Deze Nederlandse films op Netflix mogen echte liefhebbers niet missen

Liefhebber van de Nederlandse film? Dan kun je met je Netflix-abonnement zeker even vooruit, want de streaminggigant heeft een hele hoop pareltjes van eigen bodem weten te verzamelen. Wij zetten vijf Nederlandse films op Netflix op een rij die je zeker niet mag missen.

🚨 Ook op zoek naar leuke Nederlandse serietips? Lees ons artikel met 21 nieuwe Nederlandse series die je niet mag missen.

5x Nederlandse films op Netflix

5. Zee Van Tijd (2020)

In de jaren 80 maken Lucas en Johanna een zeiltocht over de Atlantische Oceaan. Ze hebben hun vijfjarige zoontje Kai meegenomen. Maar als hij ongemerkt in het water terechtkomt en niet meer te vinden is, wordt het stel verscheurd door verdriet. Hun relatie overleeft de klap niet. Veertig jaar later ontmoeten ze elkaar weer. De hartverscheurende dramafilm Zee van Tijd is volgens veel kijkers erg aangrijpend en een echte aanrader. Houd de zakdoekjes wel gereed, want volgens de positieve reacties is het een ware tranentrekker.

4. Faithfully Yours (2022)

Bloedstollende spanning vind je in Faithfully Yours. Kijkers waren hier razend enthousiast over en dus is dit er ook zeker eentje die niet op je kijklijst mag ontbreken. Elise Schaap (Undercover) en Bracha van Doesburg (Oogappels) spelen vriendinnen Bodil en Isabel. Zij zijn niet helemaal eerlijk tegen hun mannen, die denken dat ze met z’n tweeën een weekendje cultuur gaan snuiven aan de Belgische kust, terwijl ze die tijd eigenlijk gebruiken om vreemd te gaan. Als een van hen echter verdwijnt, raakt de ander verstrikt in haar eigen web van leugens.

3. De Belofte van Pisa (2019)

De Belofte van Pisa draait het om Samir, een jongen die geweldig trompet kan spelen en daardoor wordt toegelaten tot het Muzieklyceum Zuid. Hier blijkt hij de enige Marokkaanse jongen te zijn. Het lukt hem daarom maar niet om zijn draai te vinden. In 2019 won Shahine El-Hamus, de acteur die Samir speelt, een Gouden Kalf voor deze film. Ook met de fantastische soundtrack werden er prijzen gewonnen.

2. Captain Nova (2021)

Sciencefictionfilm Captain Nova neemt ons mee naar het jaar 2050. Omdat de aarde zo erg verslechterd is, moet gevechtspiloot Nova terug in de tijd om een milieuramp te voorkomen. Ze was alleen even vergeten dat er één groot probleem is: in de verleden tijd was ze natuurlijk jonger. Nova stort als twaalfjarige neer en niemand gelooft dat ze uit de toekomst komt. Alleen Nas probeert haar te helpen. Een van de hoofdrollen in deze leuke jeugdfilm is voor Mocro Maffia-acteur Marouane Meftah.

1. Weg van Jou (2017)

Een Nederlandse romcom mag natuurlijk ook niet in deze lijst ontbreken. Weg van Jou draait om Evi (Katja Herbers), die door haar werk van haar woonplaats Rotterdam wordt overgeplaatst naar Zeeuw-Vlaanderen. Als echte stadse meid ziet ze dat natuurlijk helemaal niet zitten. Weigeren kan alleen niet, want dat zou einde carrière betekenen. Er zit dan ook niks anders op dan een nieuw leven op te bouwen. De vervelende schipper Stijn (Maarten Heijmans) maakt dat alleen helemaal niet makkelijk voor haar.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per maand

Er gaat geen maand voorbij waarin Netflix geen nieuwe films aan het aanbod toevoegt. Benieuwd welke titels de afgelopen paar weken op de streamingdienst zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. Daarnaast laten we je ook altijd weten welke nieuwe Nederlandse films nog verwacht worden in het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Op de hoogte blijven van de nieuwste thrillers? Dan kun kun je je aansluiten bij de Facebook-groep ‘Netflix aanraders’.

Netflix aanraders 🍿

Synopsissen: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.