Wat is de selectie van het Nederlands elftal voor het EK Voetbal 2024?

We zijn er weer bij en dat is prima!” Na de spannende kwalificatiereeks, is het Nederlands elftal erin geslaagd om zich te plaatsen voor het EK Voetbal. Van 14 juni tot en met 14 juli strijden 24 landen voor de Europese titel. De ploeg van Ronald Koeman neemt het in de groepsfase in poule D op tegen Frankrijk, Oostenrijk en de winnaar van de play-offs. Maar hoe ziet de selectie van het Nederlands elftal er op het EK Voetbal uit? Tijd om alle namen op een rij te zetten.

Nederland op het EK Voetbal 2024

De ploeg van Ronald Koeman is erin geslaagd zich te kwalificeren voor het Europees kampioenschap. In totaal deden 53 landen een poging, waarvan er zich slechts 20 via de EK-kwalificatiewedstrijden konden plaatsen. Nederland moest het tijdens deze wedstrijden opnemen tegen Frankrijk, Ierland, Gibraltar en Griekenland. Hoewel er veel punten werden gepakt, duurde het even voordat Oranje zich definitief voor het Europees kampioenschap plaatste. Pas na de zege op Ierland was het EK-ticket binnen.

Op zaterdag 2 december 2023 vond de loting van het EK Voetbal 2024 plaats. Alle 24 landen werden verdeeld over zes poules van ieder vier landen. Nederland kwam tijdens de loting terecht in poule D. Hier treffen we wederom Frankrijk en moeten we het opnemen tegen Oostenrijk en de winnaar van de play-offs. Deze laatste tegenstander wordt eind februari bekend.

Selectie van het Nederlands elftal op het Europees kampioenschap

Het Nederlands elftal speelt op zondag 16 juni 2024 de eerste wedstrijd op het EK. Tegen wie is nog even spannend, want Oranje voetbalt namelijk tegen de winnaar van de play-offs. Op 21 juni staat vervolgens de wedstrijd tegen Frankrijk op de planning. De groepsfase wordt afgesloten met de match tegen Oostenrijk. Maar welke spelers neemt bondscoach Ronald Koeman mee naar het EK Voetbal in Duitsland komende zomer?

Daar wordt achter de schermen hard over nagedacht. In totaal mag de bondscoach 26 spelers meenemen naar het EK. Het Nederlands elftal speelt om zich voor te bereiden op het Europees kampioenschap nog vier vriendschappelijke interlands. Op vrijdag 22 maart staat de thuiswedstrijd tegen Schotland op de planning. Vier dagen later speelt Oranje op 26 maart tegen Duitsland.

Hoewel de selectie voor het EK nog niet bekend is, kunnen we wel kijken naar de spelers die zijn opgeroepen voor deze oefenwedstrijden. Ronald Koeman zal deze matches namelijk gebruiken om te kijken welke spelers hij mee zal nemen naar het Europees kampioenschap. In de voorselectie zijn 30 namen opgenomen. Marco Bizot en Georgino Wijnaldum keren terug op de lijst. Ook Memphis Depay maakt na een jaar zijn comeback. De aanvaller kampte lange tijd met verschillende blessures. Quinten Timber en Joshua Zirkzee maken hun debuut op de voorlopige lijst. Hieronder zijn alle namen uit de voorselectie terug te vinden.

Deze Nederlandse voetballers zien we terug op het EK

Naar alle waarschijnlijkheid zal de selectie van het Nederlands elftal op het EK bestaan uit een mix van ervaren spelers en jonge talenten. Voetballers als Virgil van Dijk, Frenkie de Jong, Nathan Aké, Denzel Dumfries en Stefan de Vrij spelen al een aantal jaar bij Oranje. Zij zullen mogelijk al een plek hebben in de selectie van Ronald Koeman. Wie we nog meer terugzien op het Europees kampioenschap, blijft nog even spannend. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze social media kanalen en via je mail.


Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.