Disney+ komt dit najaar met nieuwe Nederlandse thrillerserie

Er staan al heel wat nieuwe Nederlandse series op de kalender voor dit najaar en we kunnen er nu nóg eentje aan de lijst toevoegen. Disney+ heeft namelijk aangekondigd dat ze bezig zijn met hun eerste Original-serie van eigen bodem, die over een aantal maanden in het aanbod verwacht wordt. De serie gaat Nemesis heten en dit is wat je erover moet weten.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Nieuwe Nederlandse serie in de maak

Disney+ kondigt de komst van Nemesis aan. Deze serie volgt Sylvia van Maele, die officier van justitie is in Den Haag. Samen met rechercheur Lars van Deurnen stort ze zich op financiële misdaad en belastingontwijking. Maar als voor Sylvia de grenzen tussen persoonlijk en professioneel vervagen en ze steeds minder vertrouwt op de mensen die dicht bij haar staan, moet ze alles op alles zetten om te overleven binnen deze wereld.

Nemesis is gebaseerd op de bekende roman van Simon de Waal en wordt geregisseerd door Sander van Meurs en Pieter Kuijpers, die eerder Van God Los en Riphagen maakten. Er is een topcast verzameld, met grote namen als Lies Visschedijk, Peter Blok, Romana Vrede en Chris Peters.

Wanneer verschijnt ‘Nemesis’ op Disney+?

Nu ben je uiteraard benieuwd wanneer de nieuwe Nederlandse serie te zien zal zijn. Helaas hebben we op dit moment nog geen officiële releasedatum ontvangen, maar we weten wel dat het in het najaar van 2024 zover zal zijn. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van alle recente informatie via je mail. Daarnaast volg je het laatste nieuws via onze website en social media-kanalen.

Meer weten? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Meer Nederlandse series aangekondigd

Er komen nóg meer toffe series van eigen bodem aan. Zo komen de makers van Penoza en Het Gouden Uur met Bad Standing. Dit draait om de leider van een beruchte motorbende. Hij heeft net een tijd achter slot en grendel gezeten. Als hij vrijkomt, stort hij zich direct op zijn criminele verplichtingen. Maar ook zijn familierelaties zijn in de tussentijd op zijn kop gezet. We verwachten de serie dit najaar op Amazon Prime Video.

En Videoland komt met Safe Harbor. Deze serie speelt zich af in de Rotterdamse haven, maar heeft een internationale cast vol met grote namen. Acteurs uit Game of Thrones en Peaky Blinders maken hun opwachting. Het draait om hacker Tobias en zijn beste vriend Marco. Zij moeten het beveiligingssysteem van de Rotterdamse haven hacken om zo drugshandel makkelijker te maken. Door deze klus komen ze op de radar te staan van de Ierse maffia én de autoriteiten. Deze serie verschijnt in 2025.


Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.