Deze Nederlanders doen mee aan zwemmen op de Olympische Spelen van 2024

Na het WK Zwemmen in Japan is het tijd om in het diepe te springen voor het volgende grote zwemevenement. Het duurt namelijk niet lang meer tot de Olympische Spelen van 2024 losbarsten. Benieuwd welke Nederlandse sporters zich al gekwalificeerd hebben voor het zwemmen bij de Olympische Spelen in 2024? In dit artikel zetten we alle namen op een rij.

Parijs is de locatie van de Olympische Spelen in 2024

Exact 100 jaar nadat de Olympische Spelen voor het eerst hier werden gehouden, keert het grootste sportfestijn van de wereld terug naar Frankrijk, om precies te zijn in de hoofdstad Parijs. Hiermee neemt de stad het stokje over van Tokio (2021). De Olympische Spelen starten op vrijdag 26 juli met de openingsceremonie op de Seine. De sluitingsceremonie is pas op zondag 11 augustus, dus we kunnen dik twee weken genieten van heel wat sportplezier.

Ook zwemmen is weer onderdeel van het sportassortiment

Tijdens het zwemmen op de Olympische Spelen staan er 35 onderdelen op het programma. Dat is een heleboel, hoofdzakelijk door de vele verschillende afstanden en slagen. In totaal doen er bij de mannen en vrouwen ieder maximaal 426 sporters mee. Het kan ook voorkomen dat een sporter aan verschillende wedstrijden deelneemt. Per afstand mogen er maximaal twee Nederlandse zwemmers of zwemsters meedoen. Gedurende de Spelen staat heel Parijs en omstreken in het teken van het grootste sportfestijn ter wereld. Over verschillende stadions en arena’s wordt er door sporters gestreden voor het eremetaal. Het La Défense Arena is het toneel voor het zwemmen.

Deze Nederlandse zwemmers doen mee aan de Olympische Spelen van 2024

Tijdens de Olympische Spelen komen er 10.500 sporters uit 206 verschillende landen in actie. De kwalificaties zijn momenteel nog in volle gang, maar er is al een aantal Nederlandse sporters dat zich gekwalificeerd heeft. Zo zien we bij het zwemmen op het moment van schrijven negen atleten van TeamNL terug in Parijs. Deze profs komen in actie op verschillende afstanden en slagen.

Bij het zwemmen hebben vier mannen zich geplaatst voor de Olympische Spelen. Kenzo Simons (50m) zal op de vrije slag in actie komen. Arno Kamminga (100m) en Caspar Corbeau (200 m.) doen mee aan de schoolslag. Nyls Korstanje (100m) zien we terug bij de vlinderslag. Onder de vrouwen vallen Maaike de Waard en Kira Toussaint, beiden gekwalificeerd voor de 100 meter rugslag. Kim Busch neemt deel aan de 50 meter vrije slag. Daar zien we ook Marrit Steenbergen in actie komen. Zij doet naast de 50m ook mee aan de 100 en 200 meter vrije slag en de 200 meter wisselslag. Tot slot doet Tes Schouten de schoolslag op de afstanden 100 en 200 meter.

AfstandSlagNaam
50m⚪️ Vrije slag🏊‍♂️ Kenzo Simons
100m🔴 Schoolslag🏊‍♂️ Arno Kamminga
200m🔴 Schoolslag🏊‍♂️ Caspar Corbeau
100m🟣 Vlinderslag🏊‍♂️ Nyls Korstanje
50m⚪️ Vrije slag🏊‍♀️ Kim Busch en 🏊‍♀️ Marrit Steenbergen
100m⚪️ Vrije slag🏊‍♀️ Marrit Steenbergen
200m⚪️ Vrije slag🏊‍♀️ Marrit Steenbergen
200m🟠 Wisselslag🏊‍♀️ Marrit Steenbergen
100m🔵 Rugslag🏊‍♀️ Maaike de Waard en 🏊‍♀️ Kira Toussaint
100m🔴 Schoolslag🏊‍♀️ Tes Schouten
200m🔴 Schoolslag🏊‍♀️ Tes Schouten

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.