Twee Nederlandse Viaplay Originals aangekondigd: ‘Something Stupid’ en ‘De Schuldige’

Nadat Viaplay eerder aankondigde haar Nederlandse aanbod aan te vullen met DreamWorks Animation, STARZPLAY en Hayu, zijn vanochtend ook twee nieuwe Nederlandse Original series naar buiten gebracht. De streamingdienst gaat werken aan de duistere komedie Something Stupid naar het script van Saskia Noort en het misdaaddrama De Schuldige.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Viaplay kondigt komst duistere komedie ‘Something Stupid’ naar het script van Saskia Noort aan

Schrijfster Saskia Noort is met haar script de grondlegger voor de duistere komedie Something Stupid. Zij laat weten: “Ik ben enorm enthousiast over het schrijven van mijn eerste originele serie voor Viaplay. Het is ook nog eens mijn eerste dark comedy, dus ik vind het een eer om deze kans te krijgen. Ik zal jullie niet teleurstellen!”

Bestsellerschrijfster Saskia Noort staat bekend als ‘The Dutch Queen of Suspense’ met meer dan 3 miljoen verkochte boeken. Haar serie wordt geproduceerd door Levitate Film en zal gaan over drie vrouwen die wraak willen nemen op de man die hen heeft verraden. Something Stupid verkent thema’s als (on)gelijkheid en uitbuiting in de tv-industrie.

Ook misdaaddrama ‘De Schuldige’ is onderweg naar Viaplay in Nederland

De Schuldige is de tweede aangekondigde titel door Viaplay. Het verhaal gaat over een moeder die ontdekt dat haar tienerzoon een moord heeft gepleegd. Zij gaat tot het uiterste om hem uit de gevangenis te houden.

Deze serie is geschreven door Liesbeth Strik, bekend van ‘Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden’ en ‘Mijn Kleine Grote Broer’. Zij vertelt: “Ik kijk er naar uit om ‘De Schuldige’ te maken voor Viaplay. Het wordt een psychologische thriller over ouderschap – een persoonlijk verhaal over de worsteling van een moeder waarvan ik overtuigd ben dat het een breed publiek zal aanspreken.”

Viaplay gaat morgen live in Nederland

Viaplay wordt op 1 maart 2022 in Nederland gelanceerd. De streamingdienst van Nordic Entertainment Group (NENT) levert een aanbod van sport internationale films, series en content voor kinderen, live sport en Viaplay Originals.

Een abonnement kan direct bij Viaplay worden afgesloten of via verschillende partners, waaronder KPN, Ziggo, T-Mobile, DELTA en Caiway. Je vindt meer informatie hierover in ons artikel: Wat kost Viaplay?


Tekst: Viaplay