Deze Nederlandstalige serie is nu een wereldwijde hit op Netflix

Het gebeurt niet vaak dat een Nederlandstalige serie internationaal aanslaat. Eerder deed de misdaadserie Undercover (2019–) dit natuurlijk wel en nu is er weer een nieuwe hit uit de Lage Landen bij gekomen. De controversiële Vlaamse serie Twee Zomers (2022), die sinds 3 juni op Netflix staat, is niet alleen in Nederland razend populair, maar wordt in 33 andere landen ook massaal gestreamd.

‘Twee Zomers’ is een hit op Netflix in 34 landen

Al een week lang stemmen een heleboel kijkers in landen als Argentinië, Oostenrijk, Polen, Spanje, Zweden, Groot-Brittannië en Uruguay af op de Vlaamse serie Twee Zomers. Gek is dit op zich niet, want de serie is confronterend, controversieel en daardoor behoorlijk verslavend. Het is trouwens niet zo dat iedereen nu massaal een woordje Vlaams leert; in veel landen wordt de serie nagesynchroniseerd.

Het draait allemaal om een vriendengroep die samenkomt op een afgelegen eiland om een verjaardag te vieren. Al snel komt er een schokkend geheim van dertig jaar geleden naar boven en slaat de sfeer totaal om. Een van de vrienden wordt gechanteerd met een filmpje van een groepsverkrachting en iedereen lijkt iets te verbergen te hebben. Dit levert een loeispannend verhaal met diverse plottwists op. In de serie zien we onder meer Kevin Janssens, Ruth Becquart, Koen de Bouw en An Miller terug.

Lof én kritiek voor de Vlaamse serie

Hoewel de serie over de hele wereld razend populair is en op IMDb een keurige score van een 6,9 krijgt, is niet iedereen positief. Twee Zomers gaat de controverse op bepaalde vlakken niet uit de weg. Het is dan ook niet voor niets dat er al flink wat ophef in België ontstond, waar de serie eerder werd uitgezonden op Eén. Zo is er kritiek omdat de serie expliciete scènes van de groepsverkrachting laat zien. Bovendien worden de daden volgens sommigen bagatelliserend weergegeven en is er te weinig begrip voor het leed van de slachtoffers.

Meer informatie over de Twee Zomers op Netflix

Een groep hechte vrienden komt weer bijeen voor een luxe vakantie, tientallen jaren nadat een van hen seksueel werd aangerand door anderen in de groep.

TitelTwee Zomers
SoortSerie
Jaar2022
TaalVlaams
Duur6 afleveringen
CategorieDrama, Thriller
IMDb6,9 uit 1.700 stemmen
RegisseurTom Lenaerts, Paul Baeten Gronda
CastAn Miller, Marieke Anthoni, Tom Vermeir, Lukas Bulteel, Herwig Ilegems, Bjarne Devolder, Inge Paulussen, Louise Bergez, Kevin Janssens, Tijmen Govaerts, Ruth Becquart, Tine Roggeman, Koen De Bouw, Vincent Van Sande
KijkenBekijk nu op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.