5 Nederlandse romcoms om te kijken na ‘Verliefd op Bali’

Filmliefhebbers opgelet, want sinds 1 februari draait Verliefd op Bali in de bioscoop. In de nieuwe film van Johan Nijenhuis gaan Jenny, Dewi en Cornelie naar Bali. Deze totaal verschillende vrouwen komen ieder met hun eigen motivatie en vragen naar het eiland. De cast bestaat onder andere uit Anouk Maas, Jim Bakkum, Nadja Hüpscher, Wieteke van Dort en Tara Hetharia. Heb je de film al op het witte doek gezien? Dan ben je vast in de stemming voor meer. Daarom zetten we in dit artikel 5 Nederlandse romcoms om na Verliefd op Bali te kijken.

5x Nederlandse films om na ‘Verliefd op Bali’ te kijken

5. Weg van Jou (2017) – Prime Video

We beginnen de lijst met de film Weg Van Jou, onder andere te kijken op Prime Video. Evi (Katja Herbers) verlangt naar een nieuwe baan in het buitenland. Ze is helemaal klaar om haar koffers te pakken voor de promotie in Rio de Janeiro. Helaas spat deze droom uiteen als ze door haar werk naar Zeeuws-Vlaanderen wordt gestuurd. Stoppen is geen optie, want dit zou het einde van haar carrière betekenen. Ze verlaat haar vriend en twee beste vriendinnen (Imanuelle Grives, Elise Schaap) in Rotterdam en probeert een nieuw leven op te bouwen. Maar de vervelende schipper Stijn (Maarten Heijmans) maakt het haar zeker niet gemakkelijk…

4. De Matchmaker (2018) – NLZIET

Chris (Benja Bruijning) reist de hele wereld over voor zijn werk als fotograaf. Maar wanneer de opdrachten uitblijven, moet hij noodgedwongen terugkeren naar zijn moeder Marja (Ariane Schluter). Hoewel zij hem met open armen ontvangt, heeft Chris het lastig om te aarden in zijn dorpse geboorteplaats. Gelukkig krijgt hij de opdracht om een promotievideo voor een datingsite te maken. Zonder dat ze het weet, filmt Chris zijn moeder. De aanmeldingen stromen binnen, waardoor Chris een ware matchmaker wordt.

3. Ja, Ik Wil! (2015) – Pathé Thuis

Roos (Elise Schaap) heeft het helemaal voor elkaar. Maar iedere keer als ze begint te dromen van een huwelijk, wordt ze gedumpt. Tot overmaat van ramp wordt ze ook nog eens uitgenodigd voor alle bruiloften van haar exen (Jeroen Spitzenberger, Thomas Cammaert). Roos laat zich niet kennen en neemt haar jongere stagiair Daan (Martijn Lakemeier) mee naar de ceremonies. Je begrijpt dat dit de nodige gênante situaties oplevert. Wanneer Roos als een blok voor Jacob (Thijs Römer) valt, komt ze tot de ontdekking dat hij getrouwd is. Zal ze ooit haar ware liefde gaan vinden?

2. All You Need Is Love (2018) – Prime Video

Na het overlijden van zijn vrouw, verdwijnt presentator Maarten (Fedja van Huêt) vlak voor de kerstspecial van het populaire programma All You Need Is Love. Zonder iemand iets te vertellen stapt hij op het vliegtuig naar de Schotse hooglanden. Producer Olav en assistent Japie zijn wanhopig op zoek naar een nieuwe host. De nodige humor en romantiek kunnen niet ontbreken tijdens deze zoektocht. De rest van Nederland bereid zich ondertussen voor op kerstavond. Zal Dr. Love op tijd worden gevonden?

1. Verliefd op Ibiza (2013) – Viaplay

Na Verliefd op Bali kun je natuurlijk de eerder verschenen films van Johan Nijenhuis kijken. In Verliefd op Ibiza, onder andere te streamen op HBO Max, reizen elf mensen af naar, hoe kan het ook anders, Ibiza. Iedereen komt met een eigen plan naar het partyeiland. Maar niks is minder waar, want in feite staat iedereen voor dezelfde uitdaging. Alle verhalen komen samen als Armin van Buuren een spetterende show neerzet. In de film schitteren onder andere Jan Kooijman, Kim Feenstra, Sanne Vogel, Simone Kleinsma en Jim Bakkum.


Synopsissen: Prime Video, VUE Cinemas, Videoland, Pathé Thuis

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.