Netflix abonnementen: wat kost welk lidmaatschap?

Wat kost een Netflix abonnement? Wil je weten welke abonnementen Netflix biedt? Hoe duur is Netflix als je een eigen account aanschaft en wat zijn de kosten als je een Netflix account deelt? Hier leggen we alles uit over de verschillen tussen de soorten Netflix abonnementen en de prijs ervan.

Wat zijn de kosten van de verschillende Netflix abonnementen?

Allereerst is het goed om te weten dat Netflix vroeger de eerste maand gratis was, zodat je de streamingdienst eerst kon uitproberen. Inmiddels is dat echter niet meer het geval. Daarna wordt er een kleine prijs vanaf 7,99 euro per maand voor het goedkoopste abonnement (basic abonnement) automatisch van je rekening afgeschreven. De andere prijzen zijn 10,99 euro per maand voor het standaard abonnement en 13,99 euro per maand voor het premium abonnement. De drie verschillende abonnementen vergelijken we hieronder met elkaar. Van de drie verschillende accounts is het abonnement Standaard het meest gekozen Netflix abonnement.

Netflix Abonnement ‘Basic’Netflix Abonnement ‘Standaard’Netflix Abonnement ‘Premium’
Prijs per maand€7,99€11,99€15,99
Resolutie480p1080p4K + HDR
HD / Ultra HD beschikbaarNeeHDUltra HD
Aantal schermen tegelijk mogelijk124
Aantal apparaten met gedownloade films en series tegelijk mogelijk124
Kijken op laptop, tablet, computer, mobiele telefoon en tvJaJaJa
Toegang tot alle films en series op Netflix NederlandJaJaJa
Altijd opzegbaarJaJaJa
Eerste maand gratisNeeNeeNee

Netflix abonnementen vergelijking

Vergelijk je de drie Netflix abonnementen, dan zie je een paar verschillen. Die verschillen worden in de tabel hierboven duidelijk weergegeven. Hier vergelijken we nog eens extra de details van de drie Netflix abonnementen.

Netflix abonnement ‘Basic’

Het Basic abonnement is het goedkoopste abonnement dat Netflix biedt. Het kost €7,99 per maand en biedt geen ondersteuning voor het kijken van films en series in HD of Ultra HD. Je kunt maar op één scherm tegelijkertijd Netflix kijken met dit abonnement. Ook kun je maar op één apparaat tegelijk films en series gedownload hebben. Het is wel mogelijk om Netflix te streamen op laptops, tablets, computers, mobiele telefoons en tv. Ook heb je toegang tot het volledige Netflix aanbod. Ten slotte is het abonnement altijd opzegbaar.

Netflix abonnement ‘Standaard’

Het Standaard abonnement is net iets duurder. Je betaalt een bedrag van €11,99 per maand. Ook kun je er in tegenstelling tot het Basic abonnement wel films en series mee kijken in HD, maar in tegenstelling tot het Premium abonnement niet in Ultra HD. Als je een nieuw abonnement afsluit in de categorie standaard kun je op twee schermen tegelijk Netflix kijken en op twee apparaten tegelijk films en series gedownload hebben. Ook kun je het Netflix aanbod streamen vanaf je laptop, mobiele telefoon, tv, computer en tablet. Ten slotte is er toegang tot het volledige aanbod van Netflix Nederland en is het Standaard abonnement altijd opzegbaar.

Netflix abonnement ‘Premium’

Het Premium abonnement is het duurste abonnement van de drie en kost €15,99 per maand. In tegenstelling tot het Basic en Standaard abonnement is het mogelijk om naast HD ook films en series in Ultra HD (4K + HDR) te kijken. Kies je ervoor dit abonnement af te sluiten, dan kun je op vier schermen tegelijk Netflix streamen. Ook kun je op vier apparaten tegelijk films en series gedownload hebben en kun je alles kijken op tv, mobiel, computer, tablet en laptop. Verder heb je toegang tot alle films en series van Netflix Nederland. Ten slotte is ook dit abonnement altijd opzegbaar.

Netflix abonnement nemen, hoe sluit je een abonnement af?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Nu je erachter bent wat de kosten van een Netflix abonnement zijn, leggen we je uit hoe je een abonnement kan afsluiten. Een Netflix account nemen werkt simpel. Hier leggen we stap voor stap uit hoe je dat moet doen:

 1. Ga naar de website van Netflix.

  Die vind je op www.netflix.com.

 2. Klik op bekijk de abonnementen.

  Zo zie je een overzicht van de verschillende opties.

 3. Kies het abonnement dat bij je past en klik op doorgaan.

  Maak je keuze in deze stap.

 4. Klik nogmaals op doorgaan.

  Bevestig hiermee je keuze.

 5. Geef een e-mailadres op met een zelf gekozen wachtwoord en klik op doorgaan.

  Geef correcte gegevens door.

 6. Kies de betalingsmethode en vul je betalingsgegevens in.

  Je inschrijving is bevestigd.

Account delen bij Netflix

In het overzicht van de verschillende abonnementen staat het aantal schermen waarop je tegelijkertijd Netflix kan kijken. De kosten van een abonnement veranderen niet als op dat account met meerdere mensen wordt gekeken. De prijs van een Netflix abonnement is alleen afhankelijk van de keuze van het soort abonnement. Het is dus niet duurder om een account te delen dan om een eigen account te hebben.

Wat is HD en Ultra HD? Is elke Netflix film en serie in HD en Ultra HD?

Zoals in de tabel boven vermeld staat kun je met bepaalde momenten het Netflix aanbod in HD en Ultra HD kijken. Dit kan met het Netflix standaard abonnement (HD) en met het Netflix premium abonnement (HD & Ultra HD). Niet alle films zijn echter in HD of Ultra HD te zien. Dit is afhankelijk van drie factoren. Ten eerste en tweede zijn het apparaat waarop wordt gekeken en de internetprovider via welke wordt gestreamd van belang. Ten derde zijn niet alle Netflix films en series beschikbaar in HD of Ultra HD.

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.