Dit is de enige Nederlandse deelnemer aan de nieuwe Netflix-serie ‘Squid Game: The Challenge’

Na het ongekende succes van Squid Game heeft Netflix eerder dit jaar bevestigd dat er een tweede seizoen zit aan te komen. Om het wachten te verzachten, is op 22 november 2023 de gloednieuwe realityserie Squid Game: The Challenge op de streamingdienst verschenen. Gebaseerd op het verhaal van de originele serie nemen 456 kandidaten het tegen elkaar op in de strijd om een gigantische prijs van $4,56 miljoen. Wereldwijd konden mensen zich voor de spelshow opgeven. Wat blijkt? Aan de serie doet ook een Nederlandse deelnemer mee. Maar wie is deze kandidaat eigenlijk?

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Zo werkt ‘Squid Game: The Challenge’ op Netflix

Op 22 november 2023 verschenen de eerste vijf afleveringen van Squid Game: The Challenge. Net als in de populaire Koreaanse serie strijden kandidaten in verschillende spellen tegen elkaar. Wie verliest, wordt geëlimineerd. Uiteraard loopt het met die deelnemers niet zo gruwelijk af als in de originele serie. Per geëlimineerde speler wordt de prijzenpot verhoogd, tot de winnaar uiteindelijk naar huis gaat met het gigantische bedrag van 4,56 miljoen dollar. In de realityserie zijn zowel bekende spellen als nieuwe uitdagingen toegevoegd. Zo kunnen het iconische Red Light, Green Light, het uitprikken van het Dalgona koekje en het knikkerspel niet ontbreken.

Kandidaten van over de hele wereld melden zich aan

Aan de spelshow konden in totaal 456 kandidaten meedoen. Iedereen van over de hele wereld kon zich aanmelden. Naast het invullen van je persoonlijke gegeven moest je ook een video uploaden. In deze video moest je vertellen waarom je mee wilde doen aan het programma, wat je strategie zou worden en wat je met het gewonnen geldbedrag zou doen. Na deze procedure volgde er nog veel meer stappen, voordat alle deelnemers definitief groen licht kregen voor deelname.

Nederlandse deelnemer aan ‘Squid Game: The Challenge’

Een van deze deelnemers is de Nederlandse Dylan Daimin. De Rotterdammer noemt zijn deelname aan de serie onwerkelijk en bizar. Alles is namelijk precies nagemaakt zoals in de originele serie. Ook ben je totaal afgesloten van de buitenwereld, waardoor je met alle andere kandidaten in een bubbel leeft. In de game draagt Dylan nummer 165.

Voordat hij mee kon doen aan het programma, moest hij eerst verschillende selectierondes doorkomen. In december hoorde hij het goede nieuws, waarna de opnames al in januari startten. De oplettende kijker kan Dylan echter al van andere programma’s kennen. Zo deed hij al eens mee aan Lingo en De Zwakste Schakel. Ook is hij naast zijn vaste baan tevens betrokken bij fotoshoots en reclames.

Uitzendschema van ‘Squid Game: The Challenge’ op Netflix

Wil je weten hoe ver Dylan Daimin is gekomen? De eerste vijf afleveringen zijn op 22 november 2023 op Netflix verschenen. Een week later, op woensdag 29 november, werden daar nog eens vier aan toegevoegd. De grote finale verschijnt op 6 december 2023 online. Hieronder staat het uitzendschema met alle titels van de afleveringen.

AfleveringDatumTitel
🟡 1Woensdag 22 november 2023“Red Light, Green Light”
🟡 2Woensdag 22 november 2023“The Man with the Umbrella”
🟡 3Woensdag 22 november 2023“War”
🟡 4Woensdag 22 november 2023“Nowhere to Hide”
🟡 5Woensdag 22 november 2023“Trick or Treat”
🟠 6Woensdag 29 november 2023“Goodbye”
🟠 7Woensdag 29 november 2023“Friend or Foe”
🟠 8Woensdag 29 november 2023“One Step Closer”
🟠 9Woensdag 29 november 2023“Circle of Trust”
🔴 10Woensdag 6 december 2023“One Lucky Day”
Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.