap.

 4. Klik nogmaals op doorgaan.

  Bevestig hiermee je keuze.

 5. Geef een e-mailadres op met een zelf gekozen wachtwoord en klik op doorgaan.

  Geef correcte gegevens door.

 6. Kies de betalingsmethode en vul je betalingsgegevens in.

  Je inschrijving is bevestigd.

Account delen bij Netflix

Vraag je je af: wat kost Netflix als je een account deelt? Je ziet in het bovenstaande overzicht dat bij de verschillende abonnementen een aantal schermen vermeldt staat waar tegelijkertijd Netflix op kan worden gekeken. De Netflix kosten veranderen niet wanneer een account wordt gedeeld binnen een huishouden, maar enkel als je extra lidplekken buiten je woonadres aan je account toevoegt voor €3,99. De prijs hangt verder alleen af van de keuze van het soort Netflix abonnement.

Wat is HD en Ultra HD? Is elke Netflix film en serie in HD en Ultra HD?

Zoals in de tabel boven vermeld staat kun je met bepaalde momenten het Netflix aanbod in HD, Full HD en Ultra HD kijken. Dit kan met het Netflix basic abonnement (HD), standaard abonnement (Full HD) en met het Netflix premium abonnement (HD & Ultra HD). Vraag je je af: wat kost Netflix als je HD, Full HD of Ultra HD wilt kijken? Dan moet je kijken naar de prijzen van het standaard abonnement of premium abonnement. Niet alle films zijn echter in HD, Full HD of Ultra HD te zien. Dit is afhankelijk van drie factoren. Ten eerste en tweede zijn het apparaat waarop wordt gekeken en de internetprovider via welke wordt gestreamd van belang. Ten derde zijn niet alle Netflix films en series beschikbaar in HD of Ultra HD.