Dit zijn de mogelijke tegenstanders van de Oranje Leeuwinnen tijdens de achtste finale van het WK

De Oranje Leeuwinnen hebben officieel de volgende fase van het WK voetbal voor vrouwen in Nieuw-Zeeland en Australië weten te bereiken. Na de overwinning op Portugal (1-0), het gelijkspel tegen voetbalrivaal Amerika (1-1) en de megawinst op Vietnam (0-7) mogen de vrouwen zich opmaken voor hun eerste match in de knock-outfase. Maar tegen wie speelt het Nederlands elftal van Andries Jonker deze achtste finale en wanneer vindt deze plaats? De wedstrijden van de Nederlandse voetbaldames worden live op tv uitgezonden, waardoor ze onder andere online te kijken zijn via NLZIET.

Laatste wedstrijd uit de groepsfase: Nederland versus Vietnam

De laatste wedstrijd die in de groepsfase werd gespeeld was dus tegen Vietnam. De voetbalsters trapten deze wedstrijd op dinsdag 1 augustus om 09:00 uur Nederlandse tijd af in het Dunedin Stadium in Nieuw-Zeeland. Het Nederlands elftal had nog nooit eerder tegen dit land gespeeld, waardoor de Oranje vrouwen nog geen idee hadden wat ze konden verwachten. Wat we wel wisten is dat Vietnam zich rechtstreeks kon plaatsen. De ploeg maakte daarmee ook direct haar eerste WK-debuut.

Toch bleek dat geen probleem voor onze Oranje Leeuwinnen. Door goals van Lieke Martens (8′), Katja Snoeijs (11′), Esmee Brugts (18′), Jill Roord (23′) en Daniëlle van de Donk (45′) stonden ze al in de rust met een megascore van 0-5 voor op hun tegenstander. Vervolgens scoorden Brugts en Roord respectievelijk in de 57e en 83e minuut opnieuw, waardoor TeamNL met 0-7 won.

Great start of our WORLD CUP! 🔥😎 | 𝗔𝗟𝗟 𝗔𝗖𝗖𝗘𝗦𝗦 𝗢𝗥𝗔𝗡𝗝𝗘𝗟𝗘𝗘𝗨𝗪𝗜𝗡𝗡𝗘𝗡! 🎥

Eindstand in poule E

Na de voltooide poulefase is het tijd om de balans op te maken voor de Oranje Leeuwinnen. Zij deelden voorafgaand aan de laatste match van de groepsfase hetzelfde aantal punten met de Verenigde Staten, maar hun Amerikaanse concurrent stond er qua doelsaldo net iets beter voor. Portugal stond toen op een derde plek met drie punten. De laatste tegenstander van Oranje bungelde onderaan het lijstje en was al snel definitief uitgeschakeld.

Nu blijkt dat Nederland groepswinnaar is geworden in deze ontzettend zware poule met de geduchte concurrent USA. Het totaal aantal punten is zeven, terwijl de VS met vijf punten op zak tweede in de groep werd. Daarom was het niet nodig om naar het doelsaldo te kijken om te bepalen welke twee ploegen door zullen gaan. Portugal grijpt met vier punten op de derde positie nét mis.

PositieLandPuntenDoelsaldo
🟢 1🇳🇱 Nederland7+8
🟢 2🇺🇸 Verenigde Staten5+3
🔴 3🇵🇹 Portugal4+1
🔴 4🇻🇳 Vietnam0-5

Welke tegenstander komt het Nederlands elftal tegen tijdens de 8e finale van het WK vrouwenvoetbal?

Doordat het Nederlands elftal won van Vietnam, waren ze dus definitief zeker van een ticket naar de achtste finale van het wereldkampioenschap. In totaal zijn er vier potentiële tegenstanders waartegen de Oranje Leeuwinnen het in de volgende ronde kan opnemen. Oranje wist eerste te worden in de poule, waardoor het team op zondag 6 augustus om 04:00 uur Nederlandse tijd speelt tegen de nummer twee uit poule G. Op het moment van schrijven is dit Italië. De ploeg staat met slechts één wedstrijd te gaan op drie punten.

Het is nog even spannend wie dus de uiteindelijke tegenstander van het Nederlands elftal wordt. De wedstrijden uit poule G worden namelijk op woensdagochtend om 09:00 uur gespeeld. Hoewel het op papier waarschijnlijk lijkt dat Italië de tegenstander wordt, kan het balletje soms raar rollen waardoor de nummers 1 en 2 uit poule G nog altijd voor een grote verrassing kunnen zorgen. Mogelijk wordt het dus tóch nog Zweden, Zuid-Afrika of Argentinië. Morgen zullen we het weten. Update: Zuid-Afrika wist Italië te verslaan met 3-2 na een zinderende confrontatie. Daarom blijft Zuid-Afrika nu de volgende tegenstander van het Nederlands elftal.


Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.