Deze Nederlandse series op Netflix kende je nog niet

Er staan een heleboel Nederlandse series op Netflix waar iedereen weleens van gehoord heeft, zoals Het Gouden Uur, Knokke Off en Papadag. Maar soms ben je eerder op zoek naar een verborgen pareltje dan naar de bekende weg. Wij zetten vier Nederlandse series op Netflix op een rij die je waarschijnlijk nog niet gezien hebt.

🚨 Op zoek naar meer Nederlandse serietips? Lees ons artikel met 21 nieuwe Nederlandse series die je niet mag missen.

4x Nederlandse series op Netflix die je waarschijnlijk niet kent

4. Ares (2020)

We vallen direct met de deur in huis met een van de spannendste Nederlandse series op Netflix: Ares. Dit is een horrorserie van eigen bodem waarin beste vrienden Rosa en Jacob een uitnodiging krijgen om zich aan te sluiten bij een Amsterdams studentengenootschap. Deze plek blijkt een aantal duistere geheimen te schuilvesten. Met acht korte afleveringen heb je deze serie zó gebinged.

3. Fenix (2018)

Ben je gek op Undercover? Dan raden we je aan om je ook zeker eens aan Fenix te wagen. Deze serie draait namelijk ook om de Brabantse drugswereld. Als Jara en Rens na lange tijd terugkeren naar hun geboorteprovincie, raken ze al snel verstrengeld in het criminele circuit. De grenzen tussen wat kan en niet kan vervagen steeds meer. Fenix heeft hoofdrollen voor Rifka Lodeizen en Teun Luijkx.

2. Toon (2016)

Mocht je op zoek zijn naar iets luchtigers, dan is Toon een echte aanrader. We volgen de introverte Toon, die niets liever doet dan op zijn kamer liedjes schrijven. Als hij op een feestje met een slokje te veel op een nummertje speelt op zijn gitaar, gaat het filmpje dat daarvan gemaakt wordt tegen alle verwachtingen in viraal. Plots is Toon wereldberoemd en moet hij, met al zijn sociale onhandigheid, de showbizzwereld trotseren.

1. Als de Dijken Breken (2016)

We sluiten af met Als de Dijken Breken. De titel van deze serie vertelt eigenlijk al waar het over gaat: na een storm van epische proporties zijn de dijken gesneuveld en stroomt Nederland vol met water. We volgen verschillende personages, waaronder de minister-president. Hoe kan iedereen een ramp als deze te boven komen? Een hoop bekende Nederlandse acteurs zijn opgetrommeld voor deze goed ontvangen serie. Zo zie je Gijs Scholten van Aschat, Loek Peters, Susan Visser en Frank Lammers terug.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per maand

Er gaat geen maand voorbij waarin Netflix geen nieuwe series aan het aanbod toevoegt. Benieuwd welke titels de afgelopen paar weken op de streamingdienst zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. Daarnaast laten we je ook altijd weten welke nieuwe Nederlandse series nog verwacht worden in het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Op de hoogte blijven van de nieuwste thrillers? Dan kun kun je je aansluiten bij de Facebook-groep ‘Netflix aanraders’.

Netflix aanraders 🍿

Synopsissen: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.